Reviews Costa Rica

Reviews Costa Rica

8,6
9,0 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
6,9 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,4 Veilig
9,8 Natuur
8,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 151
  • Aantal waarderingen: 84

Adembenemend (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jeffrey van Zwam op 24 december 2019

Costa Rica is een ontzettend mooi land. Werkelijk ieder hoekje heeft veel 'hidden paradises' te vinden. Het maakt niet uit waar je heen gaat. Ongekende natuur en vriendelijke mensen. Zo schoon, zo'n prachtig wildlife, heerlijk!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Mooie natuur
  • vriendelijke mensen
  • veel wildlife

Minpunten Costa Rica

  • slecht wegdek
  • relatief duur
Ultieme tip: De nauyaca watervallen vonden wij toch de mooiste van Costa Rica
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kinderdroom (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Sofia Chatzipavlou op 14 december 2019

Mijn kinderdroom was om in de jungle te wonen. Ik ben mezelf erg dankbaar dat ik op een dag heb bedacht hier iets mee te gaan doen. Ik kon me hiervoor geen betere plek bedenken dan Puerto Viejo. Als kind zong ik al mee met Bob Marley en droomde ik over een boomhut omringd door kleurrijke dieren.

Eenmaal aangekomen in San José, voelde ik dan ook dat ik zo snel mogelijk richting Puerto Viejo moest vertrekken dus dat had ik dan ook die dag gepland. Het openbaar vervoer is er goed geregeld en makkelijk te doen. Hier in Nederland in de bus bedenk ik me nog wel eens hoe erg ik verheugde op een Tico die tijdens een stop voor het stoplicht binnenkomt lopen met allerlei lekkere jungle snacks die je voor een prikkie kunt kopen en wat ook iedereen doet. Het is een busreis van 5 uur dus die snacks worden erg gewaardeerd door zoal locals als reizigers.

Toen we na een paar uur rijden ineens midden op de weg stilstonden, verbaasde de reden tot stilstand. Mensen keken door de raampjes om te zien wat er aan de hand was. Ik keek ook even en wat ik toen zag, de reden dat we stilstonden, had ik dus nooit verwacht. De buschauffeur stond te plassen tegen de misschien wel 5 meter hoge ''muur van jungle''. Tja.. Dat moet ook gebeuren. Ik kon er wel om lachen, vooral omdat ik het niet kon geloven. Locals waren een beetje pissig. En moe.

Eenmaal aangekomen in Puerto Viejo keek ik de volle 2.5 maand dat ik daar zat mijn ogen uit. Ik voelde me helemaal thuis en kon niet geloven dat dit geen droom of Google was waar ik in was beland. Nee dit was écht.

Ik vond het ook zo moeilijk om deze plek te verlaten, dat ik als enige maar liefst 3 afscheidsdiners heb gehad. Ik kon de plek maar niet verlaten.

Nu 2 jaar later, ben ik een plan aan het maken om er te gaan wonen.
Inmiddels heb ik bijna een fotocursus afgerond en zou ik daar heel graag mee verder gaan! Helaas tijdens deze reis was mijn tas gestolen dus heb ik deze foto met mijn telefoon moeten maken.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Geen 1 plek is het zelfde! Telkens weer een nieuw landschap
  • Nieuwe avonturen
  • Verschillende soorten flora & fauna
  • allerlei soorten accomodaties

Minpunten Costa Rica

  • erg toeristisch
  • veel entree
  • altijd op je hoede blijven
Ultieme tip: Wees op je hoede en ga op je gevoel af. Kijk vooral naar boven tussen de bomen want wat je daar spot weet je maar nooit!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder mooi land (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Erica Poot de Bloeme op 13 december 2019

Met ons gezin en vrienden een rondreis gemaakt door dit prachtige land. Via Liberia doorgereisd naar de regio tussen Monteverde en de Arenal Vulkaan. In Monteverde met gids een tour gewandeld, we werden er stil van. Veel activiteiten ondernomen, waarvan de canopytour en vooral 'superman' toch wel het hoogtepunt was! Zelfs onze jongste dochter, toen 6, deed dit, weliswaar met iemand van de organisatie. In Arenal was het eigenlijk nog mooier: ongerept en ruig tropisch gebied. De rit ernaartoe was lang maar met zicht op de vulkaan en langs het mooie Lake Arenal. Daarna verder gereisd naar het zuiden richting Manuel Antonio. Hele andere kant van Costa Rica, met mooie stranden met diverse wateractiviteiten. Manuel Antonio zelf was erg toeristisch, hier hadden wij ons vooraf veel van voorgesteld maar door de drukte viel dit erg tegen. Prachtige baai met sterke stroming, en mooie wandelingen waar je soms nog wel de rust vindt. En we hebben er geraft, allemaal voor het eerst, maar wat een beleving! Halverwege pauze bij een mooie waterval, genoten!

Pluspunten Costa Rica

  • Aardige locals
  • lekker eten
  • Goedkoop
  • Activiteiten en bezienswaardigheden

Minpunten Costa Rica

  • Eigenlijk geen...
Ultieme tip: Neem de tijd om je reisroute te bepalen. Wij hebben alles zelf georganiseerd en konden zo bepalen wat we wel en niet wilden doen en waar we juist korter of langer wilden blijven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Familiebezoek / rondreis (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Maaike Martinez Palacios - Zonneveld op 10 december 2019

Wil je veel natuur en dieren in het wild zien? Dan is Costa Rica het land voor jou. Sept en okt is iets minder wat reistijd betreft ivm de regenperiode. Verder is het land zeker geschikt voor een rondreis per auto.

Ultieme tip: Lunch bij Bread and chocolat is een aanrader in Puerto Viejo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Back in paradise (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Sofia Chatzipavlou op 09 december 2019

Puerto Viejo heeft mijn hart gestolen van Costa Rica. Iedereen is hier zo vrij en leeft het leven zoals het gaat. Aan de krachtige Oceaan omringd door de kleurrijke jungle is dit betoverende dorpje mijn favoriete plek op aarde. Overal vind je reggae muziek en iedereen is welkom!

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • jungle
  • natuur
  • oceaan
  • surf
  • accomodatieaanbod
  • fruitstentjes
  • wereldtaal

Minpunten Costa Rica

  • Taxi
  • oplichterij
  • lastig gratis attracties te vinden
Ultieme tip: Wees altijd op je hoede en volg je gevoel. Voelt iets niet goed, ga er dan ook niet in mee ondanks je een avontuurlijk persoon bent.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jungle wildlife (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Tessa Nap op 08 december 2019

Wat een prachtig land! Costa Rica doet veel aan natuurbehoud en dat is te zien. Er zijn veel wilde diersoorten te zien, zoals luiaards, toekans, apen, ara's, krokodillen en een van de mooiste vogels ter wereld; de Quetzal. Ik ben er zelf in het regenseizoen geweest. Let er hierbij op dat sommige wegen, waarbij je een rivier moet oversteken, hierdoor onbegaanbaar worden.

Pluspunten Costa Rica

  • Zeer vriendelijke locals
  • Mooie natuur
  • Veel dieren

Minpunten Costa Rica

  • Matig tot slechte wegen
Ultieme tip: Eet lekker en goedkoop bij lokale soda's. Dit zijn kleine eettentjes gerund door lokale families. Ook de eco lodges zijn erg leuk om in te verblijven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jeffrey van Zwam op 08 december 2019

Wat een prachtige bestemming! Zo puur! De natuur laat je op ieder moment van elke willekeurige dag verrassen! Elk hoekje van het land is weer anders, je ontdekt er zo veel flora en fauna en wat zijn de Costa Ricanen zuinig op hun land!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Dave & Dave
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Esther Wingender op 06 december 2019

Fantastische natuur en veel verschillende landschappen. Vulkanen, nationale parken, maar ook stranden. Voor ieder wat wils dus.
Prachtige natuur en hier het meeste wildlife gespot!
Sla zeker Corcovado niet over.

Pluspunten Costa Rica

  • Aardige mensen
  • prachtige natuur
  • wildlife
  • stranden
  • nationale parken

Minpunten Costa Rica

  • prijzig
Ultieme tip: Huur een auto (4x4) en ga naar Drake Bay. Vanuit hier kun je een tour doen in Corcovado, absoluut hoogtepunt tijdens onze reis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica rondreis met gezin (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Amrita Overeem op 04 december 2019

Ik vond het wel spannend om samen met mijn echtgenoot en dochter naar Costa Rica te gaan om rond te reizen. We hadden daar een auto gehuurd en alle lodges waren geboekt, voor de laatste week hadden wij zelf een villa geboekt. Het was een geweldige vakantie, veilig, wegen waren goed en de bewoners waren heel vriendelijk en behulpzaam. we hadden onze reis in Nederland via een reisbureau voorbereid en een reisorganisatie van Costa Rica had daar alles geregeld. Het was perfect geregeld van de eerste dag tot de laatste dag. We hebben veel gezien, veel meegemaakt en een prachtige reis gehad. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. We hebben veel in de natuur gelopen, veel excursies geboekt en daarna een relax week gehad. Ik zal iedereen aanraden om naar Costa Rica te gaan want het is een prachtig land met mooie natuur, prachtige dieren en leuke mensen.

Pluspunten Costa Rica

  • De mensen zijn erg behulpzaam
  • Prachtige natuur en verl dieren gezien
  • Wegen zijn goed

Minpunten Costa Rica

  • Eten en drinken Europese prijzen
  • Hotels proberen je vaak excursies aan te bieden
Ultieme tip: Als je zelf gaat rondreizen informeer bij een Nederlandse reisbureau die daarin gespecialiseerd is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica 2029 (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Joyce Straver op 04 december 2019

Wat is Costa Rica een heerlijk land. Zoals ze zeggen het is zeker pura vida. Het leven is relaxed, heerlijk. Ik heb er een maand mogen zijn samen met de Jakera Family in Santa Teresa. Ik heb mogen surfen, vrijwilligerswerk mogen doen en mogen hiken in het cloud forest in Monteverde. Ik heb er een geweldige vakantie aan mogen overhouden en heb enorm genoten !

Ultieme tip: Vermijd de toeristische plekjes maar ga verblijf juisttussen de Costaricanen. Zo krijg je veel meer mee van de cultuur en de mensen !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Sylvana Streicher op 03 december 2019

Costa Rica is een geweldig en mooi land. De bevolking is aardig en niks is te gek.
Voor cultuur hoef je niet naar Costa Rica te gaan, maar de natuur is prachtig. Alles is heel erg mooi groen door de vele regenval (reizen is zeker te doen!).

Costa Rica is zeker een aanrader om naar toe te gaan!

Ultieme tip: Het National Park Manuel Antonio is een aanrader! Vraag naar André, hij een gids in dit park. Hij is top!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Puerto Viejo (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Yvette Breedveld op 02 december 2019

Costa Rica is een fantastisch land voor natuurliefhebbers. De natuur is er prachtig en de mensen zijn erg vriendelijk. Daarnaast is de natuur ook erg divers, van de jungle tot vulkanen, meren, blauwe rivieren en het droge noorden. Elke plek heeft zijn charmes. Het land is goed bereisbaar met het openbaar vervoer.

8,3
9 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • goed bereisbaar
  • vriendelijke mensen
  • natuur

Minpunten Costa Rica

  • duur
Ultieme tip: Sla de Caribische kust niet over! Tortuguero, Cahuita, Puerto Viejo en Manzanillo zijn geweldig. Hier heerst de echte reggae sfeer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Grote dierentuin (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Ellen Dirkx op 01 december 2019

Costa Rica is voor je gevoel één grote dierentuin. Nog nooit heb ik zoveel dieren gewoon onderweg, in nationale parken en rondom lodges gespot en kunnen fotograferen. Wij zijn begonnen in San Jose, wat niet een aanrader is. Vervolgens gingen we naar Tortuguero NP waar we s avonds zeeschildpadden aan land hebben zien komen om eitjes te leggen. Daarna gingen we door naar Sarapiqui. De kikkertuin Frog Heaven is een aanrader om te bezoeken. In La Fortuna kan je paardrijden in de Arenal rivier. Monteverde heeft een prachtig nevelwoud. Hier zie je veel kolibries. Ook moet je daar zeker gaan ziplinen! In Rincon de la vieja hebben ze echt een eigen cultuur. Daar heb je nog veel cowboys! Slaap vooral op een Hacienda! Bij Playa Samara kan je bultruggen spotten, maar er is ook een grote kans dat je niets ziet. Verder daar vooral genieten van het strand.

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Dieren
  • brulaap
  • slingeraap
  • zeeschildpad
  • kolibrie

Minpunten Costa Rica

  • duur
Ultieme tip: Ga tijdens het broedseizoen of het seizoen dat de eitjes uitkomen naar Tortuguero! Het spotten van de zeeschildpadden en van dichtbij zien dat de eitjes gelegd worden: top!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica in 24 dagen, een rondreis om nooit te vergeten. (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Willemijn Baanders op 30 november 2019

Wij maakten een rondreis van 24 dagen op maat georganiseerd door Witropa Travel. We hebben alleen zelf vliegtickets geregeld vanaf Frankfurt, goed bereikbaar per ICE trein, direct naar San José. We zijn als eerst naar Tortuguero geweest waar wij kennis maakten met de rijke natuur met behulp van ervaren gidsen. Hierna volgden we onze eigen weg met een huurauto en reden als eerste naar Puerto Viejo langs de Caribische oostkust. Hierna naar het noorden waar we in Sarapiquí bij Tirimbina Lodge een privaat natuurgebied met een gids en op eigen gelegenheid verkenden. Hierna vervolgden we onze reis via de prachtige actieve Arenal vulkaan naar de hemelsblauwe rivier Rio Celeste. Nog noordelijker in Ricon de la Vieja zagen wij cowboys, zwavelmeertjes en pruttelende modderpoelen. Hot springs zijn een aangenaam warme wellness beleving. Een regio met een totaal ander landschap met droogbossen en uitgestrekte graslanden. We zakten af naar het hogere en frissere Monteverde waar we ons waanden in het regenwoud. Aan de westkust begaven we ons in 'The Blue Zone' in Samara. Hier maakten we een kanotocht in een rivier met krokodillen en genoten van de serene rust aan het strand. Bij Uvita wandelen we over het bijzondere walvisstaartstrand en reisden we verder af naar Sierpe. Hier stapten we op een boot die ons over slingerende rivieren, door mangrovebossen en over de oceaan naar Drake Bay bracht. Verderop verbleven we in een afgelegen bungalow bij een familie zonder internet of wifi, heerlijk. Van hieruit zijn we per boot naar Corcovado np. gegaan voor een 2 daagse tocht. We sliepen middenin de jungle bij Sirena ranger station waar de brulapen ons wekten. Samen met een gids hebben we hier alle apensoorten die Costa Rica kent in 1 dag gezien en tapirs! We regelen zelf een gids en met een omweg via het hooggebergte spotten we de Quetzal. Tot slot hebben we toch nog het toeristische Manuel Antonio np. bezocht en op de laatste dag wandelen we een stadsroute in San José. Geweldige reis!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • jungle
  • strand
  • fauna
  • flora
  • gidsen
  • milieu
  • schoonheid
  • landschappen
  • verkeer
  • vrijheid
  • veiligheid

Minpunten Costa Rica

  • kan benauwd zijn
  • drukke hoofdstad
  • plaatselijk toeristisch
Ultieme tip: Een wifi kastje bij de huurauto is een dikke aanrader om te kunnen navigeren met de je smartphone en leuke stops op te zoeken om iets te eten of bezoeken bijv.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica met Djoser (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Martijn de Zeeuw op 27 november 2019

Costa Rica, de naam zegt het al. Wat een rijke natuur. Het eten, de mensen, maar vooral de natuur maken dit land tot een geweldige bestemming. Dagelijks val je van de ene in de andere verbazing. De wegen in Costa Rica zijn best redelijk, maar toch is het oppassen geblazen.

Pluspunten Costa Rica

  • Prachtige natuur
  • Geweldige wildlife

Minpunten Costa Rica

  • Soms gevaarlijke wegen
Ultieme tip: Ga zeker op bezoek in Tortuguero. Een prachtig stadje midden in een prachtige omgeving. Dit gedeelte van Costa Rica is alleen met de boot te bereiken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica - Oostkust (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Paulien Glas op 25 november 2019

De oostkust is totaal anders dan de westkust van Costa Rica. Er hangt een heel andere sfeer: meer reggae. Een leuke plaatje waar je uitstekend kunt surfen en lekker op het strand liggen: Puerto Viejo! Vlakbij light het national park Cahuita. Een park waarvan de jungle vol met dieren direct aan het strand ligt. Terwijl je dus lekker ligt te zonnen lopen wasberen en apen valk langs je handdoek.

Pluspunten Costa Rica

  • aardige bevolking
  • strand
  • jungle
  • dieren

Minpunten Costa Rica

  • Vooral in de kleinere dorpjes veel Spaans
Ultieme tip: Vraag de locals waar je moet eten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Groener dan groen (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Paulien Glas op 25 november 2019

Costa Rica is het meest groene land dat ik gezien heb. Het land heeft alles qua natuur te bieden: oerwoud, jungle, groene velden, witte stranden en ontzettend veel dieren. De bevolking is er uiterst vriendelijk!

Pluspunten Costa Rica

  • aardige locals
  • gezond eten
  • mooie natuur
  • mooie stranden
  • veel dieren
  • mooi weer
  • veel avontuur

Minpunten Costa Rica

  • Bepaalde plekken moeilijk bereikbaar
Ultieme tip: Een 4x4 is een must have, vooral als je nog een beetje in het regenseizoen zit. En.. neem een goede zak lamp mee voor night tours! En een poncho is ook geen overbodige luxe :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pura Vida! (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Marijn Van Huijstee op 25 november 2019

Een prachtig land als je van avontuur en de natuur houdt. Een klein oppervlakte met een gigantische biodiversiteit. Bezoek de toeristische plekken zoals het nevelwoud van Monteverde en de warmwaterbronnen rond de Arenal vulkaan, maar ga ook opzoek naar de kleine verblijfplaatsen rond een van vele natuurreservaten en je ontdekt je eigen stukje paradijs. 9/10

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Natuur
  • avontuur
  • locals
  • pura vida

Minpunten Costa Rica

  • duur
  • eten
Ultieme tip: Ga niet naar de dure resorts om de ervaring van de warmwaterbronnen te krijgen, maar vraag aan de locale mensen naar de warmwaterriviertjes. Lekker buiten in de natuur genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica rondreis (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Natasja Bittner op 24 november 2019

Schitterend land. De ‘highlights’ zijn best toeristisch. Soms is dat handig, maar wijk daar ook vooral van af! Probeer in contact te komen met de locals buiten de toeristische plaatsen. Mensen zijn enorm vriendelijk en nemen je graag mee naar plekjes die ze zelf mooi vinden en weten er dan vaak zelf ook heel veel over te vertellen.

8,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • veel natuur

Minpunten Costa Rica

  • veel toerisme
Ultieme tip: De nauyaca watervallen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land der pura vida! (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Inez Marell op 24 november 2019

Een ontzettend schitterend land.
Betoverende natuur en dieren. Sarapiqi is zeker een aanrader! Ook manuel antonio mag je niet overslaan. De plaatdelijke bevolking is ontzettend behulpzaam en vriendelijk.

8,9
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • natuuur
  • dieren
  • locals

Minpunten Costa Rica

  • prijzig
Ultieme tip: Jungle trekkingen in de prachtige natuur van Costa Rica is iets dat je ooit meer zult vergeten. Zorg voor een goede gids en zorg dat je de juiste uitrusting en kleding hebt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Debbie Ippel op 23 november 2019

3,5 week mogen rondreizen door dit fantastische land!
Een reis waar ik lang naar heb uitgekeken (stond bovenaan mijn bucketlist) en uiteindelijk met mijn ouders en broertje waargemaakt. Prachtige flora en fauna, absoluut de moeite waard om te bezoeken :)

Pluspunten Costa Rica

  • Enorm vriendelijke en behulpzame bevolking
Ultieme tip: Tortuguero zeker niet overslaan, vanwege laagstaand water was het voor ons een hele belevenis om bij de logde aan te komen, maar absoluut de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Caroline V. op 23 november 2019

Wat a prachtig land, van noord naar zuid en van de ene oceaan naar de andere! Veel natuur, goed eten, aardige mensen. Makkelijk te bezoeken met kinderen. Costa Rica is een goede bestemming het hele jaar door.

Pluspunten Costa Rica

  • aardige locals
  • heerlijk fruit

Minpunten Costa Rica

  • muggen
Ultieme tip: Corcovado om de natuur puur te ervaren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Liselotte Loerakker op 20 november 2019

De rondreis van mijn leven! Onwijs mooi land, zeker als je een natuur- en dierenliefhebber bent! De mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Drie weken vakantie was veel te kort, ik had nog zo veel meer willen zien. Een four wheel drive is wel aan te raden!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Natuurparken
  • raften
  • dieren
  • natuur
  • walvissen
Ultieme tip: Op internet staat dat Uvita the place to be is om walvissen te spotten. In Uvita 2 walvissen gezien, maar in Puerto Jiminez wel 10! Natuur is natuurlijk altijd onvoorspelbaar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica , een gezonde verslaving..... (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Menno Dekker op 20 november 2019

Costa Rica is voor mij een plek waar ik echt om de zoveel tijd weer even terugmoet vanwege de almaar toenemende heimwee... Ik ben inmiddels dan ook 7 keer geweest!
Het is een bestemming waar ik enorme energie van krijg, dat komt door de prachtige natuur, de mentaliteit van de mensen daar (Pura Vida) en van het lekkere en gezonde eten daar!!
Ook al is het net zo'n groot land en denk ik iedere keer nu hebben we het meeste wel gezien, dan spreek je weer mensen daar die je weer op een gebiedje wijzen en zo tekent zich langzaam maar zeker een reisplan voor de volgende trip zich uit. Omdat mijn hobby wildlife fotografie is, en dat ruimschoots in Costa Rica te vinden is, is Costa Rica absoluut een van mijn favoriete bestemmingen.

Pluspunten Costa Rica

  • de natuur
  • de mensen
  • het eten

Minpunten Costa Rica

  • drukte in San Jose
Ultieme tip: Spreek veel met lokale mensen , zij hebben soms verrassende tips en zo kom je op plekken die bijna niemand kent en waar je zelf nooit opgekomen zou zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sterre van der Zalm op 20 november 2019

Costa Rica heeft zoveel moois te bieden. De eerste keer in een nationaal park zagen we zoveel dieren en mooie bomen! Tijdens een nacht Safari dieren die we niet hadden verwacht en afsluitend ontspannen bij het strand! Geweldige vakantie bestemming

Pluspunten Costa Rica

  • prachtige natuur
  • aardige locals
  • heerlijk eten
Ultieme tip: Tortuguero is voor de groene zeeschildpad een belangrijke nestelplaats. Van juli t/m eind september kan je hier duizenden schildpadden eieren zien leggen. Dit was erg indrukwekkend
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Linda Boeijen op 19 november 2019

Prachtig land en ook in deze tijd van het jaar prima te doen qua weer. Wel wat regen gehad maar niet storend. Rijden gaat heel soepel, goede wegen en en alle mooie plekken zijn goed bereikbaar zonder te veel reisuren. Onze kinderen (9 & 11) vonden het geweldig!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • veilig
  • eco
  • strand
  • natuur
  • wildlife
Ultieme tip: Slapen in een boomhut!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Snake conservation (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Catherine Verlaan op 19 november 2019

Nothern tree boa. Onderzoek naar de slang in het leefgebied. Naar de verspreiding en beweging van de slang. Daarnaast meegeholpen met schildpadden onderzoek bij Reserva Playa Tortuguas. Zeker een aanrader om te bezoeken of mee te helpen als vrijwillger of staigiare.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • vriendelijk
  • avontuurlijk
  • wildlife
Ultieme tip: Bezoek de jungle. Als je van natuur en dieren houdt. Er is zoveel te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Snake conservation (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Catherine Verlaan op 19 november 2019

Nothern tree boa. Onderzoek naar de slang in het leefgebied. Naar de verspreiding en beweging van de slang. Daarnaast meegeholpen met schildpadden onderzoek bij Reserva Playa Tortuguas. Zeker een aanrader om te bezoeken of mee te helpen als vrijwillger of staigiare.

Pluspunten Costa Rica

  • vriendelijk
  • avontuurlijk
  • wildlife
Ultieme tip: Bezoek de jungle. Als je van natuur en dieren houdt. Er is zoveel te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reserva playa tortuga (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Catherine Verlaan op 19 november 2019

Voor stage heeft mijn vriend een halfjaar in costa rica onderzoek gedaan naar de slangen in de jungle. Hij heeft de slangen onderzocht, hun leefgebied en heeft ook met andere dieren gewerkt zoals krokodillen, slangen en schildpadden.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • wildlife
  • jungle
  • conservation

Minpunten Costa Rica

  • prijzig
Ultieme tip: De jungle. Er is zoveel te zien als je van de natuur en wildlife houdt.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

5 weken rondreizen (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Jolie Lejeune op 18 november 2019

Door langere tijd daar geweest te zijn hebben we veel afwisselende gebieden kunnen bezoeken. Het land is zo groot als Nederland en België samen, dus een auto huren is daar een fijne manier van reizen. Je hebt alles daar qua eten en kan dat ook goed afwisselen. Strand en binnenland is allebei prachtig. Het land zelf is vrij prijzig, maar je kan ook op budget leven daar. Ligt er aan wat je eet en doet qua activiteiten. Tortuguero en Cahuita waren hoogtepunten, maar het hele land is eigenlijk één groot hoogtepunt!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • gastvrijheid
  • lekker eten
  • veel dieren
  • wildlife
  • variatie eten
  • natuur

Minpunten Costa Rica

  • prijzig
Ultieme tip: Tortuguero! Bijzonder mooi stadje met een beetje reggae/relaxte cultuur. Leuke eettentjes en prachtig natuurpark. Zeeschildpaddentour en kanotocht zijn ook zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Costa rica monteverde (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Kelly van Veen op 18 november 2019

Costa rica is een geweldige plek, wil je van costa rica in een vakantie proppen dan zou ik minimaal 3 weken gaan. Mijn favorite spots zijn monteverde, montezuma, uvita en tenorio park. Ook zijn la fortuna, en Manuel antonio echt een aanrader

Pluspunten Costa Rica

  • Vriendelijke behulpzame locals

Minpunten Costa Rica

  • Veel touristen
Ultieme tip: Neem bij de parken een lokale gids
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

White face capuchins (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Kelly van Veen op 18 november 2019

Ontzettend divers land, veel dieren, watervallen vulkanen, stranden en jungles. Mijn hoogtepunten waren zeker tenorio park, monteverde, uvita en montezuma. Aanrader is echt om minimaal 3 weken te gaan als je alles wilt kunnen zien

Pluspunten Costa Rica

  • Aardige behulpzame locals

Minpunten Costa Rica

  • Veel Touristen
Ultieme tip: Ga de parken in met een lokale gids, zij zien zo veel meer waar je anders gewoon langsloopt. Ga vooral vroeg, dan zijn er de meeste dieren te zien en minder touristen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door José Leendertse op 18 november 2019

Costa Rica heeft zoveel moois te bieden. De eerste keer in een nationaal park zagen we zoveel dieren en mooie bomen! Tijdens een nacht Safari dieren die we niet hadden verwacht en afsluitend ontspannen bij het strand! Geweldige vakantie bestemming

Pluspunten Costa Rica

  • dieren
  • natuur
  • strand

Minpunten Costa Rica

  • prijzig
  • niet overal goede wegen
Ultieme tip: Cahuita national park en la fortuna omgeving!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Arenal (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Maike Van de Kolk op 18 november 2019

Het Arenal vulkaan gebied is echt een pareltje op aarde. De natuurlijke elementen als het vuur, water en het tropische klimaat geven het een magisch gevoel. De warme rivier, opgewarmd door de vulkaan, de prachtige jungle hike tours en de enthousiaste lokale bevolking maken je reis echt één om nooit te vergeten!

8,1
10 Algemene ervaring
4 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Veilig
  • schoon
  • vriendelijk
Ultieme tip: Ga vooral naar de afgelegen gebieden waar niet veel toeristen te vinden zijn. Hier kun je de meest avontuurlijke trips beleven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers

fantastische rondreis met vrienden (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Marlies Langhorst op 18 november 2019

Met vrienden hebben we een korte rondreis gemaakt. Wat een fantastisch land. Prachtige natuur, aardige mensen, een ongelofelijke hoeveelheid wilde dieren. In een woord geweldig. Zoveel verschillende landschappen te zien, dat 2 weken veel te kort waren.

Pluspunten Costa Rica

  • prachtige natuur
  • veilig

Minpunten Costa Rica

  • vrij duur
Ultieme tip: Vulkaan aranal is echt een aanrader. Je kunt een wandeling maken waarbij je prachtig zicht op de berg hebt
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Costa Rica met baby (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Fenna Meulen op 17 november 2019

Rondreis gemaakt door Costa Rica met onze baby van een half jaar (San José, Sarapiqui, La Fortuna, Rincon de La Vieja, Monteverde en Manuel Antonio). Costa Rica is heel goed te bereizen met een huurauto, waarbij sommige wegen ietwat meer avontuur opleveren. Een 4x4 is echt aan te raden, zeker als je richting het Noorden gaat of naar Monteverde. De bevolking is super vriendelijk en behulpzaam en spreken allemaal de taal van een lachende baby. Costa Rica is een heel veilig, veelzijdig en familievriendelijk land. Er is gewoon zoveel te doen, dus verveling kan absoluut niet optreden hier! Tips; nightwalk in La Tirimbina, Mystico hanging bridges, Arenal 1968 hike (die door de jungle), Restaurant Treehouse, Café Colibri, Monteverde Cloud forest, Nauyaca watervallen, Manuel Antonio NP. Absolute tip voor het reizen met een baby is een goede draagzak.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Avontuurlijk
  • Prachtige natuur
  • Kindvriendelijk

Minpunten Costa Rica

  • Amerikaanse prijzen
Ultieme tip: Night walk in Tirimbina! Deze gidsen nemen echt de tijd om je van de natuur te laten genieten die 's nachts tot leven komt. In de meer toeristische plaatsen is het minder de moeite
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een land om thuis te komen (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Wesley Van Zadelhoff op 17 november 2019

De meest mooie natuur en aardigste mensen. Het is fantastisch om onderdeel te kunnen uitmaken van het pura-vida-gevoel.

Zonder twijfel het mooiste land waar ik ooit ben geweest. Overal waar je kijkt zie je dieren. Die, doordat er niet gejaagd wordt, niet bang voor je zijn.

Pluspunten Costa Rica

  • natuur
  • eten
  • het weer

Minpunten Costa Rica

  • duur
Ultieme tip: Een night tour in Montaverde.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Waanzinnige natuur (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jasper Helvensteijn op 17 november 2019

Prachtige stranden, prachtige parken, in het algemeen een indrukwekkende bestemming met ontzettend mooie natuur en veel dieren. Overal is wel weer wat anders te zien. De bevolking is ook erg vriendelijk.

Pluspunten Costa Rica

  • natuur
  • dieren
  • klimaat

Minpunten Costa Rica

  • vervoer
  • prijzen
  • bereik
Ultieme tip: National park Manuel Antonio
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Blue river, rio celeste (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jasper Helvensteijn op 17 november 2019

Rio celeste, een bijzondere fenomeen. Een rivier dat door vulkanische activiteiten blauw kleurt. Het park beschikt over de bijzondere rivier dat uitkomt bij een prachtige waterval waar het water ook fel blauw kleurt. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Pluspunten Costa Rica

  • eten
  • locals
  • natuur

Minpunten Costa Rica

  • prijs
  • vervoer
  • wegen
Ultieme tip: Park rio celeste.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

4 weeks of Costa Rica (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jasper Helvensteijn op 17 november 2019

Costa Rica is de bestemming voor de natuur liefhebber. Met de Caraïbische en pacifice kustlijn is er voor ieder wat wils qua stranden. In het binnenland zijn grote aantallen vulkanen en mooie natuurparken te bezoeken, de natuur is oogverblindend en zo zijn er ook veel diersoorten te vinden in Costa Rica. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • eten
  • bevolking
  • natuur

Minpunten Costa Rica

  • slechte wegen
  • prijzen
  • openbaarvervoer
Ultieme tip: Bezoek het nationaal park Manuel Antonio.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Heerlijk land voor actieve reizigers (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Thomas Van Erp op 17 november 2019

Rondreis van 3 weken in Costa Rica. Hoogte punten Corcovado (incl overnachting Sirena Station), boomhut overnachting Treehouse Observatorio Manzanillo & raften op Paquare River (met overnachting midden in tocht met Roos Tropicales). Ook ziplinen in Monteverde en een hike in Mistico (Arenal) en Cahuita National Park zijn aan te raden. Ondanks regenseizoen maar 3 keer overdag regen gehad. Voordeel is dat er veel minder toeristen zijn.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Vriendelijk
  • behulpzaam
  • sportief
Ultieme tip: Boomhut overnachting The Amazing Treehouse Observatorio Manzanillo.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige natuurreis in Costa Rica (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door M. Altena op 17 november 2019

Costa Rica is een land bij uitstek voor natuurliefhebbers! De tropische regenwouden hebben veel te bieden: apen, slangen, neusbeertjes, leguanen en nog veel meer. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Daarnaast is het genieten van de vele vulkanen, die het land rijk is. Ook de kust heeft veel te bieden. U kunt bultrugwalvissen, dolfijnen en zeeschildpadden spotten. Ook voor de sportliefhebbers zijn er vele mogelijkheden. Met een zipline kunt u in Monteverde over het nevelwoud zeilen. Maar ook via hangbruggen kunt u genieten van het immense landschap. Voor ons was het een vakantie om nooit te vergeten!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • strand
  • vulkanen
  • tropische regenwouden

Minpunten Costa Rica

  • weinig cultuur
  • regentijd
Ultieme tip: Monteverde is een plek die je niet moet overslaan. Het heeft een prachtig nevelwoud met mooie hangbruggen. Er zijn heel veel verschillende dier -en plantensoorten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Best holiday ever (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Ruud van Kempen op 16 november 2019

Costa Rica is de mooiste reiservaring ever. De variatie van klimaat, flora en fauna is werkelijk uniek. Ook de resorts waar we verbleven waren uitmuntend. Elke dag had een knijp momentje, zo van maken we dit echt mee.

Pluspunten Costa Rica

  • alles
  • mensen
  • natuur
  • klimaat

Minpunten Costa Rica

  • geen
Ultieme tip: Een goed fototoestel om al het mooie te vereeuwigen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Super veelzijdig mooi land (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Amanda Romijn op 16 november 2019

Costa rica is een veelzijdig en prachtig groen land! Ideaal voor een roadtrip!’
We hebben echt genoten en zijn helemaal rond geweest! De natuur is zo schitterend van watervallen, vulkanen tot aan jungle en mooie stranden!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • locals aardig
  • lekker eten
  • natuur
  • schoon
  • warm
  • veilig

Minpunten Costa Rica

  • wegen
Ultieme tip: Ga naar Cahuita national park schitterend
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zoo Costa Rica (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Klaas Banga op 11 oktober 2019

Costa Rica, ga je voor de natuur, dieren, flora en fauna met mooi weer en toch ook een beetje strandvakantie...? Ga dan naar Costa Rica een schitterend land met zeer vriendelijke mensen. Vol avontuur., apen, luiaards, krokodillen, reuze schildpadden, rode kikkers met blauwe poten, ara's, toekans enz...je komt ze er allemaal tegen.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Lieve vriendelijke mensen
Ultieme tip: Tip maak een rondreis door het land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Puur natuur, zoals het hoort! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Susan Schroder op 03 januari 2019

Costa Rica is echt een geweldig land voor natuurliefhebbers! Qua cultuur hebben wij weinig gezien. De natuur is prachtig en super divers. Er zijn verschillende soorten zeldzame dieren te spotten, zoals de quetzal en de tapir. Het land is ook erg divers, van mooie stranden tot ruwe vulkanen en regenwouden.

Pluspunten Costa Rica

  • heerlijk eten
  • puur natuur
  • relaxte sfeer

Minpunten Costa Rica

  • locals praten weinig Engels
  • je moet rekening houden met regenseizoen
Ultieme tip: Corcovado nationaal park is dé aanrader! :-)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica, puur natuur (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Susan Schroder op 03 januari 2019

Als je van natuur houdt, dan is Costa Rica een erg gave bestemming om heen te reizen. Van jungle tot vulkaan, van diepzee tot nevelwoud; het heeft het allemaal! Er zijn veel bijzondere diersoorten, waaronder de tapir in Corcovado nationaal park (absolute aanrader!).

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Behulpzame locals
  • lekker eten
  • puur natuur
  • geweldige diersoorten

Minpunten Costa Rica

  • veel Nederlanders
Ultieme tip: Corcovado nationaal park, een echte 'must see'!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Irene Ubels op 16 december 2018

Wat een geweldig land! Het is net een open dierentuin. Zoveel te zien en te doen, echt fantastisch! En ook altijd lekker warm natuurlijk. Wanneer je een logische route samenstelt kun je in 3 weken al heel veel van het land zien.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
1 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • flora
  • fauna
  • aardige locals

Minpunten Costa Rica

  • duur
  • voor alles betalen
  • eten is matig
Ultieme tip: Neem bij een van je eerste bezoeken van een nationaal park een gids mee, dan weet je voor de rest van de vakantie waar je op moet letten.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige tijd in Costa Rica (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Caroline Claassen op 08 december 2018

Costa Rica is amazing. Waar je heen moet gaan? Overal! Skip San José niet, de hoofdstad is rauw en een geweldige plek om echt nog de locals, de Ticos, te ontmoeten. Wie zegt dat Costa Rica geen cultuur heeft, kent de Ticos nog niet. Bezoek vervolgens alle kusten en het midden van het land. De Caribische kust is mijn favoriet, maar de Nicoya Peninsula is ook prachtig.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Aardige locals
  • Prachtige natuur
  • Goed klimaat

Minpunten Costa Rica

  • Soms gevaarlijk - maar gezond verstand gebruiken en je bent oké
Ultieme tip: Reis met de bus: de bus is geweldig, goedkoop en laat je veel van het land zien! Soms zijn ze zelfs zo modern dat er wifi is en oplaadpunten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vakantie voor in de boeken (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sofie van Miert op 02 december 2018

Costa Rica is een perfecte bestemming voor degene die een actieve vakantie willen en daarbij willen genieten van een fantastische natuur. Costa Rica is nog niet overal zo toeristisch, waardoor vele stranden en jungles nog echt mooi zijn. Natuurlijk kan je het wel opzoeken door bijvoorbeeld naar de surfersdorpjes te gaan (Tamarindo) of Monteverde en La Fortuna te bezoeken voor de bezienswaardigheden zoals de Tree Top Walk of het Ziplinen.

Ultieme tip: Het Treehouse Restaurant in La Fortuna is zeker het bezoeken waard. Lekkere cocktails en een hele mooie tent, het is gebouwd om een boom heen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers