Beste reistijd Panama

Beste reistijd Panama

Wat is de beste reistijd voor Panama?

De beste periode om naar Panama te reizen ligt aan je eigen plannen. Ga je tijdens je reis alleen naar de Pacifische kust, dan is de droge periode de beste tijd. Deze periode loopt van half december tot half april. Dit is tevens het hoogseizoen in Panama. Je moet dus rekening houden met drukte en hogere prijzen voor accommodaties.

Ga je naar Panama om in de prachtige natuur te hiken, dan is het droge seizoen ook de beste tijd om te gaan. Bedenk wel dat het zelfs in deze 'zomer' koud kan worden op grote hoogtes en je dus voldoende warme kleding mee moet nemen.

ZELF NAAR Panama?

Bekijk alle 14 reizen naar Panama

Ben je een ervaren surfer? In het droge seizoen worden de golven langs de Pacifische kust nog net iets hoger dan ze normaal zijn. Aan de Caribische kust zijn de golven juist wat minder goed in de maanden december tot april. Voor duikers is het water op z'n best tijdens het droge seizoen, omdat het water dan meer helder is.

Het natte seizoen, van mei tot december, is de beste tijd om te raften. Trek dus in deze maanden naar de Chiriquí provincie en maak een avontuurlijk boottochtje.

Rond Pasen vieren Panamezen carnaval onder andere in Panama City. Als reiziger is het leuk hierbij te zijn en mee te feesten met de lokale bevolking. Bedenk wel dat het tijdens festivals noodzakelijk is je hotel van te voren te reserveren in verband met drukte.

Reizen Panama

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors