MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews Isla de Ometepe

8,4
9,0 Algemene ervaring
9,0 Locals
8,3 Interessant
9,7 Natuur
7,3 Stranden
5,0 Wildlife
9,0 Wandelingen en/of andere activiteiten
  • Aantal reviews: 7
  • Aantal waarderingen: 3

Isla de Ometepe (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Nicole Van ‘t op 17 november 2019

Wat een rust kwam er over me heen op dit eiland. We verbleven in een prachtige eco-lodge in de jungle met uitzicht op de vulkaan vanuit m’n hangmat. Prachtige ritten te paard gemaakt en fantastische lieve mensen ontmoet (wat overigens onze hele reis in Nicaragua zo was). Ik hou van dit land, de cultuur en prachtige natuur! Fantastisch!

Pluspunten Isla de Ometepe

  • eco eiland
  • vulkanen
  • bewoners
Ultieme tip: Totoko ecolodges, prachtig uitzicht, heerlijk eten, natuur op z’n mooist!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super mooi, ontzettend gastvrij (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Christine Kok op 16 november 2017

Waar je wel eens een onveilig gevoel kan hebben in Midden-Amerika, is dat hier totaal niet aan de orde! De mensen zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk en willen je overal mee helpen. Je kan zonder problemen met je camera over straat en wanneer het met bakken uit de lucht komt word je vriendelijk gewuift om te komen schuilen.
Het eiland zelf is super mooi. Groener dan groen en alle dieren lopen los langs of op de weg, weinig velden met hekken ze lopen gewoon lekker rond. Koeien, paarden, kippen, varkens. Ik vond dit een heel fijn onspannen plekje!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Locals
8 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Isla de Ometepe

  • gastvrij
  • vriendelijk
  • mooie natuur
  • beeldschoon

Minpunten Isla de Ometepe

  • je kan niet over makkelijk naartoe
Ultieme tip: Huur een scooter en ga gewoon lekker rondrijden! Voor een simpel, goedkoop maar heel fijn verblijf, ga naar Casa de Gio. Voor hem is niets te veel hij helpt je overal mee!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Isla de Ometepe (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Cynthia Kroon op 14 november 2017

Om zes uur al vertrokken naar de vulkaan Concepcion. Deze 1600+ meter gaan we vandaag trotseren. Hopen we..
Er werd ons verteld dat het een klim van zo'n acht uur is die bovenaan erg stijl wordt. Valé, vamos; beginnend met veel goede moed. Dit zwakte steeds verder af naarmate we hoger kwamen.
Het eerste stuk was vooral zand en stenen, gevolgd door een groot stuk door een junglegebied en aan het eind het stijle gedeelte met rotsen, keien en veel losliggende stenen. Het eerste stuk was maar kort.
Het jungegedeelte leek ons erg mooi, maar na een uurtje hebben we dat ook wel gezien. Het gedeelte met de keien was ontzettend zwaar. We bewegen ons voort in een middenweg van lopen en kruipen. Wanneer stenen onder je voeten wegglijden, is het fijn om de grond al dichtbij te hebben.
Nik en ik ergerden ons dood aan de gids die minstens 100x 'Careful' riep en iets té behulpzaam je hand, arm of middel te pakken; 'slippery'. Ondanks al ons mompelen, klagen en zuchten zijn we boven gekomen!
Ik ben net een klein kind, ik wil beloond worden voor wat ik doe. Klimmen naar de top is voor mij geen beloning op zich. Ik verwachtte een prachtig uitzicht, enorme krater en een koel briesje. We kregen een lucht van rotte eieren (fair enough, dat was te verwachten) en een regenbui. We zagen door de mist geen hand voor ogen en vele gore insecten vlogen om ons heen. De sandwich die we hadden zat vol met nat geworden papier.
Na tien minuutjes op de top hoorden we het onweer aankomen. Wij gingen weer naar beneden.
Schuivend, glijdend, vallend en op handen en voeten klauterden we omlaag. Dit was nog veel vreselijker dan omhoog. Lichtpuntje van dit bovenste gedeelte was wel het uitzicht dat zich even liet zien. Daarmee moesten we het maar doen. Na het 1000m punt de jungle weer in. Geen wegglijdende rotsblokken meer die rakelings langs je naar beneden konden vallen. Fijn! Ik kon gelukkig de bomen vastpakken en hoefde niet alle kracht vanuit de benen te putten. Legday absoluut behaald.

7,6
8 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
4 Stranden
4 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Isla de Ometepe

  • betaalbaar
  • behulpzame bewoners
  • prachtig vulkaaneiland

Minpunten Isla de Ometepe

  • zware tocht
  • soms slecht wegdek
Ultieme tip: Homestay Puesta del Sol.

Het vulkanische eiland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Martijn Rosman op 12 november 2017

Alleen de bootreis naar dit eiland brengt je in de juiste sfeer. Wat een natuur! Om de vulkanen vanuit de verte te zien is echt fantastisch. Hier hebben we een prachtige hike gemaakt naar een waterval van 180m, je bent er niets meer bij.

Pluspunten Isla de Ometepe

  • Natuur

Minpunten Isla de Ometepe

  • Slechte infrastructuur
Ultieme tip: San Ramon Waterfall, for sure!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Richard Broersma op 11 november 2017

Super relaxed, fantastische natuur, fantastisch verblijf in de ecolodge. Zeker een aanrader!
Doe een eilandtour met een local en je komt op de meest bijzondere plekken, de zonsondergangen zijn er ook geweldig!

Ultieme tip: Bezoek de vulkaan en ga de rivier op om kaaimannen te spotten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug in de tijd op Ometepe (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Milo Westenberg op 03 november 2017

Ometepe is een schitterend eiland van Nicaragua. Het eiland is gebouwd rondom twee vulkanen, die beiden te beklimmen zijn. Op dit eiland beleef je het authentieke Nicaragua! Met de onverharde wegen, prachtige natuur en zeer vriendelijke bevolking waan je je in een waar paradijs. Een bezoek aan Ometepe is een must tijdens je rondreis door Nicaragua.

Pluspunten Isla de Ometepe

  • Natuur
  • aardige bevolking
Ultieme tip: Zoek een accommodatie via Airbnb, op deze manier kun je bij locals thuis slapen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige natuur en genoeg te doen op Ometepe (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Victorine Sandkuyl op 13 juli 2016

Isla de Ometepe bestaat uit de twee vulkanen Maderas en Concepcion en dat is gelijk het hele eiland. Je bereikt het eiland met de veerboot vanaf San Jorge, vlakbij de stad Rivas. Zelf heb ik vier nachten op het eiland doorgebracht en dat vond ik precies genoeg.

De eerste nacht sliepen we in een klein hotelletje in Moyagalpa, de stad waar de veerboot ook aankomt. Omdat wij laat aankwamen, bleven we in dit stadje, maar als je vroeger aankomt zou ik ervoor kiezen door te reizen. De eerste dag hebben we het eiland per scooter verkend. De wegen zijn prima te doen en je krijgt zo snel een goede indruk van het eiland.

De tweede nacht hebben we in het middelste deel van het eiland geslapen in het dorpje Santo Domingo, lekker aan het strand. Nadat we de volgende dag wat gerelaxt hadden op het strand kozen we ervoor door te reizen naar het zuidelijke deel van Ometepe. Omdat dit deel toen nog minder ontwikkeld was (ik weet niet wat de huidige status is), duurde het best lang voordat we onze accommodatie bereikten. Er waren daar niet echt wegen, maar meer ruige paden die alleen geschikt waren voor een 4WD.

Onze ecolodge La Hacienda Merida was echt fantastisch! 's Avonds schoven we aan voor een communal dinner, alles was biologisch en echt heerlijk. Ik kan iedereen aanraden om een nacht of twee bij Hacienda Merida door te brengen. Na een nachtje top geslapen te hebben besloten we 's ochtends te hiken naar de waterval San Ramon. Hoewel ik en mijn medereizigers geen die hard wandelaars waren, vonden we de hike goed te doen. Helaas viel de waterval zelf best wel tegen, er kwam nauwelijks water uit. Dit kwam omdat het het droge seizoen was, ik heb gehoord dat de waterval een stuk spectaculairder is in het regenseizoen.

Veel mensen kiezen er ook voor om de vulkaan Concepcion te beklimmen. Helaas zat ik zelf toen nog in m'n minder actieve periode, ik heb nog steeds spijt dat ik deze hike niet heb ondernomen. Het uitzicht vanaf de top schijnt prachtig te zijn.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Locals
8 Interessant
9 Natuur
8 Stranden
6 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Isla de Ometepe

  • Prachtige natuur
  • Leuke activiteiten
  • Aardige locals
  • Genoeg te doen
Ultieme tip: Als je van fotograferen houdt is de lokale begraafplaats zeker het bezoeken waard. Van de gekleurde graven, wilde bloemen en witte standbeelden kun je mooie foto's schieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Isla de Ometepe

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors