Beste reistijd Guatemala

Beste reistijd Guatemala

Wat is de beste reistijd voor Guatemala?

Er is niet echt een beste of slechtste reistijd voor Guatemala. Je bezoekt het Midden-Amerikaanse land het hele jaar door. Wel is reizen tijdens de regentijd, de zogenaamde winter of invierno van Guatemala, een stuk moeilijker. Vooral in de maanden juni tot september valt er veel regen en zijn sommige wegen onbegaanbaar.

Ook is het tijdens het regenseizoen erg vochtig. Ga je naar de ruïnes van Tikal in El Petén, dan is het altijd heet. In het regenseizoen is het ook nog eens vochtig, wat de hitte nog minder dragelijk maakt.

Het hoogseizoen in Guatemala is van Kerstmis tot Pasen. Vooral tijdens Semana Santa, de week voor Pasen, is het overal bomvol. Guatemalteken hebben in deze tijd zelf ook vrij. Het is verstandig van tevoren een slaapplaats te reserveren in deze drukke periode. In de maanden juni tot augustus reizen veel Noord-Amerikanen door Guatemala.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Guatemala

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors