MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews Costa Rica

8,6
9,0 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
6,9 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,4 Veilig
9,8 Natuur
8,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 152
  • Aantal waarderingen: 84

Natuur met een wauw-factor (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Esther Klok op 09 oktober 2016

Een spectaculaire natuur! De planten- en dierenwereld is extreem mooi. Op korte afstanden vind je hele wisselende landschappen. Van regenwoud tot vulkaan, van onderwaterwereld tot zwavelbaden, van aap tot walvis.

Pluspunten Costa Rica

  • Veilig
  • vriendelijk
Ultieme tip: Corcovado en Cano Island mag je niet missen. Hotel Jinetes de Osa is dé thuisbasis om dit alles te gaan bezoeken. Personeel is zeer betrokken en eten PERFECT.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Overweldigende natuur! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Claske van der Spek op 09 oktober 2016

Costa Rica is een prachtig land! Je staat er geregeld midden tussen de wilde dieren. Je raakt er zelfs zo verwend dat je het al bijna (met de nadruk op bijna, het blijft een wonderlijke ervaring!) niet meer bijzonder vindt dat de apen je vanaf de reling aan zitten te staren terwijl je zwemt. Of dat er een grote leguaan bij je voeten zit aan de ontbijttafel om te kijken of hij ook een hapje mee kan pikken. Het land heeft zeker ook zijn nadelen, erg duur en je moet voor alles betalen, ook als je de natuur in wil. Het is niet een van de veiligste landen dus alleen over straat in het donker wordt niet aangeraden. Maar verder is het zeker een bezoek waard! Je kan daar dingen ervaren die je niet snel ergens anders krijgt. We hadden het geluk om een schildpad eieren te zien leggen op het strand, heel bijzonder. De brulapen sprongen geregeld over ons hoofd in de takken van de bomen en de locals zijn er erg vriendelijk!

Pluspunten Costa Rica

  • vriendelijke locals
  • prachtige natuur
  • dichter bij de dieren

Minpunten Costa Rica

  • heel duur
  • voor alles moet je betalen
Ultieme tip: Ga het woud in en ervaar!
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Moet je hebben ervaren!! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Roosmarijn Leideman op 08 oktober 2016

De stranden van Costa Rica zijn heel erg bijzonder! Je loopt vanuit de jungle over een twintig meter lang strand zo een warme zee in. Een geweldige ervaring om op deze plek om te surfen. Daarnaast kan je ook genieten van al het uitzicht en het contrast tussen de jungle en de oceaan. Als je geluk hebt zie je ook een paar pelikanen overvliegen.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Maak een rondreis! Costa Rica is zo divers en rijk aan prachtige natuur dat moet je hebben gezien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa-Rica: prachtige natuur en wildlife (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sien Uijens op 06 oktober 2016

Kan heel kort zijn, fijne behulpzame relaxte mensen, prachtige natuur, flora en fauna overweldigend kortom een geweldige tijd gehad met als hoogtepunt Corcovado National Park. Ook de sanitaire voorzieningen waren prima!

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • erg vriendelijke behulpzame mensen
Ultieme tip: Corcovado NP en Tortuguero NP en verder alle tours met gids waren erg goed, de gidsen zijn erg begaan met de natuur en weten er erg veel van.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Crocodile Man Tour (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Patrick Gijsbers op 05 oktober 2016

Een van de meest aanjagende en ontzagwekkende dieren in de natuur zijn wellicht de krokodillen. In Costa Rica komt naast de kleine brilkaaiman de Amerikaanse krokodil voor. Een krokodil welke met gemak 5 meter lang kan worden. Bij de bekende krokodillenbrug in Tarcoles liggen altijd een stuk of 30 exemplaren.

Maar naast het bekijken van deze krokodillen van de brug kan je nog dichter bij ze komen via de Crocodile Man Tour in Tarcoles dicht bij Jacó. Je gaat op de boot en komt met de boot op slechts enkele meters van deze indrukwekkende dieren vandaan. Naast krokodillen heb je ook de kans om allerlei andere dieren te zien zoals watervogels en andere reptielen. Mocht je 1,5 uur de tijd hebben. Ga zeker hier langs.

Pluspunten Costa Rica

  • Prachtige natuur
  • Fantastische inwoners
  • Als spaanstalig land ook goed met Engels te doen
  • Uitstekend eten
  • Relatief veilig
  • Geschikt voor bijna iedereen

Minpunten Costa Rica

  • Veel excursies zijn vaak aardig aan de prijs
  • In het hoogseizoen kan het erg toeristisch zijn
  • Weinig cultuur
Ultieme tip: Ga in het laagseizoen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kiekeboe! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Joost van Wel op 05 oktober 2016

In Bijagua, een rustig dorpje nabij het Tenorio Parque Nacional, staat een heerlijk Guesthouse. Rio Celeste Backpackers genaamd. De eigenaars doen hun uiterste best om je verblijf geweldig te maken. Ons bezoek aan de Rio Celeste, bekend om haar helderblauwe water, viel enigszins tegen doordat regenval voor een bruine rivier zorgde. We hoopten zó op het mooie blauw! Gelukkig wachtte er die avond iets anders moois.

In de tuin van het Guesthouse bevond zich een vennetje waar de zoon van de eigenaar ons 's nachts kikkers kon laten zien. Vanachter een blad kwam een groene makker tevoorschijn. Kiekeboe!

Pluspunten Costa Rica

  • Wonderschone natuur
  • Wildlife
  • Vriendelijke mensen

Minpunten Costa Rica

  • Prijzig
Ultieme tip: Manuel Antonio Parque Nacional. Neem zwemspullen mee want dit park heeft een schitterend strand! Een gids is niet nodig want de dieren zijn gemakkelijk te vinden en de bewonderen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Natuurlijk! (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Tineke Punter op 04 oktober 2016

Huur een 4x4 en ga ervoor. Wij hebben van tevoren in Nederland een 4x4-training gevolgd en dat is ons goed van pas gekomen. Je hebt er alles: gebergte met prachtige bergkammen en-passen, vulkanen, moerassen en mangroves, oost-en westkust elk met hun eigen karakter. Lekker rijden en zo nu en dan eens een boot-tripje doen, dat is fantastisch. Prachtige fauna, en je moet echt leren spotten tussen de weelderige flora; je rijdt/vaart/loopt voorbij en ziet niks terwijl honderden ogen jou in de gaten houden. Een gids (af en toe) is geen overbodige luxe. Wij zijn vogelaars (hobby) en zijn dus op zoek gegaan naar de Quetzal, de nationale vogel van Costa Rica. En we hebben ze gevonden in de Cierra de los Muertos! Prachtig! Een mannetje en een vrouwtje. In november regent het nog wel veel, tenminste toen wij er waren. Draag rubberlaarzen, kaplaarzen, als je gaat wandelen; die komen meer van pas dan degelijke wandelschoenen (als je schoenmaat groter is dan 43, neem ze dan vanuit Nederland mee). San José vonden wij een beetje tegenvallen, minder koloniaals dan verwacht, en een beetje te koud voor 'de eeuwige lente' die onze reisgids ons beloofd had. Neem de tijd en als je je goed voorbereidt, dan haal je er heel veel zo niet alles uit.

Ultieme tip: Ga naar Corcovado National Park!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Pura Vida! (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Danny van der Meijden op 03 oktober 2016

Costa Rica is een divers land. Vulkanen, mooie landschappen, dieren. Ik ben er nu 2 maal geweest en ik kan het land alleen maar aanraden. Bezoek de Volcán Arenal, Volcán Poas, Volcan Irazu en Volcan Turrialba. Ga dieren spotten in het Parque Nacional Corcovado, Parque Nacional Manuel Antonio, Monteverde (waar je ook over de hangbruggen kunt lopen en canopy kunt doen), Parque Nacional Cahuita. Bezoek het Sloth Sanctuary in Cahuita en zie zeeschildpadden eieren leggen op het strand in Tortuguero. Bekijk de waterval Catarata Rio Fortuna. Slaap in een Tipi midden in de jungle nabij Dominical en doe de kikkertour met de eigenaren van Tipi Jungla. Ga ook op pad met The Bug lady in Drake Bay. En als je nog meer tijd over hebt, bezoek dan ook Parque Nacional Rincon de la Vieja, Parque Nacional Piedras Blancas en Parque Nacional Tapanti. Spot de Quetzal nabij Parque Nacional Los Quetzales. Kortom: er is zoveel te doen en te zien. Je moet het echt met eigen ogen aanschouwen.

Pluspunten Costa Rica

  • Prima zelf te rijden
  • Veel dieren spotten
  • Afwisselende landschappen

Minpunten Costa Rica

  • Sommige plekken zijn behoorlijk prijzig
  • Enkele plaatsen zijn vrij toeristisch
Ultieme tip: Mijn bovengenoemde tips zijn allemaal aan te raden, maar echt fantastisch was om de zeeschildpadden eieren zien te leggen op het strand van Tortuguero!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch: wat een mooi land (bezocht in september 2008)

Review geschreven door Jan Stad op 02 oktober 2016

De hele vakantie hebben we het erg naar onze zin gehad in dit prachtige land met z'n vriendelijke mensen. Dit land doet veel voor het behoud van dier en natuur. Het heeft mij heel veel dieren laten zien: van gifkikker tot panter. Ben ook in het Oosten geweest maar zoveel als ik hier heb gezien was voor ons de ultieme vakantie. Natuurliefhebbers moeten naar Tortuguero gaan en een goed fototoestel meenemen. Top! Heel veel wild en groen.

Minpunten Costa Rica

  • Misschien het regenseizoen
Ultieme tip: Probeer er zelf op uit te gaan via tips van een reisbureau. Is een stuk goedkoper en hou je weer geld over om andere dingen te bezoeken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Costa Rica estaba súper (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Lisa Verburg op 02 oktober 2016

Costa Rica was een droom die uitkwam! De mensen, de natuur, het eten en alles wat erbij kwam kijken! Ik heb het voorrecht gehad een half jaar in Costa Rica te mogen wonen, en ik heb me deze gehele periode ontzettend thuis gevoeld!

Pluspunten Costa Rica

  • de locals!

Minpunten Costa Rica

  • relatief duur
Ultieme tip: Leer de locals kennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Patricia Bosters op 02 oktober 2016

Costa Rica is zeker de moeite waard eens te bezoeken. Lekker een rondreis zodat je veel ziet van dit veelzijdige land. Er is zoveel leuks doen! Doe vooral een Canopy Tour en ga op zoek naar de luiaard en Tucan in het Manuel Antonio Park!

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • natuur

Minpunten Costa Rica

  • Prijzig
Ultieme tip: Canopy Tour en Manuel Antonio Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verliefd op Costa Rica! (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Samara Mey op 16 augustus 2016

Ik raak niet uitgepraat over Costa Rica, het land dat ik na een reis in 2012 voor altijd in mijn hart heb gesloten. Ik begon mijn avontuur met een talencursus in het schattige Turrialba, een typische Tico Town (Tico = lokale Costa Ricanen) in het midden van het land. Als je avontuurlijk bent ingesteld moet je hier zeker gaan raften op de Pacuare River. Ik overnachtte hier na het raften langs de kant van de rivier in een tentje, waar ik 's nachts in slaap viel omgeven door jungle-geluiden.

Vanaf hier reisde ik door naar Puerto Viejo een laid-back dorpje aan de Caribische kust waar reggae aan de orde van de dag is. Dit dorp is een echt must-visit voor backpackers en jonge reizigers. In het dorp zelf is elke avond wel wat te beleven. Bezoek in ieder geval de beroemde strandbar The Lazy Mon, waar geregeld vuurshows te bewonderen zijn en je heerlijke mojito's drinkt. Ook de omgeving van Puerto is schitterend. Mijn favoriete plekken in de omgeving waren Manzanillo NP en het paradijselijke strand van Punta Uva, waar de wuivende palmbomen en het spierwitte strand je doen denken aan een paradijselijke computerscreensaver.

Ook de Pacifische kust is erg mooi. Dit deel is een stuk toeristischer en veiliger dan de Caribische kust en beter geschikt voor gezinnen en oudere reizigers. Mijn hoogtepunten hier waren het volgen van surflessen op het strand van Playa Samara en het bezoek aan het relaxte Montezuma.

Ander hoogtepunt van mijn reis was het bezoek aan Monteverde Cloudforest, waar je via hangbruggen het oerwoud verkent en met een beetje mazzel de zeldzame Quetzal spot. Ook het vulkanische Arenal is een bezoek waard!

Wat mij over het algemeen het meest is bijgebleven van het land is de sfeer. Nog nooit eerder ervoer ik ergens zo'n vrolijke vibe. Overal klinkt opzwepende salsamuziek en reggaeton en locals zijn vriendelijk en onwijs gastvrij. Al met al genoeg redenen om ook zelf iedere dag met een big smile rond te lopen! Zoals de locals zeggen: Pura vida!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Costa Rica

  • gastvrije locals
  • vrolijke sfeer
  • zeer groen
  • veel wildlife
  • paradijselijke stranden
  • heerlijk vers fruit en cocktails
  • relaxte vibe

Minpunten Costa Rica

  • wees waakzaam in de stad Limon aan de Caribische kust
Ultieme tip: Het is even reizen maar zeker de moeite: bezoek Corcovado National Park voor de echte ongerepte jungle! In dit regenwoud spotte ik ontelbaar veel dieren, bijv. de tapir!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Ton de Bruijn op 22 okt. 2020
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Petra Den Hollander op 22 okt. 2020
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Reinier Haasnoot op 13 aug. 2019
9,1

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ed Agter op 13 aug. 2019
8,6

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Angelique Lieberton op 07 jul. 2018
7,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

5

Steden of plaatsen

7

Locals

7

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Anneke van Telgen op 06 jul. 2018
8,1

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

2

Steden of plaatsen

7

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Rodney Pauwels op 09 feb. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

10

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Carolien Van Gastel op 27 jan. 2018
8,5

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Paul Tallon op 22 okt. 2016
8,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Gerda Postma op 21 okt. 2016
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat

Reizen Costa Rica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors