MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews León

7,9
8,0 Algemene ervaring
7,5 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
8,5 Restaurants
7,0 Veiligheid
8,0 Stranden
 • Aantal reviews: 2
 • Aantal waarderingen: 2

Volcano Boarding! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ricardo Martis op 07 december 2017

León is de stad in Nicaragua waar je net als in de stad Granada verliefd op wordt of van kan gaan houden. Naast de schoonheid van het kleine, mooie en gezellige centrum met haar trots de grootste Kathedraal van Centraal-Amerika de ‘Kathedraal van León’ kun je ook een wat extremere activiteit doen. Je vindt dit bij een zeer jonge vulkaan genaamd ‘Cerro Negro’ (zwarte berg). Vulcano Boarden over een jonge vulkaan die loeiheet aanvoelt, go and do it!

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten León

 • Strand
 • Charme
 • Vulcano Boarden

Minpunten León

 • Hitte
Ultieme tip: Vulcano Boarding.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Volcano boarden is te gek (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Victorine Sandkuyl op 15 juli 2016

Samen met mijn moeder heb ik in 2012 een rondreis door Nicaragua en Guatemala gemaakt. Wat een geweldige reis door twee fantastische landen. Een van onze hoogtepunten was het volcano boarden vlak bij Leon.

's Ochtends vroeg vertrokken we met Bigfoot in een grote, oranje truck op weg naar de Cerro Negro. Deze jonge en nog actieve vulkaan beklim je in ongeveer drie kwartier. Je moet je eigen board dragen en samen met de groep wandel je al kletsend omhoog.

De top ligt op 800 meter hoogte en vanaf hier heb je echt een indrukwekkend uitzicht over de vallei rondom de vulkaan. Je ziet hier nog duidelijk de sporen van eerdere uitbarstingen en ook wordt duidelijk hoe vruchtbaar die vulkanische ondergrond eigenlijk is, want de omgeving is super groen.

Nadat het maken van de nodige foto's hijst iedereen zich vervolgens in een knaloranje overal, haha! Dan moet je nog een veiligheidsbril op en ben je klaar om te vertrekken. Ohnee, eerst legt de gids nog uit hoe je kunt remmen en dan ga je in tweetallen naar beneden. Ik mocht tegen m'n moeder racen, echt hilarisch! Hoewel we niet mega hard de berg af gingen, was het echt een bizarre en gave ervaring!!

In eerste instantie voelde m'n moeder zich iets te oud voor deze activiteit (ze was toen 58), maar achteraf was ze blij dat ze was meegegaan! Nadat iedereen de berg af was gingen we weer terug naar het hostel en daar bleek ons gezicht helemaal zwart te zijn van de vulkanische stenen! Uiteindelijk kregen we nog een heel leuk filmpje mee van de hele dag. Echt een ervaring om nooit te vergeten!

7,6
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten León

 • goed bereikbaar
 • Koloniale gebouwen
 • rijke historie

Minpunten León

 • Niet echt veel te doen
Ultieme tip: Volcano boarden! Ook al ziet het er misschien niet spectaculair uit, het is echt leuk en spannend om te doen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen León

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors