Volcán Volcán

Volcán

door Willeke van Doorn

Aan de voet van de Volcán Barú loop je het kleine dorpje Volcán in. Beklim de vulkaan die boven het dorp uittorent en kijk uit over zowel de Grote Oceaan als de Caraïbische Zee. Iets verderop hike je door een groen berglandschap in La Amistad National Park.

Net als het iets grotere Boquete dient Volcán als uitvalsbasis voor de Volcán Barú tijdens je vakantie in Panama. Het dorpje telt ongeveer 13.000 inwoners en is zelf niet zo spannend, maar de prachtige omgeving is waar je écht voor komt. Hier beklim je de hoogste berg van het land tijdens je rondreis door Panama.

ZELF NAAR Panama?

Bekijk alle 13 reizen naar Panama

Volcán Barú

Het dorpje Volcán ligt ten zuidwesten van de Volcán Barú, de enige vulkaan van Panama én de hoogste berg van het land. Een pittige klim van vier tot acht uur brengt je naar de 3475 meter hoge top waar je inspanningen worden beloond met een onvergetelijk uitzicht boven de wolken.

Wie geluk heeft, en op het juiste moment bovenop de Volcán Barú staat, kijkt vanaf de top van de vulkaan uit over zowel de Grote Oceaan als de Caraïbische zee. Vergroot je kansen op dit unieke uitzicht door de Volcán Barú te beklimmen op een heldere dag in het droge seizoen, tussen eind december en april.

Begin je tocht naar boven in de duisternis rond middernacht. Tegen zonsopkomst bereik je dan het hoogste punt van Panama en zie je de zon opkomen boven het wolkendek.

La Amistad National Park

Na het beklimmen van de Volcán Barú reis je vanuit Volcán verder naar het noorden waar La Amistad National Park op je wacht. Dit 4070 vierkante kilometer omvattende natuurpark ligt op de grens van Panama met Costa Rica.

De samenwerking tussen de buurlanden bij het beschermen van het natuurgebied geeft het park haar naam. La Amistad betekent namelijk vriendschap in het Spaans. De twee landen richtten La Amistad National Park op in 1982. Acht jaar later verkreeg het natuurgebied een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Natuurliefhebbers en avonturiers kijken hun ogen uit in La Amistad National Park dat voor grote delen nog onontdekt en ontoegankelijk is voor toeristen. Hike door dichtbegroeide groene bossen, langs kletterende watervallen en spot puma's, jaguars, apen en honderden vogelsoorten in dit omvangrijke natuurgebied dat Panama en Costa Rica delen.

Reizen Panama

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors