Like ons op Facebook

Rondreis Guatemala

Riksja Mexico, Belize & Guatemala

Ga op rondreis door Midden-Amerika en combineer Guatemala met Mexico en/of Belize. In Guatemala vind je vulkanen, uitgestrekte meren, jungle en Mayatempels. Bewonder de kleurige huizen in Antigua, kom in reggaesferen in Livingston en spot brulapen en neusbeertjes. Wij regelen je vervoer, gave activiteiten en knusse slaapplekken. Zo maak jij een avontuurlijke reis met ingebouwd vangnet.

bekijk alle reizen van Riksja Mexico, Belize & Guatemala Best geboekte reizen

Djoser

Maak kennis met de overblijfselen van de machtige Maya en Garifuna cultuur tijdens een rondreis door Guatemala. De belangrijkste bezienswaardigheden van Guatemala komen aan bod bij onze diverse rondreizen door Midden-Amerika. Indien je reist met een groep van 10 of meer kun je er ook voor kiezen een rondreis op maat te laten maken.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

In Guatemala speuren we naar souvenirs op kleurrijke marktjes, overnachten we in een hotel aan het prachtige meer van Atitlán en bezoeken we plaatselijke indianendorpjes. FOX neemt je tijdens haar rondreizen mee naar de mooiste highlights van Guatemala. Wij verzorgen avontuurlijke en comfortabele groepsrondreizen en singlereizen. Gaat je met ons mee op avontuur?

Better Places

Op zoek naar een unieke Guatemala reis en geen tijd om alles zelf uit te zoeken? We brengen je rechtstreeks in contact met Petra, onze reisspecialist in Guatemala. Zij kent Guatemala erg goed en is ervaren in het organiseren van maatwerk reizen. Petra heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Sawadee

Duik de wereld van de Maya’s in tijdens een rondreis door Guatemala met Sawadee. Onze reisbegeleiders nemen je tijdens een afwisselende groepsreis mee door de geschiedenis van het land en laten je tevens kennismaken met de natuur en de lokale bevolking van Guatemala. Meer weten over onze rondreizen? Neem eens een kijkje op onze website.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Guatemala

Authentiek guatemala (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Leonie Nuijens op 20 november 2017

Wij hebben een rondreis gemaakt door midden Amerika, met voor mij als verassende hoogtepunt: Guatemala. Naast dat de mensen erg vriendelijk en behulpzaam zijn valt er veel te beleven. Zo kun je van dichtbij zien hoe de maja's geleefd hebben, kun je van dichtbij een actieve vulkaan beklimmen en fantastische wandelingen maken door de jungle en authentieke steden. Gaan dus!

7,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
7 Natuur
5 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • goedkoop
 • lekker eten
 • actieve outdoor mogelijkheden
 • mooi weer
 • vriendelijke mensen

Minpunten Guatemala

 • slechte wegen
 • openbaar vervoer
Ultieme tip: Beklim de vulkaan bij antigua en slaap bovenop de vulkaan om het gedonder van dichtbij mee te maken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hike Acatenango (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Robin Fekkes op 20 november 2017

Wanneer je door centraal Amerika reist, mag je dit land niet overslaan! Het heeft zoveel te bieden! Ik heb alleen het zuiden van Guatemala gezien, maar wat ik heb gezien was zo gaaf. Lago Atitlan bijvoorbeeld, een prachtig meer omringd met vulkanen of de gezellige stad Antigua. Het hoogtepunt was toch wel de hike naar de top van de vulkaan Acatenango! Het uitzicht boven is adembenemend en je hebt kans om de actieve vulkaan Fuego van dichtbij te zien! Spectaculair wanneer je de erupties van deze vulkaan bij nacht ziet! Het lava zie je letterlijk omhoog schieten! Echter moet je er wel rekening mee houden dat dit land wel een stuk duurder is dan Mexico. Ook een aanrader om Spaanse lessen te volgen in de stad Xela!

Pluspunten Guatemala

 • spaanselessen in Xela
 • natuur
 • historie
 • vulkanen

Minpunten Guatemala

 • duurder dan vb. mexico
Ultieme tip: Hike de top van de vulkaan Acatenango!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

spontaan gaan (bezocht in december 2011)

Review geschreven door robert somers op 19 november 2017

Nou Guatamala is gewoon een top land zeker als je wat freaky instelling hebt bv Attitlan is fantastisch rondom het meer is voor elk wat wils. Ene dorpje is toeristisch andere is weer zweverig met allemaal yoga bedoelingen en zo volgende dorpje is weer volledig op uitgaansleven gericht en ga zo maar door. De onderlinge verbinding tussen al dorpjes geschied met bootje met de vriendelijkste mensen op deze aardkloot. Deze foto is gemaakt in Flores en ja daar moet je geweest zijn want woorden schieten me tekort. Guatamala is gewoon een vet land mooie natuur vriendelijke mensen. Goedkoop wat wil je nog meer toch oh ja ze hebben ook fatsoenlijk bier.

Ultieme tip: Vermijd Guatamala, city Flores is the place to be ......
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roundtrip Guatemala (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Juul Hesselberth op 15 november 2017

De ronde die ik gemaakt heb is begonnen in Antigua. Een hele mooie stad, maar wel enigszins toeristisch. Vervolgens heb ik mijn reis vervolgd naar Lake Atitlan. Zeker een aanrader; prachtige uitzichten en even echt ontspannen aan misschien wel het mooiste meer dat je ooit gaat zien. In Xela (of quetzaltenango) heb ik mijn reis doorgezet. Een stadje in de highlands waar je een beter beeld krijgt van het 'echte' Guatemalaanse leven.
Met het openbaar vervoer vervolgens naar Lanquin gegaan, een reis van ongeveer 12 uur. Helemaal niet erg, want je wordt constant omringd door hele mooie landschappen. Lanquin heeft een oneindige grot, die zeker het bezoeken waard is. Daarnaast de toeristische trekpleister Semuc Champey vooral niet overslaan.
Na Semuc Champey ben ik doorgegaan naar Livingston. Wat mooi was, maar niet heel erg bijzonder. Het was vooral leuk om iets van de Carribean mee te krijgen. Maar dan zou ik je aanraden Belize mee te pakken.

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • traditionele kledij

Minpunten Guatemala

 • prijziger dan verwacht
Ultieme tip: De grotten van Lanquin. De meeste mensen gaan alleen naar de grot in Semuc Champey terwijl de grot van Lanquin misschien wel mooier is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Acatenango nachtwandeling (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Richard Verhaagen op 12 november 2017

Ik reed met de reisorganisatie G-Adventures de snelste weg van Costa Rica naar Mexico. We zijn ongeveer 4/5 dagen in Guatemala geweest. Daar heb ik geen slechte dingen ervaren. We zagen alleen de goede kant en we houden hiervan!
In Guatemala was een vrouw van ergens in de 90, ze had sigaren gerold sinds haar veertiende. We hadden een goede kijk in het lokale leven en het was inspirerend om te zien.

8,7
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • mooi dorp
 • rijke geschiedenis

Minpunten Guatemala

 • gevaarlijk in de nacht
Ultieme tip: Ik raad de Acatenango nachtwandeling absoluut aan! Je hebt de hele nacht om de vulkaan te zien. Precies elk uur vliegt er wat lavasteen honderd meter de lucht in.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Rens Bahler op 12 november 2017

Guatemala, het land met vele mogelijkheden. Van vulkanen beklimmen tot rust en de jungle en maya's. Vele rustige plekken, mooie steden, uit koloniale tijden of afstammend van de maya's. Cultuur en natuur genoeg.

Pluspunten Guatemala

 • betaalbaar
 • actief
 • natuur
 • cultuur

Minpunten Guatemala

 • veel toeristen
 • wegen slecht onderhouden
Ultieme tip: Beklim acatenango. Een actieve vulkaan met prachtige uitzichten en kans op lava.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Guatemala heeft alles voor iedereen! (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Bas Alferink op 12 november 2017

Guatemala is heel veelzijdig, want het het heeft super mooie natuur, een warme bevolking, mooie architectuur en rijke geschiedenis. Het land is ook makkelijk te bereizen. Het land is ook geschikt voor iedereen of je dus alleen reist of met het gezin, dit land heeft iedereen wat te bieden.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • het is makkelijk reizen
 • warme bevolking
 • rijke geschiedenis

Minpunten Guatemala

 • het is geen goedkoop land
Ultieme tip: Tikal, echt super mooi en groot te midden van mooie natuur of ga je liever voor de mooie stad Antigua. Excursie na de werkplaats van stadsbussen of school in de achterstandswijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Go now to Guatemala (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Laurens Coolsen op 08 november 2017

Guatemala is een land wat in opkomst is. Nog vrij ontoeristisch maar de schoonheid van het land is ongekend. Maya ruines, vuurspuwende vulkanen, helsblauwe meren en een prachtige bevolking. Als je in de verlegenheid bent, doen! Het was onze highlight van Centraal America.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • aardige locals
 • prachtige vulkanen
 • goed bereisbaar
 • Tikal
Ultieme tip: Ga naar Lake Atitlan en vindt de meest waanzinnige AirBnB nabij San Marcos op 15 min loopafstand. Houten huisje, eigen dock, geen elektriciteit, make your own bonfire, 1000 sterren

Kleurig Guatemala! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Sacha Heuving op 08 november 2017

In Guatemala is erg veel te zien, mooie natuur zoals natuurlijke waterbaden, historie (maya ruïnes) en veel cultuur: de mensen in klederdracht, ceremonies en heilige plekken. Het reizen in Guatemala met het openbaar vervoer is een hele uitdaging: lange lange ritten in overvolle, slechte busjes. Het is af en toe afzien maar levert ook erg leuke gesprekken op met locals, die de beste tips hebben!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
8 Natuur
5 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • aardige mensen
 • historie
 • cultuur
 • natuur

Minpunten Guatemala

 • openbaar vervoer is afzien
 • lange ritten in slechte bussen
Ultieme tip: Semuv Champey, Fuentes Georginas, Nebaj, Quetzaltenang0.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lago Aititlan (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Sacha Heuving op 06 november 2017

Lago Aititlan is een meer met meerdere vulkanen eromheen. Het is een toeristische plek dus er is veel te doen, restaurants etc. Rondom het meer zijn ook meerdere kleine dorpjes die minder drukbezocht zijn. Je ziet er veel mensen in klederdracht lopen. De markt van Solola is erg aan te bevelen, een markt waar de locale mensen hun inkopen doen.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
8 Natuur
5 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Guatemala

 • Aardige mensen
 • cultuur
 • historie

Minpunten Guatemala

 • openbaar vervoer is afzien
Ultieme tip: Semuc Champey, Fuentes Georginas, Nebaj, Quetzaltenango
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
MiddenAmerika.nl kenner
Reis van de maand
Arriba Yucatan - va € 929
Arriba Yucatan

Dit is een complete rondreis Mexico als je zo’n twee weken tijd hebt

 • Uiteraard bezoek je de Mayaruïnes Chichèn Itza en Palenque!
 • Een wat meer off-roadplekje in deze Yucatan-rondreis is het gele stadje Izamal
Bekijk reis
Sponsors