Soberanía National Park Soberanía National Park
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Soberanía National Park

door Willeke van Doorn

Duik met je verrekijker in je hand het tropische regenwoud van het Soberania National Park in. Hier spot je meer dan vijfhonderd verschillende vogelsoorten, kijk je aapjes op Monkey Island en overnacht je in de Canopy Tower met uitzicht over de groene jungle.

Het Soberania National Park ligt op slechts dertig minuten rijden vanuit Panama-Stad. Wil je tijdens je rondreis door Panama een tropische regenwoud ontdekken, dan is dit je kans. Het ruim 22.000 hectare grote nationale park is populair bij vogelspotters, avonturiers en natuurliefhebbers. Verrekijker mee en de jungle in!

ZELF NAAR Soberanía National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Soberanía National Park

Pipeline Road

Met 525 verschillende vogelsoorten die het Soberania National Park hun thuis noemen, is het regenwoud een paradijs voor fanatieke vogelspotters. Sta op tijd op en vertrek 's ochtends vroeg naar de Pipeline Road. Hier spot je de mooiste tropische vogels terwijl het regenwoud langzaam ontwaakt.

Aan het begin van de zeventien kilometer lange Pipeline Road ligt het Panama Rainforest Discovery Centre. Voor dertig dollar, of twintig dollar als je later op de dag komt, mag je de observatietoren beklimmen. De 174 traptreden brengen je naar de 32 meter hoge top van de toren waarvandaan je uitkijkt over het dichtbegroeide groene regenwoud.

Naast de schitterende natuur biedt het Soberania National Park ook een stukje geschiedenis. Volg de Las Cruces Trail door het regenwoud. Je loopt dan langs het voormalige spoor waar de Spanjaarden in de zestiende eeuw goud over vervoerden.

Monkey Island

Hoewel de honderden vogelsoorten die door het tropische regenwoud vliegen de nummer één publiekstrekker zijn in het Soberania National Park, zijn de vogels niet de enige vorm van wildlife in het natuurgebied.

Een bootje brengt je over het Panama-Kanaal naar Monkey Island in het Gutanmeer. Al vanaf het water zie je kapucijnaapjes tussen de bomen op het eiland slingeren. De nieuwsgierige en brutale aapjes begroeten je al voor je de boot uit bent.

Canopy Tower: overnachten in het Soberania National Park

In minder dan een uur sta je vanuit Panama-Stad in het Soberania National Park. Wie de drukte van de moderne hoofdstad even wil ontsnappen, gaat een dag op en neer naar het tropische regenwoud.

Wil je liever iets langer doorbrengen in het Soberania National Park, dan is een overnachting in de Canopy Tower tijdens je vakantie in Panama een goede optie. Deze voormalige Amerikaanse radartoren is omgetoverd tot een hotel.
Vanaf je hotelkamer zie je de tropische vogels vlak voor je voorbij vliegen. Neem je ontbijt mee naar het observatiedek bovenop de blauwe uitkijktoren en geniet van een uitzicht tot ver over het groene regenwoud van het Soberania National Park.

Reizen Soberanía National Park

Reviews Soberanía National Park

A jungle weekend at the Panama canal. (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Stephan van Berkel op 04 december 2017

This was a once in a lifetime experience. Sloths, all kinds of monkey-species, reptiles, paradise birds and the most beautifull view. They have it all. Dont be afraind of a sting or 2 though, but I won't have to explain that to the True nature lovers ;-).

Pluspunten Soberanía National Park

  • peace
  • reachability
  • untouched nature
Ultieme tip: Check out jungleland Panama if you even want to spend your nights in the middle of the jungle!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors