Klimaat Panama

Klimaat Panama

Wat voor klimaat kun je verwachten in Panama?

In Panama heerst een tropisch klimaat. Het weer in Panama is vrijwel altijd vochtig en heet. Gedurende de dag schommelt de temperatuur weinig. Het is overdag vaak tussen de 24 en 29 graden Celsius.

De temperatuur is in de hoger gelegen gebieden van het land een stuk lager, tussen de 10 en 18 graden Celsius. Ook aan de kust van de Pacifische Oceaan is het iets koeler dan aan de zijde van de Caribische Zee.

Aan de Caribische kust is het vaak regenachtig. In het noorden valt twee keer zoveel regen als in het zuiden. De regenbuien zijn altijd kort en hevig, en worden gevolgd door zonneschijn.

Welke seizoenen zijn er in Panama?

Omdat het land dicht bij de evenaar ligt, zijn er slechts twee seizoenen, die wat betreft temperatuur niet veel van elkaar verschillen. Tussen december en april is het zomer in Panama, oftewel het droge seizoen. Er valt nauwelijks regen in deze tijd. Vanaf halverwege april tot en met november is de wintertijd en dan valt er meer neerslag. Vaak zijn dit slechts korte, tropische buitjes.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Panama?

Van juni tot november kunnen in Panama tropische stormen en orkanen voorkomen. Houdt in deze tijd dus goed de media in de gaten voor de actuele weerberichten.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors