Post uit Belize

Post uit Belize

door Victorine Sandkuyl

Hoe vaak valt er nog een leuke ansichtkaart bij jou thuis door de brievenbus? Waarschijnlijk zal dat vast niet meer zo vaak zijn als vroeger. Tegenwoordig sturen we liever vanaf ons vakantieadres een foto naar het thuisfront via Whatsapp of via een e-mail.

De komst van het internet aan het eind van de jaren '90 en daarmee de komst van e-mails, smartphones en tekstberichtjes heeft voor een enorme daling gezorgd in het versturen van postkaarten. Nog geen twee decennia geleden verstuurden Amerikanen drie miljoen ansichtkaarten, maar dat aantal is nu met meer dan zeventig procent gedaald.

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 21 reizen naar Belize

Handgeschreven kaartje

De Belize Tourism Board (BTB) komt met een wel heel leuk initiatief om deze oude traditie weer nieuw leven in te blazen. Afgelopen week lanceerde BTB op Wereld Post Dag namelijk een speciaal penvriendenprogramma. Als je voor 9 november een kaartje naar het toeristenbureau opstuurt, krijg je gegarandeerd een leuke reactie uit Belize terug.

Volgens Karen Bevans van BTB valt een e-mail niet te vergelijken met het ontvangen van een handgeschreven ansichtkaart vanuit een exotische plek. Degenen die een kaartje opsturen naar Belize kunnen een handgeschreven kaart terug verwachten met daarop feiten over het land in Midden-Amerika.

Snel in de pen klimmen dus en wie weet valt er binnenkort een originele ansichtkaart uit Belize op jouw deurmat.

Reizen Belize

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bonaire kenner
Sponsors