Religie & Tradities Belize

Religie & Tradities Belize

Wat zijn de belangrijkste religies in Belize?

In Belize wonen mensen met verschillende culturen en geloven. De meeste Belizanen zijn christelijk uit de koloniale overlevering. Maar er zijn ook boeddhisten, hindoes, moslims en mennonieten.

Wat zijn belangrijke tradities in Belize?

In het noorden van Belize wonen Maya's. Deze oorspronkelijke bewoners hebben hun eigen tradities behouden en geloven in verschillende goden.

In het zuiden wonen vooral Black Caribs of Garífunas. Dit zijn afstammelingen van Afrikaanse slaven die als schipbreukelingen in Belize kwamen. Ze spreken Engels met een Caribisch accent en hebben weer heel andere tradities dan de Maya of Spaans sprekenden.

Een groot deel van de Belizaanse bevolking zijn mestizos. Dit zijn mensen met voorouders uit Europa, voornamelijk Spanje, en andere delen van Midden-Amerika.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

In Belize gaat alles sloom. Mensen lopen langzaam, werken traag en komen gerust een uur te laat aan bij afspraken. Probeer je hier niet aan te ergeren, maar ga mee met deze relaxte, Caribische stijl van leven. Alleen dan geniet je optimaal van Belize.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors