La Amistad International Park La Amistad International Park

La Amistad International Park

door Willeke van Doorn

Kilometershoge bergtoppen schieten omhoog tussen het tropische regenwoud in La Amistad International Park. Al wandelend door het groene berglandschap vervagen landsgrenzen en heb je alleen nog maar oog voor de schitterende omgeving die Panama en Costa Rica samenbrengt.

La Amistad International Park omvat een gebied van 4070 vierkante kilometer dat zich uitstrekt over Panama en Costa Rica. Amistad betekent vriendschap in het Spaans en verwijst naar de unieke samenwerking tussen de twee buurlanden in de bescherming van het natuurgebied. La Amistad International Park is een van de weinige grensoverschrijdende plekken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

ZELF NAAR Panama?

Bekijk alle 14 reizen naar Panama

Cordillera de Talamanca

Dichtbegroeide groene heuvels, bergtoppen die tot meer dan 3000 meter de lucht in schieten en tropische regenwouden vullen het landschap van Cordillera de Talamanca. In deze bergketen in Midden-Amerika vind je La Amistad International Park.

In Cordillera de Talamanca, dat op de grens van Panama en Costa Rica ligt, komen Noord- en Zuid-Amerika samen. Hier zie je de sporen van de ijstijd die de natuur in het gebied vorm gaf. Gletsjers vormden in een ver verleden de meren en valleien in het berggebied.

Cerro Chirripo en Volcán Burá

In La Amistad International Park liggen aan beide kanten van de grens verschillende bergtoppen die de grens van 3000 meter overschrijden. Zowel de hoogste berg van Costa Rica als de hoogste top van Panama liggen in Cordillera de Talamanca.

Aan de kant van Costa Rica schiet de Cerro Chirripo de lucht in. Met een hoogte van 3819 meter is dit de hoogste top van Costa Rica. Buurland Panama moet genoegen nemen met een bergtop die net iets minder hoog is: de 3475 meter hoge Volcán Burá.

Een beklimming naar een van de kilometershoge bergtoppen in La Amistad International Park is een hoogtepunt tijdens je rondreis door Panama. Op een heldere dag heb je op de toppen van Cerro Chirripo en Volcán Burá de kans om de Grote Oceaan én de Caraïbische Zee te zien.

La Amistad International Park in Panama

Wie bovenop Cerro Chirripo of Volcán Burá staat, kijkt uit over het groene regenwoud van La Amistad International Park. In het park wonen meerdere inheemse indianenstammen en ontdek je een grote diversiteit aan wildlife.

Grote delen van La Amistad International Park zijn nog onontdekt en voor toeristen vrijwel ontoegankelijk. Wil je het meeste halen uit je bezoek aan La Amistad International Park tijdens je vakantie in Panama, ga dan op pad met een ervaren gids die je meeneemt door de groene natuur van dit bijzondere park op de grens van Panama met Costa Rica.

Reizen Panama

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors