Tobacco Caye Tobacco Caye

Tobacco Caye

door Willeke van Doorn

Duiken, snorkelen, zwemmen, vissen of gewoon luieren in een hangmat. Op Tobacco Caye in de Belize Cayes geniet je van de zon op een tropisch eiland en ontdek je het Belize Barrier Reef dat het eiland omringt. 

Tobacco Caye is een van de kleinere eilanden van de Belize Cayes. In tien minuten wandel je het hele eiland over en heb je elke palmboom op Tobacco Caye gezien. Door haar ligging in het South Water Caye Marine Reserve en het Belize Barrier Reef is Tobacco Caye een tropisch duikparadijs. Daarnaast is het eiland geliefd bij backpackers vanwege de betaalbare accommodaties.

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 17 reizen naar Belize

Tobacco Caye: budgetbestemming van de Belize Cayes

Tobacco Caye is dé budgetbestemming van de Belize Cayes. Hoewel het eiland slechts twee hectare groot is, biedt het ruime keuze in accommodaties tijdens een vakantie in Belize. De vakantieverblijven op Tobacco Caye zijn vaak simpel en kunnen soms wel een nieuw likje verf gebruiken, maar zijn wel betaalbaar.

Daarnaast maakt de ligging van de lodges de simpele uitrusting meer dan goed. Doordat Tobacco Caye zo klein is, ben je altijd in de buurt van het strand. Sommige vakantiehuizen liggen direct aan zee en hebben een veranda die over het water hangt. Hier word je wakker met uitzicht op het Belize Barrier Reef en duik je vanuit je hangmat zo het water in. 

South Water Caye Marine Reserve

Tobacco Caye ligt in het het uiterste noorden van het South Water Caye Marine Reserve. Dit beschermde natuurgebied maakt deel uit van het overkoepelende Belize Barrier Reef Reserve System. Het koraalrif voor de kust van Belize is het op één na grootste op aarde en prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vanuit Dangriga vaar je naar Tobacco Caye. Het eiland ligt op twintig kilometer van het vasteland van Belize. Elke ochtend vertrekt een boot naar Tobacco Caye waar je voor een prikje geniet van een paradijselijk eiland tijdens je rondreis door Belize.

Reizen Belize

Meer Tobacco Caye

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors