Azuero Peninsula Azuero Peninsula

Azuero Peninsula

door Willeke van Doorn

Tijdens een roadtrip over Azuero bezoek je Chitré en Pedasí en surf je over de mooiste golven van Panama bij Playa Venao. Op Isla Iguana snorkel je tussen koraalrif en op Isla de Cañas spot je schildpadden. Op Azuero vier je dagenlang feest tijdens de grootste carnavalsviering van het land én duik je in het Cerro Hoya National Park de natuur in.

Azuero ligt ingeklemd tussen de Golf van Panama in het oosten en de Golf van Chiriquí in het westen. Het schiereiland heeft zo'n lange lijst aan bezienswaardigheden, interessante steden, mooie stranden, eilanden en festivals dat een reis over Azuero niet mag ontbreken tijdens een vakantie in Panama.

ZELF NAAR Azuero Peninsula?

Bekijk alle 1 reizen naar Azuero Peninsula

Chitré

Begin je rondreis over Azuero in Chitré, de grootste stad van het schiereiland. Chitré ligt aan de honderd kilometer lange snelweg die langs de oostkust van Azuero loopt. Vrijwel alle belangrijke bezienswaardigheden en plaatsen grenzen aan deze weg wat het een ideale route maakt voor een roadtrip door Azuero.

Chitré is niet alleen de grootste stad van Azuero, maar ook de hoofdstad van de provincie Herrera. Hier bezoek je de achttiende eeuwse Cathedral de San Juan Bautista en het Sarigua National Park. Verwacht hier geen dichtbegroeide groene jungle, want door ontbossing is daar niets meer van over. Het regenwoud werd gekapt om plaats te maken voor landbouw. Hierdoor kijk je in het Sarigua National Park nu uit over een grote, uitgestorven woestijnachtige vlakte.

Las Tablas: carnavalshoofdstad van Panama

Vanuit Chitré reis je verder naar Las Tablas, dé carnavalshoofdstad van Panama. Nergens in Panama wordt carnaval met zoveel enthousiasme gevierd als in dit dorp op Azuero. Op de vrijdag van carnaval kiest de stad twee koninginnen, een uit het zuiden van de stad en een uit het noorden.

De twee caranvalskoninginnen proberen elkaar de rest van de week af te troeven met spectaculaire, kleurrijke optochten en outfits. Jong en oud danst door de straten terwijl gigantische waterkanonnen en kinderen die met waterpistolen heen en weer rennen voor verkoeling zorgen.

Vrijwel het hele jaar door is Las Tablas een rustig dorpje, maar tijdens carnaval is het een week lang feest. Wil je het grootste carnavalsfeest van het land meemaken tijdens je rondreis door Panama, zorg dan dat je ruim van tevoren je accommodatie vastlegt. Zo ben je verzekerd van een slaapplek na een dag lang dansen en drinken met de locals.

Pedasí

Nadat je uitgebreid carnaval hebt gevierd in Las Tablas, is het tijd om even bij te komen in het dorpje Pedasí. Dit dorp in het zuidoosten van Azuero is de geboorteplaats van Mireya Moscoco die tussen 1999 en 2004 de eerste vrouwelijke president van Panama was.

Vanuit het centrum van Pedasí brengt een wandeling van drie kilometer je naar het witte zandstrand Playa el Arenal. Surfliefhebbers reizen nog iets verder naar het zuiden naar Playa Venao: dé surfhotspot van Azuero.

Isla Iguana en Isla de Cañas

Pedasí is daarnaast ook een goede uitvalsbasis voor een dagtrip naar Isla Iguana. Kleurrijk koraal omringt dit 55-hectare grote eiland dat een paar kilometer uit de kust ligt. Snorkel door het heldere water tussen het koraal en met een beetje geluk, als je tussen juni en november op het eiland bent, spot je een bultrug!

Ontdek ook Isla de Cañas tijdens je rondreis door Azuero. Grote groepen zeeschildpadden nestelen zich op de stranden van dit eiland ten zuiden van Azuero. Maak een avondwandeling over het eiland en ga in de stille duisternis op zoek naar schildpadden die zachtjes door het zand kruipen.

Cerro Hoya National Park

Isla de Cañas ligt in het uiterste zuiden van Azuero en markeert het eindpunt van je roadtrip langs de oostkant van het schiereiland. Wijk, voordat je een rondreis door Panama voortzet buiten het schiereiland, nog even uit naar het westen voor een bezoek aan het Cerro Hoya National Park.

Waar de rest van Azuero grotendeels is veranderd in landbouwgrond of een woestijnachtig landschap, loop je in het Cerro Hoya National Park door een van de weinig overgebleven regenwouden van het schiereiland. Het park is vernoemd naar de Cerro Hoya. Deze berg is met 1559 meter het letterlijke hoogtepunt van je vakantie in Azuero.

Reizen Azuero Peninsula

Specialisten Panama

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors