Laughing Bird Caye Laughing Bird Caye

Laughing Bird Caye

door Willeke van Doorn

Tussen helder turquoise water gevuld met koraalrif ligt een smal, klein en onbewoond eiland: Laughing Bird Caye. In Placencia stap je in een boot die je naar het Laughing Bird Caye National Park brengt voor een dag zon, zee en strand tijdens je vakantie in Belize. 

In een paar stappen loop je van west naar oost op dit lange, maar smalle eiland. Zo klein is Laughing Bird Caye. In 1991 merkte Belize het hele eiland aan als een nationaal park. Laughing Bird Caye National Park is bij zowel locals als reizigers een populaire dagtrip vanuit het schiereiland Placencia. 

ZELF NAAR Laughing Bird Caye?

Bekijk alle 3 reizen naar Laughing Bird Caye

Laughing Bird Caye National Park

Het Laughing Bird Caye National Park ligt achttien kilometer voor de kust van Placencia. Laughing Bird Caye is vernoemd naar de lachmeeuw, een vogel die voorheen broedde op het eiland. Door het toegenomen toerisme is de kans dat je de vogel met het zwarte kopje ziet in Laughing Bird Caye National Park echter niet meer zo groot.

De lange witte zandstrook die Laughing Bird Caye vormt is onbewoond en alleen toegankelijk voor dagtrips. Er zijn geen vakantieverblijven, restaurants of bars op het eiland. Neem tijdens een excursie naar het nationale park dus wat hapjes en drankjes mee en geniet van een dag zonnen, snorkelen en luieren op dit tropische eiland.

Placencia

Dagtours naar Laughing Bird Caye vertrekken vanuit Placencia, een dorp op het gelijknamige schiereiland. Vanuit Placencia kun je verschillende excursies maken naar natuurgebieden, eilanden en koraalriffen tijdens je rondreis door Belize. 

Een lange weg verbindt de verschillende dorpen op het schiereiland met elkaar en loopt tot aan de plaats Placencia. Daarnaast arriveren dagelijks vliegtuigen vanuit andere steden in Belize op het kleine vliegveld van Placencia. In een half uur sta je vervolgens vanuit het schiereiland op het paradijselijke Laughing Bird Caye. 

Reizen Laughing Bird Caye

Meer Laughing Bird Caye

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors