David David

David

door Willeke van Doorn

Hoewel het de tweede stad van Panama is, is David een stuk kleiner en rustiger dan grote broer Panama-Stad. Loop een rondje over het Parque de Cervantes en struin in maart langs de honderden marktkramen tijdens Feria de David.

David is de hoofdstad van de provincie Chiriquí en ligt in het westen van Panama, niet ver van de grens met Costa Rica. Met 144.000 inwoners is het een van de grootste steden van het land, maar David is verre van een wereldstad. David doet aan als een groot dorp en is vaak slechts een korte tussenstop tijdens je rondreis door Panama.

ZELF NAAR David?

Bekijk alle 4 reizen naar David

Parque de Cervantes

Begin je bezoek aan David tijdens je vakantie in Panama in Parque de Cervantes. Met een jugo de caña, een mierzoet suikerdrankje, in je hand geniet je op dit plein in het hart van de stad van de zon of rust je even uit in de schaduw van een van de vele bomen die het park sieren.

Midden in Parque de Cervantes zorgt een grote fontein tevens voor wat verkoeling. Zodra de zon ondergaat en de avond valt, kleurt het opspringende water blauw en hult de fontein en het plein in een donkerblauwe gloed.

Barrio Bolívar

In het noordwesten grenst de Iglesia de la Sagrada Familia, een kathedraal uit de negentiende eeuw, aan het park. Vanuit Parque de Cervantes loop je in zuidoostelijke richting naar de wijk Barrio Bolívar waar je nog veel gebouwen uit de koloniale tijd vind.

In Barrio Bolívar staat ook de Catedral San José de David. Dankzij verschillende restauraties is er weinig meer over van de oorspronkelijke stijl van de kathedraal, maar de stenen klokkentoren is nog grotendeels intact.

Een ochtend is genoeg om de bezienswaardigheden van David te zien. Wil je hierna even ontsnappen aan de hitte van de stad, ga dan naar Playa Barqueta. De golven die tegen het zwarte zandstrand slaan zijn te ruig om in te zwemmen, maar wel geschikt voor surfers.

Feria de David

Landbouw is de belangrijkste economische sector in David dankzij de vruchtbare grond in de provincie Chiriquí. In maart strijkt het Feria de David neer in de stad. Tijdens dit tiendaagse festival komen ruim vijfhonderd verkopers uit Panama en haar buurlanden naar David.

Feria de David is het grootste en drukste evenement van het jaar in David. Wil je dit festival meemaken, plan je bezoek aan David dan in maart. Tijdens Feria de David slenter je tussen de locals langs de kraampjes met heerlijk vers fruit, kermisattracties en geniet je van traditionele dansvoorstellingen. Tijdens deze tien dagen in maart komt de stad tot leven!

Reizen David

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors