Klimaat Belize

Klimaat Belize

Wat voor klimaat kun je verwachten in Belize?

In Belize heerst een tropisch klimaat. Het weer in Belize is het grootste deel van het jaar heet en vochtig. In het noorden valt minder neerslag dan in het zuiden. Het zuiden is dus de meest vochtige regio van Belize.

In het westen vind je de Maya Mountains, waar hoogtes bereikt worden van boven de 1.000 meter. Hier is het een stuk koeler dan in de rest van het Midden-Amerikaanse land.

Welke seizoenen zijn er in Belize?

Belize kent geen seizoenen zoals wij ze kennen, maar wel een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen valt in de maanden oktober tot en met mei. De rest van de maanden behoren tot het regenseizoen.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Belize?

Belize ligt in een gebied waar veel orkanen voorkomen. De schade van voorgaande orkanen zijn nog steeds zichtbaar in Belize City en op Caye Caulker, waar een orkaan in 1961 het eiland in tweeën deelde.

Het orkaanseizoen is in de zomermaanden, van juni tot en met september. Ook tropische stormen komen dan vaak voor. Let altijd goed op de weersvoorspellingen, zeker als je de zee op gaat of bijvoorbeeld gaat duiken.

In het regenseizoen komt het regelmatig voor dat wegen in Belize onder water staan. Overstromingen komen vooral in het grensgebied tussen Belize en Guatemala voor. Vraag altijd naar de actuele verkeerssituatie.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors