Veiligheid Belize

Veiligheid Belize

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Belize?

Bij het grensgebied tussen Belize en Guatemala moet je goed opletten. De twee landen zijn in een grensconflict verwikkeld. Steek hier alleen de grens over bij de officieel erkende grensovergangen.

Bij de grensovergang met Mexico willen douaniers soms dat je een extra 'boete' betaald. Vooral vrouwen die alleen reizen moeten deze zogenaamde boete betalen. Zorg dat je van tevoren weet wat het normale tarief is om het land binnen te komen en laat je niet bedonderen.

Reizigers moeten in Belize City altijd goed opletten. Berovingen vinden dagelijks plaats. Probeer 's avonds onverlichte straten te vermijden en ga na zonsondergang liever niet meer lopend de stad in. Houdt waardevolle spullen altijd uit het zicht.

Bekijk voor vertrek het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Belize?

Veel mensen gaan naar Belize om avontuurlijke sporten te beoefenen, zoals surfen en duiken. In Belize gelden niet dezelfde regels op het gebied van veiligheid als in Nederland. Ga je duiken? Zorg dat je zeker bent van goed materiaal en een deskundige duikinstructeur. Zoek van tevoren op welke duikscholen betrouwbaar zijn en loop geen onnodig risico.

Wat zijn de alarmnummers in Belize?

Het algemene alarmnummer in Belize is: 911

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors