Sendero de los Quetzales Sendero de los Quetzales

Sendero de los Quetzales

door Willeke van Doorn

In het groene regenwoud in de hooglanden van Chiriquí loop je de mooiste wandelroute van Panama: de Sendero de los Quetzales. Vanuit Cerro Punta hike je door het Volcán Barú National Park langs Panama's grootste berg naar Boquete.

De Sendero de los Quetzales verbindt de twee grootste plaatsen in de provincie, Cerro Punta en Boquete, met elkaar via een uitdagende hike. Vertrek vanuit Cerro Punta en wandel naar het duizend meter lager gelegen Boquete of volg de route in de tegenovergestelde richting en klim omhoog.

ZELF NAAR Panama?

Bekijk alle 16 reizen naar Panama

Cerro Punta

De Sendero de los Quetzales is een populaire wandelroute tussen Cerro Punta en Boquete die je in beide richtingen kunt lopen. Het voordeel van starten in Cerro Punta is dat je het grootste deel bergafwaarts loopt.

Cerro Punta is een charmant dorpje dat bekend staat om haar fruitteelt en dan met name de heerlijke aardbeien. Bij een kraampje langs de weg koop je een vers bakje fruit voordat je aan de lange hike richting Boquete begint.

Volcán Barú National Park

Vanuit Cerro Punta begin je aan de Sendero de los Quetzales: een vier tot zes uur durende wandeling door het groene regenwoud van Chiriquí. Je volgt het glinsterende water van de Rio Caldera naar beneden richting Boquete.

De Sendero de los Quetzales neemt je mee door het Volcán Barú National Park. Hierin ligt de vulkaan Barú: de enige vulkaan van Panama én tevens de hoogste berg van het land. Vanaf de top van de vulkaan kijk je op een heldere dag uit over zowel de Grote Oceaan als de Caraïbische Zee.

Boquete

Na een stevige wandeling die bijna een hele dag in beslag neemt, eindigt de Sendero de los Quetzales in Boquete. In dit rustige bergdorpje kom je bij van je hike door het Volcán Barú National Park met een lekker kopje koffie. Hier drink je de beste koffie tijdens je vakantie in Panama.

Zowel Boquete als Cerro Punta liggen een flink stuk boven zeeniveau in de heuvels van Chiriquí, maar toch ligt Boquete zo'n duizend meter lager.

Wanneer het veel regent tijdens je rondreis door Panama is het echter wel aan te raden om de Sendero de los Quetzales vanuit Boquete bergopwaarts te lopen. Nadat het geregend heeft, is de grond glad en loop je gemakkelijker naar boven dan naar beneden.

Reizen Panama

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors