Reviews Costa Rica

Reviews Costa Rica

8,6
9,0 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
6,7 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,5 Veilig
9,8 Natuur
8,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 106
  • Aantal waarderingen: 58

Puur natuur, zoals het hoort! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Susan Schroder op 03 januari 2019

Costa Rica is echt een geweldig land voor natuurliefhebbers! Qua cultuur hebben wij weinig gezien. De natuur is prachtig en super divers. Er zijn verschillende soorten zeldzame dieren te spotten, zoals de quetzal en de tapir. Het land is ook erg divers, van mooie stranden tot ruwe vulkanen en regenwouden.

Pluspunten Costa Rica

  • heerlijk eten
  • puur natuur
  • relaxte sfeer

Minpunten Costa Rica

  • locals praten weinig Engels
  • je moet rekening houden met regenseizoen
Ultieme tip: Corcovado nationaal park is dé aanrader! :-)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica, puur natuur (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Susan Schroder op 03 januari 2019

Als je van natuur houdt, dan is Costa Rica een erg gave bestemming om heen te reizen. Van jungle tot vulkaan, van diepzee tot nevelwoud; het heeft het allemaal! Er zijn veel bijzondere diersoorten, waaronder de tapir in Corcovado nationaal park (absolute aanrader!).

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Behulpzame locals
  • lekker eten
  • puur natuur
  • geweldige diersoorten

Minpunten Costa Rica

  • veel Nederlanders
Ultieme tip: Corcovado nationaal park, een echte 'must see'!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Irene Ubels op 16 december 2018

Wat een geweldig land! Het is net een open dierentuin. Zoveel te zien en te doen, echt fantastisch! En ook altijd lekker warm natuurlijk. Wanneer je een logische route samenstelt kun je in 3 weken al heel veel van het land zien.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
1 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • flora
  • fauna
  • aardige locals

Minpunten Costa Rica

  • duur
  • voor alles betalen
  • eten is matig
Ultieme tip: Neem bij een van je eerste bezoeken van een nationaal park een gids mee, dan weet je voor de rest van de vakantie waar je op moet letten.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige tijd in Costa Rica (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Caroline Claassen op 08 december 2018

Costa Rica is amazing. Waar je heen moet gaan? Overal! Skip San José niet, de hoofdstad is rauw en een geweldige plek om echt nog de locals, de Ticos, te ontmoeten. Wie zegt dat Costa Rica geen cultuur heeft, kent de Ticos nog niet. Bezoek vervolgens alle kusten en het midden van het land. De Caribische kust is mijn favoriet, maar de Nicoya Peninsula is ook prachtig.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Aardige locals
  • Prachtige natuur
  • Goed klimaat

Minpunten Costa Rica

  • Soms gevaarlijk - maar gezond verstand gebruiken en je bent oké
Ultieme tip: Reis met de bus: de bus is geweldig, goedkoop en laat je veel van het land zien! Soms zijn ze zelfs zo modern dat er wifi is en oplaadpunten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vakantie voor in de boeken (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sofie van Miert op 02 december 2018

Costa Rica is een perfecte bestemming voor degene die een actieve vakantie willen en daarbij willen genieten van een fantastische natuur. Costa Rica is nog niet overal zo toeristisch, waardoor vele stranden en jungles nog echt mooi zijn. Natuurlijk kan je het wel opzoeken door bijvoorbeeld naar de surfersdorpjes te gaan (Tamarindo) of Monteverde en La Fortuna te bezoeken voor de bezienswaardigheden zoals de Tree Top Walk of het Ziplinen.

Ultieme tip: Het Treehouse Restaurant in La Fortuna is zeker het bezoeken waard. Lekkere cocktails en een hele mooie tent, het is gebouwd om een boom heen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De vele tinten groen van Costa Rica (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Dorien Bogerd op 23 november 2018

Zeg je Costa Rica, dan zeg je natuur. Vanwege de enorme diversiteit aan planten en dieren wordt dit land ook wel 'de tuin van Midden-Amerika' genoemd. Dat betekent trouwens niet dat alle dieren voor je neus paraderen. Net als op andere plekken is het een kwestie van vroeg je bed uit (wat geen probleem is met de zonsopgang altijd rond 5:00 uur), stil rondlopen en weten waar je moet kijken. Al zijn in de nationale parken Manuel Antonio en Cahuita zo gewend aan publiek dat de herten, apen en hagedissen nauwelijks voor je aan de kant gaan.
Bijzonder is het vulkanische park Rinco de la Vieja in het noorden, waar giftige dampen en borrelende poelen het landschap een buitenaards aanzien geven. Een zowel letterlijk als figuurlijk hoogtepunt zijn de diverse kabelbanen door de boomtoppen. Eén van de langste ter wereld bevindt zich in Selvatura Park. Ben je iets minder avontuurlijk aangelegd, dan is het ook mogelijk een route over bruggen door de boomtoppen te lopen en in een apart deel van het park komen kolibries op je vinger zitten om rustig suikerwater te eten.
Nog zo'n hoogtepunt is Corovado national park waar je je als Robinson Crusoe kunt wanen op een verlaten strand waar schildpadden hun eieren leggen, felgekleurde ara's elkaar het hof maken en een neusbeertje je nieuwsgierig aanstaart.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Prachtige natuur
  • relatief veilig land met goede gezondheidsvoorzieningen
  • Toeristische plekken goed vermijdbaar

Minpunten Costa Rica

  • Ver vliegen
  • Nauwelijks cultuur
  • Eten is prima maar duidelijk waarom het geen internationale bekendheid heeft
Ultieme tip: Koop souvenirs in de hoofdstad San José in de overdekte markthallen naast het Nationaal Museum (Av. Central). Alleen originele maskers en chocolade direct bij de indianen zelf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pura vida! (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Kelly Van de Poll op 12 november 2018

Vorig jaar een rondreis door Costa Rica gemaakt met Mambo. We zijn in San jose, monteverde, la fortuna, tortuguero, san isidro, uvita, tortuguero en dominical geweest. Voor Wildlife zit je het beste in monteverde, tortuguero en natuurlijk Corcovado National Park! Overal waar je kijkt zie je dieren. Van gieren cirkelend in de lucht tot een luiaard hangend aan een tak. De locale bevolking "tico's" genoemd zijn vriendelijk en zeer behulpzaam. Ook hebben ze veel verstand en liefde voor de natuur en de dieren die er leven.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • aardige locals
  • dieren
  • natuur

Minpunten Costa Rica

  • excursies zijn prijzig
  • sommige delen slecht bereikbaar
  • kennen op veel plekken geen engels
Ultieme tip: Voor dieren moet je zeker een trip boeken naar Corcovado. Voor een laid back trip naar Costa Rica is Dominical een heerlijk surfersdorpje.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magisch (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Nicole van Pol op 11 november 2018

Prachtige land met geweldige natuur. De mooiste watervallen, dieren die hun gang gaan, en prachtige ongerepte natuur. Zie de schildpadden snachts het strand op komen en eieren leggen, geweldige lieve behulpzame mensen en de leukste plaatsjes om te eten of een drankje te doen. En heeeerlijk lokaal eten trouwens ook!!

Pluspunten Costa Rica

  • niet commercieel
  • natuurrijk
  • prachtig
Ultieme tip: Puerto Viejo, leuk plaatsjes met marktjes leuke plekjes om een cocktail of lekker te eten, fiets huren en naar de opvang voor gewonde wilde dieren of verschillende nationale parken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Costa rica nature (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Manon Willemstein op 11 november 2018

Als je in juli naar Costa rica gaat, weet je zeker dat je regen gaat zien en voelen. Sommige ervaren dit als nadeel... de regen is vaak aan het einde van de middag/in de avond. Maar waarom ik het als voordeel zie, de natuur is groener dan groen.
Ondanks de regen toch gemiddelde temperatuur van 27 graden.

8,6
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • veel dieren
  • diversiteit in de natuur en natuurlandschap
Ultieme tip: -Bezoek Corcovado met een ervaren gids. - Bezoek de lokale bedrijfjes ipv de grote massa fabrieken die produceren. - bezoek de lokale restaurantjes - boottoch over Cano Negro
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Claudia Bouman op 11 november 2018

Wat een ontzettend mooi land! Echt een aanrader voor iedereen er is zoveel te zien wilde aapjes en zelfs hebben we krokodillen gezien! Wij hebben een beetje door het land gereisd en elk plekje waar je komt is nog mooier de kleuren zijn zo duidelijk en het fruit is heerlijk zoet.

Ultieme tip: De hanging bridges in la Fortuna
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Backpacken ik Costa Rica (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Ellen Van Decraen op 10 november 2018

Al heel veel verre reizen gedaan. In Costa Rica heb ik reeds de meest grote verscheidenheid aan dieren tegenkomen in het wild. Mooi natuur met gelegendheid voor heel mooie hikings. Prachtige vulkanen en hotspringd.

7,6
8 Algemene ervaring
4 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Fauna

Minpunten Costa Rica

  • prijzig
Ultieme tip: Hiken in Arenal
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eco-reis (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Annemarie van Est op 20 mei 2018

Natuur en dieren. De mooiste kikkertjes, insecten, vogels en luiaards. Dat is waarvoor je naar Costa Rica gaat. Een land wat heel zuinig omgaat met de natuur, waar de mensen uitermate beleefd en vriendelijk zijn, Ticos, de benaming voor de Costa Ricanen. Ik moet er wel bij zeggen dat je geduld en geluk moet hebben om dieren te spotten. Prachtige slangen waarvan de meeste giftig, maar zó mooi. Spinnen, de aras en toekans, zo kleurrijk. En de quetzal, heb geduld en ga vroeg op. Zorg voor een hele goede camera met een goede zoom en eventueel een goede swarovski lens en tripod.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
5 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • betaalbaar
  • natuur
  • mensen

Minpunten Costa Rica

  • niet roken in alle publieke areas
  • San Jose
Ultieme tip: De natuurparken, met de paarden erop uit, nachtwandelingen door de natuur, ziplinen door de hoogste boomtoppen. Monteverde is geweldig en mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica, Pura Vida! (bezocht in april 2018)

Review geschreven door A Vermeulen op 08 mei 2018

Mooi land! Ga zeker rondreizen met eigen auto. April is een prima maand om te gaan. Er is niet veel toerisme en het regenseizoen is amper begonnen, dus mooi weer! Prachtige natuur en dieren. Erg veelzijdig. Vergeet geen bezoek te brengen aan Tortuguero National Park en Rincón de la Vieja!

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Tip: ga de jungle in met een gids, die ziet zoveel meer dan jij kunt ontdekken. Tip: ga eten in tico’s; restaurantjes waar de bevolking zelf ook eet. Heerlijk en betaalbaar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Groen Costa Rica (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Ineke Booms op 19 februari 2018

Wat een prachtig land is Costa Rica, een groot natuurpark. Aan twee kanten een andere oceaan. Mooie rustige stranden, maar vooral natuur. Bergen en een mooie vulkaan. Maar een wandeling door de dicht begroeide heuvels en loop over de brugverbindingen die de hellingen verbind. Ga naar de sauna midden in de jungle waar de apen boven je hoofd door de bomen slingeren. Maak een boottocht en kom dolfijnen tegen in de riviermonding vlakbij de oceaan. Overal kom je apen tegen en leguanen, prachtig om te zien. Tijdens een wandeling liep er een familie wasberen met ons mee. Heel veel natuurschoon. Trek je wandelschoenen aan en bezoek een van de vele parken. Overnachten kan van goedkoop naar duur in hotels maar ook in kleinere hostels. Maar bezoek ook de hoofdstad met zijn vele winkeltje en galerieën. Kijk wel uit waar je loopt want de bestrating is meestal niet zo vlak. Ik kwam daar te val en brak mijn pols. Ondanks die kleine pijnlijke tegenslag een prachtige vakantie in een nog mooier land Costa Rica, een parel in Midden Amerika.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • natuur
  • heerlijke koffie
  • betaalbaar
  • rustig
  • mooie stranden
  • prima accomodaties
  • vriendelijke mensen

Minpunten Costa Rica

  • geen minpunten
Ultieme tip: Mocht je ziek worden ga naar een privékliniek, de zorg daar is prima. Zorg dat je een creditcard hebt en vraag een goed gespecificeerde rekening in verband met je verzekering.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Costa Rica - november/december 2017 (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Esther Berden op 15 december 2017

Als je van natuur en dieren houdt, dan zou ik Costa Rica zeer aanbevelen. Veel nationale parken bezocht en bijna alle dieren van mijn lijstje gezien. November is het einde van de regentijd en we hebben aardig wat regen gehad, soms wel wat te veel zelfs. Ik zou daarom wel aanraden iets later te vertrekken. De temperaturen waren ondanks de regen wel perfect. De steden moet je eigenlijk overslaan, daar is niet echt wat te zien en doen. Het land is in mijn oven wel wat prijzig, maar vaak is het dit wel waard, dus daar is mee te leven. Ik zou Costa Rica aan iedereen aanraden. Je kunt het geloof ik goed zelf bereizen als je Spaans spreekt, maar omdat ik dit niet doe ben ik met Sawadee gegaan. Een erg fijne reis, met leuke, actieve groep en zeer enthousiaste reisbegeleider.

8,7
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Natuur
  • temperatuur
  • omgeving
Ultieme tip: Ga eten bij de Soda’s. Lokaal eten voor een goede prijs.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Super mooie natuur en rijk aan mooie dieren met vooral mooie vogels (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jose Halverhout op 13 december 2017

We hebben genoten van een mooie reis met een overweldigende natuur. Zo'n rijk land aan natuur tussen twee dorre landen. Ik vind ook dat ze het aardig op orde hebben. In plaats van geweren zijn ze in scholing gaan investeren. Ik ben echt vogelgek geworden. Ik had een APP gedownload en heb zo alle vogels met geluid op kunnen zoeken.

Pluspunten Costa Rica

  • Aardige mensen
  • mooie natuur
  • scaried five

Minpunten Costa Rica

  • eentonig ontbijt
Ultieme tip: Met een groep je laten rondreizen is goed bevallen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica - Paradijselijk en niet alleen voor vogels (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Gina Mom-de Wit op 10 december 2017

In oktober 2017 was ik met de Stichting Vogelreizen voor een 14-daagse bezoek in Costa Rica. Hoofdreden van het bezoek in oktober was het meemaken van de roofvogeltrek. Die hebben we dan ook op magistrale wijze kunnen meemaken. We schatten dat we in Puerto Viejo de Talamanca op één dag 150.000 - 200.000 gieren en roofvogels hebben zien doortrekken. Een eenmalig schouwspel, dat we waarschijnlijk nooit meer mee zullen maken. Ondanks dat we midden in de regentijd het land bezochten, hebben we heel weinig regen gehad en zagen we 361 soorten vogels, waaronder 34 soorten kolibries. Wij, als natuurliefhebbers zagen niet alleen vogels, maar ook hagedissen, vlinders, slangen, luiaards en apen. Speciaal waren ook de verschillende soorten kikkers, waarvan de Red-eyed Leaf Frog wel de meest bijzondere was. De vele vulkanen, de jungle, de tropische temperaturen en de diverse landschappen maken dit land tot ultiem en veelzijdig reisdoel. Dan heb ik het nog niet gehad over mogelijkheden die te over zijn om te raften, te mountainbiken of heerlijk van een berg af te dalen via een zip-lijn.

Pluspunten Costa Rica

  • Veilig
  • Aardige bevolking
  • Overzichtelijk

Minpunten Costa Rica

  • Het kan er dagelijks regenen
  • Luchtvochtigheid is hoog
Ultieme tip: Bezoek het stadje La Fortuna met de Arenal Vulkaan en de omliggende jungle voor optimale landschappelijke en natuurbeleving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Visit like a nomad (bezocht in november 2017)

Review geschreven door iris vinken op 10 december 2017

Wij zijn met een fourwheeldrive auto met rooftoptent door Costa Rica getrokken, deze hebben we gehuurd bij Nomad America. Echt een aanrader!! Je verblijft echt tussen de locals, we gebruikten de offline app ioverlander, waardoor we op de mooiste plekken kampeerden. Diverse keren stonden we langs een gigantische waterval, aan een rivier, aan de voet van een vulkaan, op het strand, in de tuin bij locals. Het is een geweldig mooi land, tijdens het rondrijden zie je continue de prachtige natuur. We hebben ook allerlei dieren gezien zoals luiaards, verschillende apen, kleurrijke kikkers, super veel leguanen, zwijntjes, papegaaien, aasgieren enzovoorts. Alle nationale parken zijn prachtig, ook vonden wij het ziplining in Montverde geweldig, het raften op de Sarapique-rivier. De vulkaan in Rincon de la Vieja is ook echt mindblowing. We hebben ook altijd heerlijk gegeten en de locals zijn werkelwaar te aardig voor woorden!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Verblijf bij Camping Maria in Cahuita! Je kan koken met hete pepers en diverse kruiden uit haar tuin. Je verblijft direct aan zee. Met een machete maakte ze een kokosnoot open.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

pura vida (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Peter Meier op 10 december 2017

Costa Rica heeft met o.a. Tortuguero, Monteverde en Manuel Antonio een aantal hotspots die zeker de moeite waard zijn. Maar vergeet daarnaast ook niet een bezoekje te brengen aan Volcan Poas, op slechts een uurtje touren van San Juan. Het azuurblauwe water en de mysterieuze dampen boven de krater zullen je verbazen!

7,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Milieubewust

Minpunten Costa Rica

  • Prijzig
Ultieme tip: Verdiep je in de seizoenen en wat ze te bieden hebben.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Groen, groener, groenst! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Reinout de Oude op 08 december 2017

Costa Rica was, zo op het einde van het regenseizoen, een van de groenste landen waar ik ooit ben geweest. Schitterende natuur met vele kleine, fotogenieke dieren. Vooral het Corcovado National Park, het kroonjuweel van Costa Rica, is een erg bijzonder mooi regenwoud. Hier vind je de 4 soorten apen die in Costa Rica voorkomen, mooie vogels, waaronder verschillende soorten kakatoe's en ook slangen en krokodillen. Kortom, opzoek naar natuur? Costa Rica zal je niet teleurstellen!

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • natuur
  • dieren
  • zon
  • strand

Minpunten Costa Rica

  • relatief veel toeristen
  • activiteiten aardig aan de prijs
Ultieme tip: Corcovado National Park. Hoewel deze plek wat lastiger te bereiken is, is het zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Avontuurlijk (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Joke Sanen op 07 december 2017

Zeker een aanrader voor vogelspotters. Veel avontuur beleefd! Ga zeker de locale restaurantjes doen, verlaten stranden en niet zo toeristische plaatsen bezoeken. Een heel avontuur als je het mij vraagt!

6,1
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
7 Natuur
5 Stranden
3 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • aardige locals

Minpunten Costa Rica

  • veel toeristen
  • duur
Ultieme tip: Vogels spotten!
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Avontuurlijk (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Joke Sanen op 07 december 2017

Zeker een aanrader voor vogelspotters. Veel avontuur beleefd! Ga zeker de locale restaurantjes doen, verlaten stranden en niet zo toeristische plaatsen bezoeken. Een heel avontuur als je het mij vraagt!

Pluspunten Costa Rica

  • aardige locals

Minpunten Costa Rica

  • veel toeristen
  • duur
Ultieme tip: Vogels spotten!
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Rondreis door Costa Rica (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tim Fransz op 07 december 2017

Samen met mijn ouders en zusjes een 4-weekse selfdrive rondreis door Costa Rica gemaakt.
Ons start punt, zoals zovelen, was de hoofdstad San José waar wij verbleven in een mooi koloniaal gebouwd hotel. Vervolgens zijn we met een bus richting dé schildpadden spot in Costa Rica gereden: Tortuguero.
De prachtige natuur is over het gehele land intact gehouden en de grote variatie aan flora en fauna heb ik nog nooit elders gezien. In totaal hebben wij elf verschillende plaatsen bezocht en het hele land kunnen bewonderen. Costa Rica is een land dat voor ieder wat te bieden heeft! Grote/moderne steden, prachtige natuur en wildlife, overal sportieve activiteiten en een mooie landgeschiedenis.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Gastvrije bevolking
  • Prachtige natuur
  • Grote variatie flora en fauna
  • Prima infrastructuur
  • Goed eten

Minpunten Costa Rica

  • Hier een daar wat prijzig
Ultieme tip: Wat mij het meeste is bij gebleven is The Sloth Sanctuarry waar gewonden luiaards kunnen revalideren om terug te keren naar de Natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Costa Rica: groener bestaat niet! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door David Broek op 06 december 2017

Costa Rica is een ontzettend mooi land met een scala aan landschappen. Natuur is ook hetgene waarvoor je er naartoe moet gaan, aan cultuur is er niet zo veel te beleven. Er is een overaanbod aan accomodaties, tours en dergelijke aan toerisme gerelateerde organisaties. Op sommige plekken kom je werkelijk om in de toeristen (bv. Monteverde, Tortuguero) maar er zijn ook plekken waar je vrijwel alleen bent. Het is een duur land, dus vrijwel alles kost gewoon veel geld. Desondanks is het wel mogelijk low-budget te gaan door slim accomodaties te kiezen en zelf rond te gaan lopen in plaats van met een tour mee te gaan. Door veel toerisme is er als gevolg ook soms sprake van criminaliteit of oplichting. Ook de drugscriminaliteit in de kustregionen draagt daar niet aan bij. Het is daarom altijd goed om waakzaam te blijven en zeker met kinderen kan dit wel een goed punt zijn over na te denken.

Pluspunten Costa Rica

  • Heel veel en mooie natuur
  • Meestal goed openbaar vervoer
  • Veel accomodaties
  • Mogelijkheid tot low-budget

Minpunten Costa Rica

  • Duur
  • Veel toerisme
  • Risico op criminaliteit
Ultieme tip: De bus is heel goedkoop en vaak ook heel comfortabel en vormt daarmee een ideaal vervoermiddel, zeker voor de grotere afstanden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica is Pura Vida! Genieten van het pure leven! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Patricia van Doorne op 06 december 2017

Costa Rica is een walhalla voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het biedt een prachtige afwisselende natuur: van wild stromende rivieren, paradijselijke stranden, overweldigende vulkanen en regenwouden waar je apen, neusbeertjes, luiaards, krokodillen en tropische vogels (bijvoorbeeld toekan en ara's) kunt zien. Op de Caribische stranden van Costa Rica kun je zeeschildpadden hun eieren zien leggen (bijvoorbeeld bij Tortuguero). In Monteverde maak je al slingerend kennis met het nevelwoud dat sprookjesachtig mooi is. Corcovado is bijna een must in je reis naar Costa Rica: het is een ongerepte stuk regenwoud dat alleen per boot bereikbaar is. En als je geluk hebt zie je onderweg ook nog bultruggen! Costa Rica is veelzijdig, wonderschoon en Pura Vida!

Pluspunten Costa Rica

  • veelzijdig
  • natuur
  • dieren
  • avontuurlijk
Ultieme tip: Ga naar Corcovado: een ongerepte stuk regenwoud wat alleen per boot bereikbaar is. Het is een stukje paradijs op aarde. En als je geluk hebt, zie je onderweg ook nog bultruggen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig natuur (bezocht in november 2017)

Review geschreven door ANN NIJS op 03 december 2017

We zijn gevlogen naar Liberia en van daaruit met onze huurwagen een rondreis gemaakt van 3 weken. Deze plaatsen hebben we bezocht:

Tamarindo: een kustplaatsje met heel veel Amerikaanse toeristen. Een goede locatie om uit te gaan, anders moet je er niet zijn. Ook erg duur. Voor ons geen meevaller.

Monteverde: Het is een hele rit naar boven over onverharde weg. Ter plekke wel heel mooie natuur. We logeerden er in een huisje in een grote tuin waar we heel veel mooie vogels gezien hebben, waaronder onder eerste Toekan en een Motmot. In het National Park met een gids geweest, maar niet veel wildleven gezien.Op het einde wel de mooie vogel quetzal. Ik ben er ook naar Frogs pond geweest, maar alle kikkers zitten achter glas. Het is beter om deze prachtige dieren te bekijken in de natuur. Een aanrader is Frogs heaven in Horquetas. Hier hebben ze de mooiste exemplaren in hun tuin rondhuppelen. Je kan er ook een fotoshoot boeken.

Quepos: We logeerden er in Kayak Lodge waar je een kajaktour kan doen door mangroven. Erg mooi! Van hieruit hebben we ook het National Park Manuel Antonio bezocht. Het was er op zondag erg druk maar ondanks dat toch erg veel dieren gezien, waaronder 3 verschillende soorten apen, heel wat luiaards, mooie hagedissen en vogels.

Vulkaan Poas: deze is gesloten wegens te veel activiteit en ze vermoeden dat dit zo nog wel een tijdje blijft.

Puerto Viejo bij Sarapiqui, gelogeerd bij hotel Gavilan. Hier hebben ze een heel grote tuin waar heel veel vogels zitten en ook 2 giftige kikkersoorten. De buurt staat bekend voor rafting.

La Fortuna: heel toeristisch, maar veel mogelijkheden tot activiteiten. Ook veel wildleven. Door de bewolking de vulkaan Arenal niet gezien.

Vulkaan Rincon de la Vieja: Minder toeristische omgeving met mooie wandelingen en verschillende mogelijkheden voor hot pools en modderbaden.

7,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • wildleven
  • vriendelijke bevolking

Minpunten Costa Rica

  • te duur
Ultieme tip: Je hoeft niet altijd naar een nationaal park te gaan om veel dieren te zien. Dit kan ook in de tuin van je verblijf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Magische natuur (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Anouk Lint op 02 december 2017

Costa Rica is een prachtig vriendelijk groen land. En zeker erg eco (op de vrachtwagens na dan)! Een land wat zich leent voor een roadtrip met op iedere hoek weer een verrassing met natuur of dieren. De locals zijn extreem vriendelijk en helpen je waar nodig zonder er iets voor terug te willen. Het regenseizoen kan erg nat en modderig zijn. Maar het land leeft hierdoor wel veel meer! Wij hebben het land verkend per 4x4 met een tent op het dak. Je kan op veel plekken wild kamperen maar er zijn ook genoeg beheerde kampeerplaatsen als je wat meer zekerheid wilt of douche en toilet. Zo hebben wij vanaf de hoofdstad de Caribische kust gezien terug het binnenland in en door naar de Pacifische kust. Na een paar dagen palmbomen, apen en prachtige stranden zijn we doorgegaan naar Monteverde. Dit bestaat uit grote bossen op hoge hoogte ook hier blijf je je verbazen hoe groen het is. Ook de nachttour om kikkers te spotten is erg leuk. Gewoon doen dus.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Locals zijn behulpzaam
  • Overal groene omgeving
  • Goede wegen
  • goedkope supermarkten
  • directe vlucht met klm

Minpunten Costa Rica

  • Als het regent is het ook hard
  • Caribische kust is niet overal even veilig
  • geen mooie steden
Ultieme tip: Huur je auto bij de jongens van Nomad America. Zij zorgen voor je beste kampeertrip ooit zonder zorgen! tijdens de trip zijn ze 24/7 bereikbaar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig land (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sanne van Kuijk-Roest op 27 november 2017

Costa Rica is een aanrader voor iedereen jong oud maakt niet uit. Veel natuur veel dieren maar ook zon, zee, witte stranden en erg relaxed. Heerlijk eten of terwijl wij hebben een heerlijke vakantie gehad in het regen seizoen met maar weinig regen!

Pluspunten Costa Rica

  • Natuur
  • Lekker eten
Ultieme tip: Huur een auto en ga lekker je eigen gang. Zoek van te voren uit wat je wilt zien want dat is zo veel je raakt niet uitgekeken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Pura Vida beleven in een week (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Marlies Kremer op 26 november 2017

Een weekje Costa Rica, mensen verklaarden mij voor gek, zo ver vliegen voor maar een week? Ja en het was het helemaal waard. Het voelde aan als drie weken. Een dag in San José geweest en lekker geslenterd door de stad, prachtige houten kerk bewonderd en de markthal was erg leuk. Daarna de natuur in. Tortuguero is adembenemend mooi, zeker de black river, alsof je door een spiegel vaart. Het wonder van een nest schildpadden zien uitkomen heeft iets magisch en ontroerend, Pura Vida op zijn best. Na drie dagen park met een huurauto helemaal naar de ander kant van het land. Jaco, bijzonder strand, fluweelzacht aan je voeten en weer bos en palmbomen tot op het strand. Vanuit Jaco door naar Manuel Antonio, een klein park op anderhalf uur verder rijden. Fantastisch hostel op 400 meter van de hoofdingang af. De brulapen hoor je vanuit je bed en het hert met jong staat op de heuvel aan de achterkant van het hostel te grazen. Na hier weer twee dagen weer naar San José en naar huis. Even gesneuveld aan Costa Rica en verliefd geworden. Wat een ontzettend mooi land, ontzettend aardige mensen. In de reisboekjes wordt veel gewaarschuwd voor overvallenen criminaliteit en ook onze eerste buurvrouw raadde ons af om in het donker water te gaan halen, te gevaarlijk, ze bood ons water van haar zelf aan. Gevaar wat je niet ziet niet voelt, behalve dat alle huizen achter tralies zitten en supermarkten en parkeerplaatsen bewaakt worden door mannen met een pistool op de heup. Heel vreemd alsof als de zon onder gaat er een andere wereld te voor schijn komt. Om het lot niet te tarten hebben wij ons daar aan gehouden, in het donker niet de straat op, of je auto uit. Al hebben wij ons geen moment onveilig of dreiging gevoelt. Al met al een prachtige week vol zon, jungle een overload aan bijzondere dieren en ontzettend aardige mensen!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • natuur
  • jungle
  • variatie
  • dieren
  • klimaat
  • avontuur

Minpunten Costa Rica

  • onzichtbaar gevaarlijk
Ultieme tip: Pura Vida! Geniet! Ga met een gids de jungle in. Met je ongeoefende ogen loop je anders heel veel moois voorbij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Costa Rica & Nicaragua (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Eefke van Gerven op 25 november 2017

Elke keer als ik de foto’s zie denk ik meteen weer terug aan deze prachtige vakantie. In 1 rondreis met je voeten in de Pacific Ocean en de Caribische zee staan, het kan! Een magisch moment beleefd toen we een zeeschildpad haar eieren hebben zien leggen onder de Melkweg op het strand in Torteguero. Wakker worden met een vulkaan uitzicht in la Fortuna, waar we ook nog eens sportief zijn gaan raften. Dan Nicaragua in waar we bij Granada in een actieve vulkaan hebben gekeken. De heerlijke thermen bij Rincon de la Vieja en als afsluiter het prachtige natuurpark Manuel Antonio bezocht! Kortom de vakantie was eigenlijk veel te kort met alle prachtige dingen die hier te zien zijn!

Pluspunten Costa Rica

  • De locals zijn er behulpzaam
  • goed betaalbaar
  • erg mooie en beschermde natuur
  • Het eten is goed en gevarieerd

Minpunten Costa Rica

  • Ze zijn niet echt berekend op lange mensen qua bedden en vervoer (m.n. per bus)
Ultieme tip: Absolute aanrader een wandeling met gids door Manuel Antonio NP in Quepos Costa Rica. Ga min. een dag en neem je zwemspullen mee om onderweg te relaxen op het prachtige strand!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis costa rica (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Joelle van Buren op 22 november 2017

Costa Rica is een prachtig land voor mensen die houden van mooie natuur, aardige mensen en lekker eten.
De national parken zijn zeker een aanrader. Wij hebben alles gedaan met een huurauto en hebben onderweg de hotels en trips geboekt. We keken onze ogen uit en zagen het ene bijzondere dier na het andere.

Helaas konden wij wegens orkaan NATE niet weg uit Drake bahia. Maar de mensen waren daar zo vriendelijk en hebben ons zo goed opgevangen. Dit was zeker een van mijn mooiste reizen en de ene plek in Costa Rica was nog mooier dan de andere.

Voor rust in de vakantie is Puerto Viejo zeker een aanrader. Hier hangt de heerlijk relaxte reggae/surf vibe.

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • betaalbaar
  • vriendelijke locals
  • mooie natuur
  • veel dieren

Minpunten Costa Rica

  • weinig wegen
Ultieme tip: Huur zelf een auto. Op die manier kom je op plekken waar je met het ov niet makkelijk kunt komen. Daarnaast bespaart het een hoop tijd.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Costa Rica (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Jose Hogendoorn op 21 november 2017

Wij zijn bijna heel Costa Rica doorkruist, maar een hoogtepunt kan ik niet noemen! Wat een geweldig land, prachtige natuur en vriendelijke mensen! Het leven daar is niet goedkoop maar een bezoek is het zeker waard. Wij gaan hier 100% nog eens naartoe!

Pluspunten Costa Rica

  • mensen
  • natuur
  • sfeer

Minpunten Costa Rica

  • duur
  • hoofdstad
Ultieme tip: Het dorpje Santa Elena bij Monteverde is een erg gezellig backpackersdorpje!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

rondreis februari 2017 (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door miek weterings op 20 november 2017

Prachtige natuur, heb natuurljk lang niet alles gezien helaas. Ik ben er 3 weken geweest maar dat is te kort om alle moois mee te maken. Onze reisleider, Willem Pothof van Witropa Travel, wist werkelijk àlles te vertellen over de natuur, vogels, vlinders, insecten, reptielen, noem maar op. Ook kan hij je de mooiste steden, gebouwen laten zien.

Pluspunten Costa Rica

  • de natuur
  • veelzijdigheid aan dieren
Ultieme tip: Laat je reis organiseren door witropatravel.com - ècht een aanrader! Een Nederlandse man die er al een jaar of 15 woont, de taal spreekt en alle moois van Costa Rica kent/weet!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Madelon Focke op 20 november 2017

Een geweldig land met een grote diversiteit aan flora en fauna. Wij hebben met een huurauto rondgereden en zo de mooiste plekken gezien. De mensen waren heel aardig. Het leven is alleen wel behoorlijk duur. Daar hadden wij ons op verkeken. We hebben onwijs genoten van dit prachtige land.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • grote diversiteit aan flora en fauna
  • aardige mensen
  • gave tours

Minpunten Costa Rica

  • eten en drinken is best duur
  • je ontkomt niet altijd aan het toerisme
Ultieme tip: Je kunt bij veel nationaal park en kiezen voor een gids, maar ook zonder gidsen kun je veel dieren zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig Costa rica (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Daniëlle Sebregts op 19 november 2017

We hebben een maand rond gereisd met een groepsreis. Costa Rica was een prachtige ervaring en we zouden het iedereen aanraden. Mooie natuur met veel dieren. Overal waar we kwamen waren dieren te zien. We hebben prachtige plekken bezocht. Bijna onbewoonde eilanden, grote steden, mooie natuurparken. In een woord geweldig!

Pluspunten Costa Rica

  • natuur
  • bevolking

Minpunten Costa Rica

  • duur
Ultieme tip: Als je naar Costa Rica gaat moet je zeker corcovado bezoeken. Alleen bereikbaar per boot. Mooi eiland met weinig mensen en veel natuur en dieren.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pura Vida (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Lenie de Boer op 14 november 2017

Costa Rica, de naam zegt het al: "rijke kust". De gevarieerde natuur en rijke biodiversiteit zorgen voor een bijzondere reis.
Van het tropische regenwoud in Tortuguero, het nevelwoud in San Gerardo del Dota, het country-gebied in Rincon de la Vieja, de prachtige kusten van de Pacific tot het mooiste en meest ongerepte gebied in Costa Rica: de Osa Peninsula.
Corcovado National Park is daadwerkelijk de meest bijzondere plek op aarde met prachtige natuur!

Pluspunten Costa Rica

  • Natuur
  • Openbaar vervoer
  • Veiligheid

Minpunten Costa Rica

  • Duur
  • Veel toerisme
  • Eten
Ultieme tip: Osa Pensinsula, Drake Bay en Dos Brazos. Hier ga je terug in tijd, word je 1 met de natuur en kom je volledig tot rust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur in Costa Rica (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Sanne van der Heijden op 13 november 2017

Costa Rica is een prachtig land, met veel groen en heel veel verschillende bijzondere dieren.
Tamarindo was een zeer leuk kustplaatsje met een echte 'surfersvibe'. Ook wij hebben hier gesurfd, goed te doen voor beginners en er zijn ook lessen te volgen. Tip: Eet bij Green Papaya, de fajita's hier waren erg lekker.
In Manuel Antonio verbleven we bij My Casa's B&B. Gastheer Carlos is zeer vriendelijk en heeft ons veel tips gegeven ook voor de rest van onze reis. In de bomen bij de B&B hangen meerdere luiaarden, waarvan er een tegelijk met ons ontbeet. Het nationaal park is erg toeristisch, maar heel mooi met veel dieren en prachtige stranden. Maar pas op voor de wasberen en doodshoofdaapjes!
Monteverde is een rustig bergdorpje en het bos is heel mooi groen. Neem wel je regenjack mee, want het regent hier bijna altijd. Met een gids is het ons gelukt de zeldzame Quetzal te spotten. Ook een canopy tour doen hier is zeer de moeite waard!
In La Fortuna hebben we een 'two vulcano tour' gedaan, waarbij we op een deel van El Arenal hebben gehiked en rondom Cerro Chato. De dag werd afgesloten met een uur relaxen in hete hotsprings, met bijbehorende cocktail en vulkanisch gezichtsmasker.
Torteguero was wel een hele bijzondere bestemming. De enige manier om hier te komen is met de boot of met het vliegtuig. Wij kozen ervoor de boot te nemen vanaf la Pavona (dit kost 4 dollar voor een retourtje, terwijl een boot vanuit Moin 70 dollar kost!). De canales de Torteguero zijn echt heel mooi om te zien. Veel groen, veel luiaarden, veel kaaimannen en daarbij nog prachtige aapjes en vogels, waaronder de toekans. Ook waren wij erg gelukkig om een tweetal schildpadnestjes op het strand te zien uitkomen. Leuk om te zien, wel een beetje jammer dat de gieren daar ook veel schildpadjes opeten.
Onze laatste bestemming; Puerto Viejo, was heerlijk om te relaxen. Prachtige witte stranden met palmbomen en het zeewater is erg warm. Een topafsluiting van deze mooie reis!

Pluspunten Costa Rica

  • Zeer vriendelijke mensen.
  • Prachtige natuur

Minpunten Costa Rica

  • Duur
  • Openbaar vervoer
Ultieme tip: Tip verblijf Manuel Antonio: My Casa's B&B Tip La Fortuna: Two vulcanoes tour Tip Torteguero: Neem de boot vanaf La Pavona! Dit scheelt je 65 dollar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marre Mulch op 13 november 2017

Ik wist niet wat ik moest verwachten van Costa rica, maar toen we eraan kwamen dacht ik wauw!
Vulkanen beklommen,oerwoud in geweest apen gezien luiaards krokodillen en dat allemaal in het wild .
Er is ook genoeg actiefs te doen. Raften, ziplijn, tubben en ga zo maar door. Zeker de moeite waard om heen te gaan.

Pluspunten Costa Rica

  • goed eten
  • leuke mensen
  • diversiteit

Minpunten Costa Rica

  • de warmte in het regen seizoen
Ultieme tip: Nachtwandeling om kikkers te zien en alles wat 's nachts leeft
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rijkdom en overvloed (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Martine van Mook op 13 november 2017

Costa Rica is rijk. Rijk aan prachtige plekken om te bezoeken. Van bergtoppen en vulkanen via nevelwouden en koffieplantages tot groene kusten met prachtige stranden. Overal een overvloed aan flora en fauna. Om zo veel verschillende dieren in het wild te zien was gewoon fantastisch!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Toegankelijk
  • goed bereisbaar

Minpunten Costa Rica

  • de hoofdstad
  • regenval kan plannen in het water laten vallen
Ultieme tip: Voor een natuurliefhebber heeft de hoofdstad niet echt wat te bieden. Een nachtje bijslapen na aankomst en dan snel er uit.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Costa Rica (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Judith Hoving op 12 november 2017

Costa Rica is een prachtig land om wildlife te spotten. National Park Corcovado is een echte aanrader! Daarnaast is de ecolodge Laguna del Lagarto de plek voor vogelliefhebbers. Het beste kun je met een eigen auto door het land reizen.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Laguna del Lagarto
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Nancy Smeding op 12 november 2017

Geweldig land! Mooie gevarieerde natuur met vulkanen, stranden, regenwouden enz. Costa rica is rijk aan mooie vogels, apen, reptielen, neusberen en nog veel meer! Alleen maar vriendelijke mensen gehad, geen moment onveilig gevoeld. Het is verrassend een land, echt zo gaaf om hier een rondreis te hebben gemaakt <3

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • verrassend hygienisch
  • zeer vriendelijke mensen
  • geweldige natuur
  • geweldige fauna

Minpunten Costa Rica

  • buiten de hoofdweg moeilijke off road wegen
Ultieme tip: Via Foxreizen een 17 daagse privé rondreis geboekt, echt super geregeld! Zoek goed van te voren naar dingen to do op je route zeker tijd voor en zo zie je nog meer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend afwisselend Costa Rica (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Martine van Mook op 12 november 2017

Wat is het een overweldigend mooi land! Fantastisch hoeveel verschillende dieren je er in het wild tegenkomt. De vele klimaatzones op een relatief klein oppervlak maken het reizen in Costa Rica zeer afwisselend. Daarnaast zijn de Tico’s ook nog eens zeer vriendelijk en is het een gemakkelijk te bereizen en toegankelijk land.

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • toegankelijk
Ultieme tip: Doorkruis het land en bezoek en vergelijk beide kusten.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Natuur paradijs (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Bente Noordhoff op 12 november 2017

Costa Rica is een land waar je heen gaat voor de natuur. Prachtige wandelingen naar de verschillende watervallen en bezoeken aan de vele natuurparken. Hier vind je beesten/insecten die je niet overal kan vinden. Maar ook kan je heerlijk relaxen aan de zee

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • natuur
  • rust
  • gezelligheid

Minpunten Costa Rica

  • slechte wegen
  • niet zulke leuke steden
  • dure toegangsprijzen
Ultieme tip: Neem een 4x4 auto, er zijn veel wegen van grind en zand die niet goed zijn onderhouden. Zo'n auto is dus essentieel
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica in het regenseizoen is ook geweldig (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Sonja Wortel op 12 november 2017

Ja, spannend is het wel om na een tropische storm door Costa Rica te reizen (delen van de weg lagen ergens in het bos en we moesten veel omrijden), maar het was zo de moeite waard. Elke dag weer voelde als 1 grote excursie met elke dag nieuwe dieren die we nog niet eerder gezien hadden. Iedereen is ook ontzettend behulpzaam als je de weg niet meer weet (door alle afsluitingen). En de natuur: wow! Elk deel van het land heeft een andere charme: van prachtige vulkanen, naar adembenemende regenwouden tot een prachtige onderwaterwereld. 5 km lopen is niet zwaar als je iedere 10 meter wel weer iets moois ziet.

Overdag zie je prachtige vogels en mooie uitzichten, in de avond de befaamde kikkers en als het dan regent, lijken ze nog meer voor je klaar te zitten om te fotograferen! En zelfs de spinnen zijn zo mooi, dat je spontaan vergeet dat je eigenlijk als de dood voor ze bent!

En heb je altijd al een luiaard willen zien, die kun je echt niet mislopen en kom je gegarandeerd tegen.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • betaaldbaar
  • gastvrij
  • natuur is overal
  • goede wegen

Minpunten Costa Rica

  • op sommige plaatsen veel hippies
  • niet naast de deur
  • verder geen minpunten
Ultieme tip: Maak een nachtwandeling met een goede gids door het regenwoud (maakt niet uit waar in Costa Rica) voor prachtige kikkers en bijzondere insecten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Tipi lodge (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Elseline Elfferich op 12 november 2017

Hoe geweldig was het! Logeren in een topi tent in de jungle van Costa Rica vlakbij Dominical. De kikkers lopen over het pad de toekangs en luiaards in de bomen boven je. De rust de stilte. Eén groot avontuur.

Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Corcovado National Park is a must see in Costa Rica (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Laurens Coolsen op 12 november 2017

Wij zijn ruim 2 weken in Costa Rica geweest en waren bijzonder onder de indruk van Corcovado National Park. Prachtig mooi en afgelegen natuurgebied waar je op en top Costa Ricaans wildlife kunt spotten.

7,3
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
6 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • prachtige natuur
  • highlights vogels

Minpunten Costa Rica

  • duur
  • toeristisch
Ultieme tip: Als je wat minder budget hebt, hoef je niet Corcovado NP in te gaan. Huur een natuurgids die je al het moois aan de rand van park kan laten zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Pura vida (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Gregory Saelens op 12 november 2017

Lange wandelingen langs verlaten stranden aan de Caribische kust (puerto viejo tot aan de grens met Panama ) , het bruisende stads leven tussen de bergen in SAN José , dieren spotten in mauel antonio, de pura vida levensstijl aan de pacific kust en surfen in santa Theresa . Costa Rica is een topbestemming en een van grootste troeven is nog altijd de locale bevolking.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • natuur
  • locals
  • stranden
  • wildlife
  • hostels

Minpunten Costa Rica

  • amerikaanse invloed
  • geen treinen
  • lange busritten
Ultieme tip: Ga naar Santa Theresa verblijf in hostel ka posada aan playa carmen de ultieme surfspot
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In je eentje door Costa Rica (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Vivian de Jong op 12 november 2017

Costa Rica is een prachtig land. Een mooie groene natuur, plek om te surfen en lekker eten. Met de bus door het land, zoals ik heb gedaan, kost een hoop tijd. Meer vrijheid heb je als je zelf met de auto door het land toert. Wel is te adviseren om dit samen met iemand te doen. Mijn favoriete plekje was Porto Viejo in het zuid oosten van het land. Een superrelaxt dorp waar je helemaal ontstresst en met de fiets alle strandjes af kan. Ook kun je vanaf hier een makkelijke transfer maken naar Bocas del Torso - Panama. Een aanrader!

Pluspunten Costa Rica

  • Goede wegen
  • professionele infrastructuur
  • lieve mensen

Minpunten Costa Rica

  • te veel amerikaanse toeristen
  • duurder dan de omliggende landen
  • minder aantrekkelijk voor single reizigers
Ultieme tip: Ga je van Nicaragua de grens over naar Costa Rica met het openbaar vervoer, trek er dan de hele dag voor uit. Geen haast hebben en go with the flow!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Verliefd op Costa Rica (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Claudia Bouman op 11 november 2017

Ik vond zelf Manuel Antonio heel mooi! Het is heel klein maar het heeft zoveel mooie natuur en je kan op het strand genieten van een super mooie zonsondergang. In het plaatsje la Fortuna kan je hele mooie tours doen, wij hebben bijvoorbeeld een waterval bezocht. Met een ritje op een paard door de jungle zijn we er gekomen, het was onwijs gaaf om te mogen mee maken

Pluspunten Costa Rica

  • de mooie natuur
  • de gastvrije mensen

Minpunten Costa Rica

  • de spinnen
  • de armoede
  • en de apen die soms eten van je afpakken
Ultieme tip: Bezoek la Fortuna daar kan je heel veel bijzondere en vooral mooie tours maken!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pura vida (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Marleen Fouchier-van Blanken op 11 november 2017

Costa Rica was heerlijk. Een leuke afwisseling tussen steden, stranden, vulkanen en jungle. Met een huurauto zijn we drie weken door het land gereden. Via internet de hotels in die drie weken geboekt en dat ging prima. Op sommige plekken zijn de wegen heel slecht dus bereid je voor op lekke banden. Af en toe moesten we ook een rivier oversteken met de auto. We waren er in april net voordat de regentijd begon. Prachtige vogels gezien.

9,4
10 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • Prachtige natuur
  • fantastische vogels en kikkers
Ultieme tip: Frogs heaven (geweldige kikkers en vogels in een achtertuine) en Samara (heerlijk relaxte sfeer op het strand)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers