De 5 meest paradijselijke eilanden van Belize Cayes

De 5 meest paradijselijke eilanden van Belize Cayes

door Charlotte de Vries

Voor de kust van Belize ligt het op een na grootste koraalrif in de wereld. Het Belize Barrier Reef. Koraal in alle kleuren van de regenboog en ontelbare vissoorten liggen verscholen in 290 kilometer aan turquoise zee. Het enige wat je aan de oppervlakte ziet zijn een stuk of tweehonderd eilandjes. En niet zomaar eilandjes, maar échte bounty-eilandjes. De Belize Cayes.

Met een zonnebril of duikbril verken je de Belize Cayes. Maar uit welke van de tweehonderd moet je nou kiezen? Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet. Zet ze op je to-do-lijst voor je rondreis door Belize!

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 20 reizen naar Belize

5. Laughing Bird Caye

Laughing Bird Caye is alles wat je van een bounty-eiland verwacht. Een kleine verzameling kokospalmen en mangroves, omlijnd door een fluweelzacht, zilverwit strand. Binnen een paar stappen heb je alle uithoeken van het eilandje verkend. Er zijn geen hotels of restaurants: Laughing Bird Caye is zo ongerept als maar zijn kan. Maak een dagtrip naar dit eilandje vanaf de stad Placencia, zo’n achttien kilometer verderop. En vergeet je duikbril niet…

4. Glover’s Reef

Glover’s Reef is een waanzinnig atol dat uit vijf piepkleine eilandjes en een ovalen rif bestaat. De helderblauwe lagunes rondom de eilandjes zijn erg ondiep. Maar vlakbij Glover’s Reef ligt de Kaaimantrog die maar liefst 7.500 meter de diepte in gaat: een van de diepste troggen ter wereld. Zowel duikers als snorkelaars leven zich hier dus uit! Het atol ligt op ongeveer twee uur varen van het vasteland; het verst van alle eilanden in Belize.

3. Caye caulker

“Go slow” is het motto van Caye Caulker. Dit dunbevolkte eilandje staat synoniem voor biertjes drinken in je hangmat met een reggaenummer op de achtergrond. Je struint er door autovrije straatjes vol hotelletjes, bars, souvenirwinkels en restaurants. Liever weg van de drukte? In het minder bezochte noorden van Caye Caulker bezoek je het Caye Caulker Forest Reserve. Met een kajak peddel je er tussen de mangrovebossen terwijl je zeldzame vogelsoorten spot.

2. Tobacco Caye

Tobacco Caye ligt te midden van het South Water Caye Marine Reserve en het Belize Barrier Reef. Met andere woorden: het tropische eilandje is een walhalla voor duikers. Én voor budgetreizigers. De vakantiehuisjes, vaak direct aan het strand en uitgerust met een hangmat, zijn vrij goedkoop vergeleken met de andere eilanden.

1. Ambergris Caye

En dan komen we aan bij ons favoriete eiland in Belize: Ambergris Caye. Ambergris is niet alleen onze favoriet; het eiland is een van de bekendste in Belize. En met veertig kilometer de grootste. Maar dat maakt het water niet minder helder en het zand niet minder wit.

Ambergris is een waar paradijs. Drink uit een kokosnoot, zet je billen in het zand, pak een kajak, eet een kreeft, zet je duikbril op of stap in de boot en tour langs een tiental onbewoonde bounty-eilandjes in de Belize Caye… Paradise found.

Wil jij zelf op vakantie naar Belize? Ontdek het paradijs samen met een van deze reisorganisaties.

Fotocredits: rivigan

Reizen Belize

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors