4 hotels en resorts in Belize

4 hotels en resorts in Belize

door Marleen de Keyzer

Een van de grootste riffen ter wereld versiert de kustlijn. Maya-tempels verstoppen zich in de jungle, waar ook tapirs en zelfs jaguars rondsluipen. Iedereen spreekt Engels. En de toeristen? Die zijn er nog maar weinig, vooral in vergelijking met buurlanden Mexico en Guatemala. Maar juist dat siert Belize.

Wij gingen samen met Belize Hotel Association en Belize Tourism Board op ontdekkingstocht. We dompelden ons onder in de ‘go-slow-cultuur’ van de eilanden. Reisden met de ‘chicken bus’ door het binnenland. En stonden versteld van de contrasterende wereld die we daar tegenkwamen. Wáár je dan slaapt om dit alles zelf ook te ervaren? Nou, hier!

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 20 reizen naar Belize

4. Lamanai Landings Hotel & Marina – Orange Walk Town

Een van de hoogtepunten tijdens je rondreis door Belize is een bezoekje aan de Maya-ruïnes van Lamanai. En nu horen we je denken: een tempeltour, alwéér?! Tja, waarschijnlijk heb je al heel wat tempels afgestruind als je uit Mexico of Guatemala komt. Maar. De Lamanai-ruïnes liggen midden in de jungle. En om er te komen, vaar je met een speedbootje langs die dichtbegroeide wildernis. 

De privébalkons van de ruime kamers van Lamanai Landings Hotel & Marina kijken uit over de gladde, spiegelende New River die je naar de Maya-ruïnes brengt. Na een heerlijk ontbijtje wacht je gids je rond negen uur op bij zijn boot. Hij vertelt je over het wildleven langs de oevers van de rivier, terwijl de boot richting Lamanai tuft. Eenmaal daar geeft hij je een uitgebreide rondleiding. 

Wil je meer ontdekken van de omgeving? Ga dan mee op de vogeltour of spot krokodillen tijdens een nachtsafari. Op de website van Lamanai Landings Hotel & Marina vind je alle excursies.   

3. Island Magic Beach Resort – Caye Caulker

Op Caye Caulker kom je in een hele andere wereld terecht. Hier gaat alles langzaam. En daar herinneren de locals je maar al te graag aan, als je te snel voorbij loopt bijvoorbeeld: ‘Hi chickaas, why in a hurry? Go slow!’ Maar naast relaxen, is dit autovrije eiland ook dé plek om te duiken of snorkelen. Verpleegsterhaaien, zeekoeien en schildpadden verstoppen zich in het omringende Belize Barrier Reef. En wat dacht je van de Blue Hole?

Vlakbij de ferry wachten de schommels van Island Magic Beach Resort je op. Het knusse hotel met slechts twintig kamers ligt aan het strand net buiten het centrum, waardoor je overal zo bent maar toch in alle rust slaapt. Het bijhorende Grill Magic Restaurant and Bar serveert heerlijke granola-ontbijtjes of kreeft in de avond. Op de website krijg je alvast een voorproefje.

Helaas moet ik er toch bij vermelden dat wij wat opstartproblemen hadden met onze kamer. Omdat de manager ons twee dagen later verwachtte door een miscommunicatie, werd er een kamer vrijgemaakt waarvan de geiser net was gerepareerd. Door de snelle last-minute handelingen, was de kamer niet helemaal schoon. Ook ging het licht kapot, waardoor we een mini-disco hadden in de avond. Toen we dit eenmaal aangaven bij de receptie, deed het personeel er wel alles aan om het in orde te maken. Maar op zijn Belizaans: het duurde even.

2. Victoria House – San Pedro

‘Last night I dreamt of San Pedro.’ Madonna verpakte de magie van Ambergris Caye al in 1978 in haar nummer La Isla Bonita. Een eiland waar het toerisme booming is, maar nog steeds een gezellig, laid-back sfeer hangt. En waar alles uitbundiger is dan bij zijn kleine broertje Caye Caulker: de hotels, de winkels, het uitgaansleven.

Zo ook Victoria House. In dit bekroonde hotel slaap je in je eigen villa die uitkijkt over het spierwitte zand van het privéstrand. Drink je een verse ananascocktails aan de rand van de infinity pool, terwijl de zon ondergaat. Neem je een massage in de spa. Of wie weet trouw je er wel. Alles is mogelijk en het meer dan behulpzame personeel helpt je al te graag. Droom maar alvast weg bij hun foto-album.      

1. Caves Branch – Belmopan 

Als je op het busstation aankomt, geloof je haast niet dat je in een stad bent beland, laat staan de hoofdstad. Belmopan is rustig. Toch wacht op slechts een half uurtje rijden een hele andere wereld je op. Een wereld waarin je kruipt door grotten. Abseilt van steile rotswanden. En in slaap valt met de geluiden van de jungle.

Want de lodges van Caves Branch hebben geen ramen, ze hebben hordes. Dus inderdaad, je hoort álles! Als je wakker wordt, kies je uit tientallen avontuurlijke tours: van rotsklimmen over watervallen tot asbeilen van honderd meter hoge kliffen. ’s Avonds maakt de kok een gezamenlijk diner voor alle gasten en drink je een drankje uit een verteerbaar rietje. Want eco-vriendelijk zijn ze. Daarna heb je een zaklamp nodig om je junglehuis terug te vinden.

Oftewel: een groot avontuur. En dat is precies hoe de Canadees Ian het voor ogen had toen hij het land kocht en begon met bouwen. Zoals hij heel terecht zegt: ‘Caves Branch is niet voor iedereen.’ Ontdek het avontuur zelf op de website.

Hebben we je geïnspireerd om ook een rondreis door Belize te maken? Bekijk dan alle reizen.

Reizen Belize

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors