Veiligheid Belize

Veiligheid Belize

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Belize?

Bij het grensgebied tussen Belize en Guatemala moet je goed opletten. De twee landen zijn in een grensconflict verwikkeld. Steek hier alleen de grens over bij de officieel erkende grensovergangen.

Bij de grensovergang met Mexico willen douaniers soms dat je een extra 'boete' betaald. Vooral vrouwen die alleen reizen moeten deze zogenaamde boete betalen. Zorg dat je van tevoren weet wat het normale tarief is om het land binnen te komen en laat je niet bedonderen.

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 21 reizen naar Belize

Reizigers moeten in Belize City altijd goed opletten. Berovingen vinden dagelijks plaats. Probeer 's avonds onverlichte straten te vermijden en ga na zonsondergang liever niet meer lopend de stad in. Houdt waardevolle spullen altijd uit het zicht.

Bekijk voor vertrek het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Belize?

Veel mensen gaan naar Belize om avontuurlijke sporten te beoefenen, zoals surfen en duiken. In Belize gelden niet dezelfde regels op het gebied van veiligheid als in Nederland. Ga je duiken? Zorg dat je zeker bent van goed materiaal en een deskundige duikinstructeur. Zoek van tevoren op welke duikscholen betrouwbaar zijn en loop geen onnodig risico.

Wat zijn de alarmnummers in Belize?

Het algemene alarmnummer in Belize is: 911

Reizen Belize

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors