Grutas de Lanquín Grutas de Lanquín

Grutas de Lanquín

door Willeke van Doorn

Met een zaklamp in je hand loop je de donkere grotten van Grutas de Lanquín binnen. De eerste paar honderd meter loop je over een verlicht wandelpad, daarna duik je de pikzwarte, nog onontdekte delen van het grottenstelsel in. Een ondergronds avontuur tijdens je rondreis in Guatemala!

Het grottenstelsel ligt een kilometer ten noordwesten van het plaatsje Lanquín. Iets verderop vind je de natuurlijke waterpoelen van Semuc Champey, een van de hoogtepunten van een vakantie in Guatemala. Combineer je reis naar dit natuurwonder met een tocht door de kilometerslange grotten van Grutas de Lanquín.

ZELF NAAR Guatemala?

Bekijk alle 19 reizen naar Guatemala

Grutas de Lanquín tours

Vleermuizen vliegen om je oren. Het licht van de ingang van de grot verdwijnt steeds verder achter je. Hoe dieper je Grutas de Languín in loopt, hoe donkerder het wordt. De eerste tweehonderd meter van de grot is uitgerust met een wandelpad en elektrische verlichting. Daarna bevind je je op onontdekt terrein.

De grootste delen van de grot zijn niet verlicht en staan niet op de kaart. Het is daarom verstandig om een tour met een ervaren gids de grot in te volgen. Neem een zaklamp mee, maar maak geen foto's met flits want daarmee verblind je de vleermuizen. Je loopt onder hangende rotspunten en langs rotsformaties in de vorm van dieren.

Rio Languín

Het beste moment om de Grutas de Lanquín te bezoeken is rond zonsondergang. De vleermuizen vliegen dan in grote groepen de grotten uit. De beste plek om dit bijzondere spektakel te zien is bij de ingang, maar ook naast de Rio Lanquín zie je de vleermuizen ook voorbijkomen.

Rio Languín is een rivier die ontspringt in het grottenstelsel en vanuit daar de jungle in vloeit. De rivier is ideaal voor een frisse duik. Of spring op een tube en dobber over het golvende water van de Rio Languín. Een ontspannen afsluiting na een dag in de ondergrondse grotten van Languín.

Lanquín

Het plaatsje Lanquín dient als uitvalsbasis voor je tocht door Grutas de Lanquín. In dit wat slaperige dorpje is niet zo heel veel te zien en beleven, maar dankzij de prachtige omgeving is Lanquín toch een populaire stop voor veel backpackers.

In Lanquín vind je verschillende hostels en lodges waar je kunt overnachten tijdens je vakantie in Guatemala. Vanuit Lanquín reis je gemakkelijk naar het indrukwekkende grottenstelsel en naar de waterpoelen van Semuc Champey.

Reizen Guatemala

Specialisten Guatemala

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors