Pedasí Pedasí

Pedasí

door Willeke van Doorn

Loop door de geboorteplaats van Mireya Moscoco, Panama's eerste vrouwelijke president, geniet van de zon op het witte zandstrand Playa el Arenal, bedwing de golven die tegen Playa Venao aan slaan en spot bultruggen op Isla Iguana. Welkom in Pedasí!

Pedasí is een klein dorpje in het zuidoosten van Azuero waar je herinnerd wordt aan het koloniale verleden van Panama. Spaanse koloniale gebouwen sieren de hoofdstraat die Pedasí doorkruist. Het charmante plaatsje grenst in het westen aan de carretera nacional, de snelweg die van noord naar zuid langs de oostkust van Azuero loopt.

ZELF NAAR Panama?

Bekijk alle 14 reizen naar Panama

Pedasí: de bezienswaardigheden

Eerlijk is eerlijk: heel veel bezienswaardigheden kent Pedasí niet. Veel toeristen gebruiken Pedasí tijdens een rondreis door Panama vooral als uitvalsbasis voor de stranden in de buurt en de nabijgelegen eilanden.

Ben je wél nieuwsgierig naar Pedasí, loop dan een rondje door het dorp voor je het strand opzoekt. Pedasí is de geboorteplaats van Mireya Moscoco, de eerste vrouwelijke president van Panama. Moscoco leidde het land van 1999 tot 2004.

Het dorp eert haar beroemdste inwoner met een standbeeld midden op het centrale plein. Aan hetzelfde plein ligt de kerk van Pedasí die schuilgaat achter een rij palmbomen.

Playa el Arenal

Na een rondje door het centrum van Pedasí is het tijd voor de echte reden dat je hier bent: het strand! Na een wandeling van een half uur vanaf het centrale plein, slenter je het witte zand van Playa el Arenal op. Op een rustige dag in Pedasí heb je dit lange, brede zandstrand helemaal voor je alleen.

De echte surfliefhebbers moeten iets verder buiten Pedasí zijn. Playa Venao ligt 34 kilometer verderop en is een van de beste surfplekken van het schiereiland Azuero. Hier duik je met je surfplank het water in om golven van drie meter hoog te bedwingen.

Isla Iguana

Doordat Playa Venao zo dicht bij Pedasí ligt, is het een ideale dagtrip voor surfliefhebbers die in het dorp verblijven. Een andere populaire excursie vanuit Pedasí is Isla Iguana. Neem je snorkel- of duikspullen mee en ontdek het koraalrif dat het eiland omsluit.

Duik het heldere water aan de kust van Isla Iguana in en zwem tussen het kleurrijke koraalrif door dat het 55 hectare grote eiland aan alle kanten omringt. Plan je bezoek aan Isla Iguana tussen juni en november en wie weet spot je wel een bultrug!

Reizen Panama

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors