Vervoer Belize

Vervoer Belize

Wat zijn de vervoersmiddelen in Belize?

Reizen door Belize is gemakkelijk te doen en je bent nooit heel lang onderweg, want Belize is na El Salvador het kleinste land van Midden-Amerika. Het meest gebruikte vervoersmiddel is de bus. Wegen zijn over het algemeen goed. Maar sommige wegen naar afgelegen gebieden zitten vol met kuilen.

Vliegtuig

Vanaf Belize City vlieg je gemakkelijk naar de eilanden voor de kust: Caye Caulker en Ambergris Caye. Vliegtuigen gaan ook naar Corozal in het noorden en Dandriga en Placencia in het zuiden.

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 20 reizen naar Belize

Bus

Bussen in Belize zijn oude afgedankt schoolbussen uit Noord-Amerika. In de busterminals is het vechten voor een plekje. Vooral in hoofdstad Belmopan is het een strijd. Je kan van tevoren geen kaartjes kopen, dat doe je in de bus. Als je überhaupt de bus in komt. De bus stopt waar de passagiers dat willen.

Er zijn ook luxe bussen met grote stoelen die je helemaal naar achteren kunt klappen. Deze bussen stoppen minder vaak dan de oude schoolbussen en zijn sneller op plaats van bestemming.

Boot

Tussen Belize City en de populaire eilandjes Caye Caulker en Ambergris Caye varen snelle boten. Binnen een uur ben je op een van de tropische eilanden. Ga achterin zitten als je last hebt van je rug, de boten stuiteren hard over de golven.

Daarnaast zijn er verschillende driedaagse zeiltochten te boeken. Deze zeiltochten gaan van Caye Caulker langs onbewoonde eilandjes naar Placencia in het zuiden. Als je wilt vaar je door naar Guatemala.

Taxi's

In de steden rijden veel taxi's. De meeste taxi's hebben geen meter, spreek dus van tevoren af wat je gaat betalen voor het ritje. Taxi's zijn te herkennen aan de groene nummerborden.

Huurauto

Een auto huren in Belize is een dure grap. Het kan alleen als je 25 jaar of ouder bent en in het bezit bent van een creditcard. De meeste verhuurbedrijven bevinden zich in Belize City.

De wegen in Belize zijn over het algemeen goed te doen. In het zuiden worden wegen iets minder goed en moet je opletten voor kuilen. Hoewel Belize een voormalig Engelse kolonie is, rijden auto's aan de rechterkant.

Reizen Belize

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors