Religie & Tradities Panama

Religie & Tradities Panama

Wat zijn de belangrijkste religies in Panama?

In Panama is het grootste deel van de bevolking rooms-katholiek, zo'n 85 procent. Een aantal mensen is protestants. Het inheemse geloof van de indianen is bijna geheel verdwenen door de kolonisten die het katholicisme meenamen.

Wat zijn belangrijke tradities in Panama?

Salsamuziek is heel belangrijk in Panama. De bekendste salsazanger is Rubén Blades. Panamezen houden van dansen en vooral tijdens festivals zie je vele heupen wiegen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Wanneer je een onbekende Panamees begroet, dan geef je alleen een hand. Het is niet gebruikelijk om vreemden meteen op de wang te zoenen. Dit gebeurt alleen bij vrienden of familie.

Zorg ervoor dat je er verzorgd en fris bijloopt. Panamezen vinden een verzorgd overkomen belangrijk. Zelfs arme mensen doen altijd hun best er goed uit te zien.

Afdingen in Panama gebeurt alleen bij het kopen van souvenirs of kunstobjecten. Etenswaren op de markt hebben vaak een vaste prijs.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors