South Water Caye South Water Caye

South Water Caye

door Willeke van Doorn

Duik in het kristalheldere water voor de kust van South Water Caye en waan je in een andere wereld. Een wereld waar tropische vissen en schildpadden om je heen zwemmen en waar schitterend koraalrif de zeebodem siert. 

In het South Water Caye Marine Reserve ligt een van de tropische eilanden van de Belize Cayes: South Water Caye. Dit eiland ligt midden in het Belize Barrier Reef en is daardoor een fantastische vakantiebestemming voor duikers en snorkelaars, maar ook voor zonaanbidders die gewoon even willen ontspannen op een tropisch eiland.

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 20 reizen naar Belize

Belize Cayes

Het zes hectare grote South Water Caye is een van de Belize Cayes. Dit is een eilandengroep die bestaat uit bijna tweehonderd kleine eilanden voor de kust van Belize. Dankzij de ligging van de Belize Cayes in het Belize Barrier Reef zijn de eilanden populaire plekken om te snorkelen of duiken tijdens je vakantie in Belize.

South Water Caye ligt op 22 kilometer afstand van Dangriga, de dichtstbijzijnde plaats op het vasteland van Belize. Vanuit Dangriga vaar je in drie kwartier naar het eiland. Wanneer je op een van de resorts van South Water Caye verblijft, verzorgen zij het vervoer van en naar het eiland.

Je hebt de keuze uit twee vakantieverblijven op South Water Caye: Blue Marlin Beach Resort en Pelican Beach Resort. Blue Marlin ligt in het noorden van het eiland en heeft een eigen duikschool die cursussen en excursies aanbiedt. Het Pelican Beach Resort grenst aan de zuidelijke witte zandstranden van South Water Caye. 

South Water Caye Marine Reserve

South Water Caye ligt in het gelijknamige marinereservaat. Het South Water Caye Marine Reserve is een van de zeven beschermde gebieden die samen het Belize Barrier Reef Reserve System vormen. Het overkoepelende reservaat beschermt het op één na grootste koraalrif ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Tijdens een vakantie in Belize snorkel of duik je rondom de kust van South Water Caye tussen een kleurrijke verzameling koraalrif en tropische vissen. Aan de met palmbomen overspoelde zandstranden op South Water Caye ontspan je in een hangmat met een ijskoud drankje. In de verte zie je de andere eilanden van de Belize Cayes liggen. De volgende bestemming tijdens je rondreis in Belize?

Reizen Belize

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors