Chagres National Park Chagres National Park

Chagres National Park

door Willeke van Doorn

Hike door de groene jungle over hetzelfde pad waar de Spanjaarden goud over vervoerden, peddel in een kajak over de stroomversnellingen van Rio Chagres en bezoek een indianendorp aan Lake Alajuela. Dit is het Chagres National Park!

Het Chagres National Park is een gebied van 129.000 hectare ten oosten van het Panama-Kanaal. Panama merkte het natuurgebied in 1985 aan als nationaal park om het tropische regenwoud en de rivieren die er doorheen stromen te beschermen. In het Chagres National Park kajak, raft of vis je in Rio Chagres en Lake Alajuela tijdens je rondreis door Panama.

ZELF NAAR Panama?

Bekijk alle 14 reizen naar Panama

Panama-Kanaal

De groene, waterrijke jungle van het Chagres National Park is een paradijs voor natuurliefhebbers en watersporters. Maar het was niet alleen de schoonheid van het gebied dat de regering van Panama aanspoorde om van het regenwoud een nationaal park te maken.

Het Chagres National Park is namelijk ook van groot belang voor het voortbestaan van het Panama-Kanaal. Rio Chagres zigzagt dwars door het groene regenwoud en is een van de belangrijkste waterbronnen van het Panama-Kanaal. Het kanaal is op haar beurt de grootste inkomstenbron voor Panama.

Rio Chagres

De Rio Chagres is een belangrijke bron van water voor het Panama-Kanaal, maar ook een bron van plezier voor waterliefhebbers. Kajak of raft over de stroomversnellingen van de rivier tijdens je vakantie in Panama.
Je peddelt over het water van de Rio Chagres dwars door het tropische regenwoud van het Chagres National Park. In de groene jungle spot je tapirs, spinapen, honderden vogels en tientallen zoetwatervissen.

Lake Alajuela

Midden in Rio Chagres ligt de Madden Dam die het kunstmatige meer Lake Alajuela creëerde. Dit meer in het Chagres National Park dient als waterreservoir voor het Panama-Kanaal. Daarnaast is Lake Alajuela tijdens je vakantie in Panama een goede plek om te vissen of watersporten te beoefenen.

Aan de rand van het Lake Alajuela bezoek je de Embera-indianen die in een dorpje aan het water wonen. Je maakt kennis met hun levensstijl, gewoontes en cultuur. Of stap in de voetsporen van de Spanjaarden op de Camino Real. Deze route werd ooit gebruikt om goud te vervoeren en trakteert jou als reiziger nu op een prachtige hike door de groene jungle van het Chagres National Park.

Chagres National Park bezoeken

Het Chagres National Park ligt op 63 kilometer ten noorden van Panama-Stad. Na een autorit van anderhalf uur verruil je de moderne wolkenkrabbers die de skyline van de hoofdstad kenmerken voor de ondoordringbare jungle voorbij het Panama-Kanaal.

Verlaat de stad voor een dagtrip naar dit nationale park over of overnacht een paar dagen in het tropische regenwoud en neem de tijd om het park écht te ontdekken. Maak prachtige hikes of kajak over de rivieren die door de groene jungle slingeren.

Reizen Panama

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors