Klimaat Guatemala

Klimaat Guatemala

Wat voor klimaat kun je verwachten in Guatemala?

Het klimaat en weer in Guatemala wordt voor een groot deel bepaald door de hoogte. Langs de kusten van Guatemala is het tropisch warm. Ga je de bergen in? Dan wordt het gelijk een stuk kouder. De temperaturen in de bergen kunnen 's nacht tot het nulpunt dalen.

In de laaglanden regent het veel. De Caribische kust kent zelfs maar één droge maand: april. In de kustgebieden heerst er een vochtige hitte met temperaturen van rond de 38 graden.

ZELF NAAR Guatemala?

Bekijk alle 22 reizen naar Guatemala

De jungle van El Petén in het noordoosten van Guatemala, heeft een tropisch klimaat dat afhankelijk van het seizoen heet en droog of heet en vochtig is. December en januari zijn de koelste maanden, maart en april zijn de heetste.

Welke seizoenen zijn er in Guatemala?

In Guatemala zijn geen seizoenen zoals wij ze kennen. Niet voor niets is de bijnaam van Guatemala het land van de eeuwige lente. Het regenseizoen, de zogenaamde winter, loopt van midden mei tot midden oktober. Het droge seizoen loopt van eind oktober tot mei. In de natste maand juni valt er gemiddeld 255 millimeter neerslag. In de droogste maand februari ligt dat gemiddelde op maar een paar millimeter.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Guatemala?

Van juni tot november kunnen er in Guatemala tropische stormen en orkanen voorkomen. Zorg dat je altijd goed op de hoogte bent van de actuele situatie.

In Guatemala zijn veel actieve vulkanen te vinden. De meeste daarvan zijn te beklimmen, maar doe dit alleen als je zeker bent van je veiligheid. Op 27 mei 2010 is de vulkaan Pacaya uitgebarsten, waardoor reizen naar deze vulkaan afgeraden wordt.

Aardbevingen komen regelmatig voor in Guatemala. Het land ligt vlakbij een breuklijn en wordt vaak opgeschrikt door kleine bevingen. Zorg dat je weet wat je moet dan als de aarde begint te schudden, om geen risico te lopen.

Reizen Guatemala

Specialisten Guatemala

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors