Veiligheid Panama

Veiligheid Panama

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Panama?

Over het algemeen is Panama een redelijk veilig land. Voor kleine criminaliteit, zoals overvallen en diefstallen, moet je wel altijd alert zijn.

Het grensgebied met Colombia en de provincie Darien zijn de minder veilige regio's van Panama. Hier vinden soms overvallen plaats van Colombiaanse guerrillastrijders en is veel illegaal drugsverkeer. Ook de stad Colón en in een aantal wijken van Panama-Stad vinden soms gewelddadige overvallen plaats.

Wil je van Panama naar Colombia reizen? Doe dit dan per vliegtuig of per boot. Per boot is het leukste, je vaart binnen drie dagen met een grote zeilboot naar Cartagena.

Omdat er in februari 2008 heftige rellen plaatsvonden in Panama-Stad, is er een avondklok ingesteld. Deze geldt voor jongeren onder de 17 jaar. Vanaf 21.00, en op vrijdag en zaterdag vanaf 23.00 mogen zij slechts de straat op onder begeleiding van een volwassene.

Bekijk voor vertrek altijd het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Panama?

Ga 's avonds na zonsondergang niet meer alleen de straat op in Panama-Stad. En let verder altijd goed op waardevolle spullen. Het beste is zoveel mogelijk in een kluisje achter te laten.

Wat zijn de alarmnummers in Panama?

Het algemene alarmnummer van Panama is: 911.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors