Klimaat Panama

Klimaat Panama

Wat voor klimaat kun je verwachten in Panama?

In Panama heerst een tropisch klimaat. Het weer in Panama is vrijwel altijd vochtig en heet. Gedurende de dag schommelt de temperatuur weinig. Het is overdag vaak tussen de 24 en 29 graden Celsius.

De temperatuur is in de hoger gelegen gebieden van het land een stuk lager, tussen de 10 en 18 graden Celsius. Ook aan de kust van de Pacifische Oceaan is het iets koeler dan aan de zijde van de Caribische Zee.

ZELF NAAR Panama?

Bekijk alle 14 reizen naar Panama

Aan de Caribische kust is het vaak regenachtig. In het noorden valt twee keer zoveel regen als in het zuiden. De regenbuien zijn altijd kort en hevig, en worden gevolgd door zonneschijn.

Welke seizoenen zijn er in Panama?

Omdat het land dicht bij de evenaar ligt, zijn er slechts twee seizoenen, die wat betreft temperatuur niet veel van elkaar verschillen. Tussen december en april is het zomer in Panama, oftewel het droge seizoen. Er valt nauwelijks regen in deze tijd. Vanaf halverwege april tot en met november is de wintertijd en dan valt er meer neerslag. Vaak zijn dit slechts korte, tropische buitjes.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Panama?

Van juni tot november kunnen in Panama tropische stormen en orkanen voorkomen. Houdt in deze tijd dus goed de media in de gaten voor de actuele weerberichten.

Reizen Panama

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors