Vervoer Guatemala

Vervoer Guatemala

Wat zijn de vervoersmiddelen in Guatemala?

Het bekendste en meest gebruikte vervoermiddel in Guatemala is de chickenbus of kippenbus. Ze brengen je overal naartoe in Guatemala. Maar je reist ook gemakkelijk per vliegtuig en delen van het land per boot.

Vliegtuig

Binnenlandse vluchten zijn er genoeg in Guatemala. Je vliegt van Guatemala City naar Santa Elena, Cobán, Coatepeque, Playa Grande, Huehuetenango, Río Dulce, Puerto Barrios, Quiché, Realhuleu en Quetzaltenango.

ZELF NAAR Guatemala?

Bekijk alle 22 reizen naar Guatemala

Bus

Bussen brengen je overal heen in Guatemala. De meeste bussen zijn afgedankte krakkemikkige schoolbussen uit Noord-Amerika, die overvol zitten met mensen én kippen. Ze stoppen overal waar de chauffeur of de passagiers dat willen.

Tussen grote steden rijden luxere bussen waarin je een stoel voor jezelf hebt. Om zeker te zijn van een plek moet je van tevoren een kaartje kopen.

Tussen grote steden en toeristische plekken rijden shuttlebusjes. Deze witte busjes zijn speciaal voor toeristen bedoeld. Je betaalt iets meer, maar rijdt wel direct naar de plaats van bestemming. Ook is het een stuk minder vol in deze busjes, waardoor je iets gemakkelijker zit.

Boot

De stad Livingston aan de Caribische kust is alleen bereikbaar per lancha, ofwel boot. Vooral vanaf Río Dulce is de boottrip naar Livingston een mooie ervaring. Dit gebied is echter niet helemaal veilig, let dus altijd goed op en blijf op de hoogte van de actuele situatie.

Ook de dorpjes langs het Atitlánmeer zijn het beste te bereiken via kleine gekleurde lancha's die allemaal vertrekken vanaf Panajachel.

Taxi's

In grote steden rijden veel taxi's. De meesten hebben geen meter, of gebruiken die niet. Ga niet zomaar akkoord als de chauffeur een prijs noemt, onderhandelen is zeker mogelijk.

Huurauto

Een eigen auto huur je in Guatemala City, Antigua, Quetzaltenango, Huehuetenango, Cobán en Flores. Je hebt een Nederlands rijbewijs, een geldig paspoort en een creditcard nodig. Over het algemeen moet je ouder zijn dan 25, maar niet alle Guatemalteken houden zich strikt aan deze regel.

Het rijgedrag van de Guatemalteken kan, zeker in vergelijking met de Nederlandse rijstijl, als gevaarlijk en roekeloos worden bestempeld. Vermijd het om 's nachts te rijden. In het regenseizoen van mei tot eind oktober zijn onverharde wegen moeilijk begaanbaar.

Reizen Guatemala

Specialisten Guatemala

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors