Accommodaties Belize

Accommodaties Belize

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Accommodaties in Belize zijn in vergelijking met buurlanden duur. Veel accommodaties zijn niet bedoeld om lang te blijven.

Hotel

Alleen in grote steden vind je luxe grote hotels. Verwacht geen vijfsterren kwaliteit in Belize. Op de eilanden Ambergris Caye en Caye Caulker staan wel enkele resorts van goede kwaliteit.

Hostel

Overal in Belize vind je hostels. Bij de hostels op het strand is er vaak een mogelijkheid om in hangmatten te slapen. In kleine plaatsjes langs de kust staan soms alleen cabaña's, houten huisjes op palen.

Appartement

Een appartementje huren is een goede optie in Belize. Hotels zijn erg duur en met een appartementje hou je de kosten meer in eigen hand.

Camping

In Belize vind je weinig campings. De campings die er zijn, zijn erg basic. Wil je kamperen in nationale parken? Dan moet je van tevoren een vergunning aanvragen.

Wat is een typische accommodatie in Belize?

In Toledo, in het zuiden van Belize, wonen Maya's in kleine dorpen. In tien van deze dorpen is het mogelijk om als toerist te slapen bij de mensen thuis. Zo leer je de lokale mensen en hun tradities goed kennen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors