Voor jouw lijstje: 7 x bucketlist-ervaringen in Belize

Voor jouw lijstje: 7 x bucketlist-ervaringen in Belize

door Redactie Getaway Travel

Belize is een verborgen parel. Mayatempels, jungles, een Caribische kustlijn en het op één na grootste koraalrif ter wereld typeren dit land tussen Guatemala en Mexico. Van duiken met walvishaaien tot ondergrondse Mayatempels ontdekken: in Belize kun je een variatie aan bucketlist-ervaringen opdoen.

Staat er nog niks op jouw bucketlist? Dan heb je die vast na het lezen van deze zeven reistips voor Belize. Heb je wel een bucketlist? Dan voegen we daar bij deze een aantal ervaringen aan toe. Met stipt op nummer één: een reis naar Belize. Graag gedaan!

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 20 reizen naar Belize

Tip: Staat Belize al op jouw lijstje en ben je benieuwd naar de mooiste georganiseerde reizen? Bekijk dan het reisaanbod naar Belize.

1. Duik met walvishaaien

Zwemmen naast de grootste vis in de zee is een ultieme bucketlist-ervaring. En laat Belize nou net een bestemming zijn waar dat kan! Tussen maart en juni trekken grote aantallen walvishaaien langs het zuidelijke gedeelte van het Belize Barrier Reef: het grootste koraalrif ter wereld na het Great Barrier Reef. Deze 'walvissen' kunnen tot een indrukwekkende 18 meter lang worden! Maar geen zorgen: deze haaiensoort is een van de weinige die de mens niet lastigvalt.

2. Ontdek een ondergrondse Mayatempel

Ga duizenden jaren terug in de tijd en ontdek de mysterieuze wereld van de Maya's. Vooral het ondergrondse Actun Tunivhil Muknal bij San Ignacio is een must-visit tijdens je reis naar Belize. Deze grot herbergt een tempel waar de Maya’s rituelen uitvoerden en offers brachten aan goden van hun onderwereld. Overblijfselen van de rituelen, zoals menselijke skeletten, zijn daar tot op de dag van vandaag te zien.

3. Overnacht op een onbewoond eiland

Voor de kust van Belize ligt een ontelbaar aantal eilanden. Sommige zijn bewoond, zoals het gezellige Caye Caulkner. Andere zijn volledig uitgestorven, op een paar palmbomen en spierwitte zandstranden na. Een overnachting op zo’n eiland wil je een keer in je leven meemaken. Je bent er één met de Caribische natuur en ziet er 's nachts een ongekende sterrenhemel.

4. Dans op het Belize Carnaval

Belize is een festivalland bij uitstek. Geen reden is óók een reden voor een feestje, als je het aan de bevolking vraagt. Zo pakt Belize onder andere uit met carnaval. Hier zal je geen grappige onesie dragen of meeblèren met Ik heb twee grote bloemkolen, maar word je overdonderd met een kleurrijk, sensueel glitterspektakel. En typische Caribische muziek. De grootste parade vindt plaats in Corozal en valt samen met de Belizaanse viering van de onafhankelijkheid in september.

5. Vlieg boven de Blue Hole

De Great Blue Hole is een mysterieus gat in het midden van de zee. Deze onderwatergrot reikt een diepte tot wel 120 meter en heeft een diameter van 300 meter. Je kunt hier met een duikbril op het kleurrijke koraal, schildpadden en haaien bewonderen. Maar als je een beeld wil krijgen van de grot zelf, dan moet je de lucht in. Verschillende helikoptertours nemen je mee naar dit wereldwonder. Zo’n ervaring is aan de prijzige kant, maar goed, je leeft maar één keer.

6. Eet kreeft in Palencia

Zoals we al zeiden, Belizanen houden van festivals. En lekker eten. Die twee dingen komen samen op het kreeftfestival in Palencia. Tijdens dit driedaagse festijn komt ’s werelds langste en smalste hoofdstraat (in Palencia) volledig tot bloei. In de gekleurde houten barretjes en restaurants eet je kreeftgerechten in elke mogelijke vorm. Gegrilde kreeft, ceviche van kreeft, kreeftkebab of thermidor van kreeft: het wordt allemaal vers gemaakt tijdens het kreeftfeest in juli.

7. Ontdek een Maya-stad in de jungle

Caracol is de grootste Maya-stad van Belize. Deze stad werd in 1938 ontdekt in de jungle van het Chiquibul National Park. Pas tientallen jaren later, in 1985, begonnen archeologen met het opgraven van Caracol. Met een hoogte van 42 meter is de piramide Canaa het hoogste door mensen gemaakte bouwwerk van Belize. In totaal zijn er zo’n 35.000 Mayagebouwen ontdekt. Inderdaad: Caracol gaat sowieso op je bucketlist.

Ontdek Belize met Travel Belize

Overtuigd? Dat kan ook niet anders. Belize een echte bucketlist-bestemming. Wil je meer over dit land lezen of ben je benieuwd hoe je er komt? Verkeersbureau Travel Belize heeft alles voor je op een rij gezet. Van reisroutes en goede reisorganisaties tot suggesties voor accommodaties en lokale tips: in de digitale reisgids van Travel Belize vind je het allemaal.

Reizen Belize

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors