Vervoer Panama

Vervoer Panama

Wat zijn de vervoersmiddelen in Panama?

Het openbaar vervoer in Panama is goed geregeld. De meeste mensen reizen per bus, maar vliegen of varen kan natuurlijk ook.

Vliegtuig

Panama heeft vier nationale vliegvelden. De vluchten zijn betrouwbaar en veilig. Vooral voor mensen die wat minder tijd hebben is vliegen een uitkomst.

ZELF NAAR Panama?

Bekijk alle 14 reizen naar Panama

Trein

Treinverkeer in Panama bestaat vrijwel niet. Er is slechts één spoorweg, tussen Panama-Stad en Colón, die een mooie route langs het Panamakanaal volgt.

Bus

De beste manier om door Panama te reizen is per bus. Bussen gaan regelmatig, bereiken vrijwel het hele land en kosten niet veel.

Eigenlijk alle bussen vertrekken vanaf Albrook Bus Terminal in Panama-Stad. Bussen in en rondom Panama-Stad zijn oude bussen zonder airconditioning. Voor langere en druk bereden routes worden vaak luxere airconditioning bussen ingezet. Voor internationale busritten kun je terecht bij de maatschappijen Panaline en Tica bus.

Panama-Stad reis je relatief snel door in kleine busjes, bijgenaamd diablos rojos ofwel rode duivels. Ze rijden de hele dag door, kriskras door het land.

Boot

In grote delen van Panama, bijvoorbeeld in de Darién provincie, de Comarca de Kuna Yala en de Bocas del Toro archipel, is de voornaamste manier van transport per boot. Ook is het mogelijk vanaf Panama-Stad met een zeilboot naar de San Blas eilanden te varen, en vanaf daar naar Cartagena in Colombia te gaan.

Taxi's

Taxi's zijn in elke stad wel te vinden. In Panama zijn ze in overvloed. Vaak gebruiken ze hun meter niet, dus spreek van te voren een prijs af. Als je hier te laat mee bent en de chauffeur je een te hoge prijs opgeeft, kun je hem vragen zijn prijs te verklaren aan de hand van de taxi zone kaart.

Huurauto

Het huren van een auto is niet echt nodig in Panama, behalve als je naar echt afgelegen plekken wilt. Snelwegen in Panama verkeren voor Midden-Amerikaanse begrippen in goede staat. Het verkeer in Panama is vrij chaotisch. Denk dus twee keer na voor je besluit een auto te huren.

Reizen Panama

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors