Geld, Koers & Kosten Panama

Geld, Koers & Kosten Panama

Wat is de munteenheid in Panama?

Panama heeft officieel een eigen munteenheid, de balboa. De balboa staat ongeveer gelijk aan de Amerikaanse dollar. In feite betaal je in Panama daarom net zo goed met Amerikaanse Dollars. De munten en briefjes van de balboa en de Amerikaanse dollar verschillen ook vrijwel niet.

Is Panama een duur of goedkoop?

Panama is vergeleken met zijn buurlanden een duur land. De prijzen komen overeen met die van Costa Rica. Het is wel makkelijk om goedkoop eten te vinden en reizen per bus is ook niet duur. Je hebt het zelf in de hand.

Hoe kan ik het beste betalen in Panama?

Pinautomaten zijn vrijwel door het hele land te vinden. Check wel even van tevoren bij de meer afgelegen locaties. Van de volgende toeristenbestemmingen is de kans groot dat er geen pinautomaat te vinden is: Santa Catalina, Santa Fé, Boca Brava, Isla Contadora, Isla Grande, Portobelo, Isla de Coiba en Darién.

De pinautomaten accepteren meestal Plus, Cirrus, MasterCard, Maestro, Visa en Amex. Het verschilt per bank hoeveel je kunt opnemen en hoeveel dat kost. Meestal kun je maximaal 500 dollar per keer opnemen.

De betere restaurants, grote hotels en winkels accepteren vaak creditcards. In kleinere steden moet je echter altijd contant geld bij je hebben. Het liefst in briefjes niet groter dan 20 dollar. Grotere briefjes worden soms niet geaccepteerd.

Geld wisselen is niet makkelijk in Panama. Buiten Panama-stad is het vooral erg moeilijk een casa de cambio, oftewel wisselkantoren, te vinden.

Uitgave Voorbeeld Kosten
Accommodatie hotel
hostel
80 balboa
10 balboa
Vervoer taxi 2 balboa
Alcohol glas seco 2 balboa
Drank koffie 1 balboa
Eten patacones 3 balboa
Museum Bahai tempels gratis
Mobiele telefoon sim kaart
Internet uur internet 0.50 balboa
Souvenir molas (textiel) 5 balboa

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors