Accommodaties Guatemala

Accommodaties Guatemala

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In Guatemala heb je keuze uit verschillende soorten accommodaties. Je kan het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Hotel

Enkele luxe hotels in Guatemala vind je bij toeristische trekpleisters als Tikal, Lago de Atitlán en de stad Antigua. Verwacht in kleinere plaatsen geen enorme luxe, maar hotels zijn over het algemeen wel schoon.

ZELF NAAR Guatemala?

Bekijk alle 20 reizen naar Guatemala

Hostel

Hostales of Hospedajes zijn er genoeg in Guatemala. Er zijn ook enkele hostelketens die op meerdere plaatsen voorkomen zoals de Gato Negro. In dit hostel is het heerlijke ontbijt bij de prijs inbegrepen. Geniet van een enorme taco om 10 uur 's ochtends, en je kan de dag weer aan.

In veel steden zitten de hostels in mooie koloniale gebouwen. In kleine dorpjes zien sommige hostels eruit als mooie lodges, met huisje met rieten dakjes.

Camping

In Guatemala vind je niet veel campings. Meestal mag je op het strand wel je tentje neerzetten. Een aantal jaren terug mocht je zelfs in een tentje slapen op de tempels van Tikal, maar dat is nu verboden. Kamperen vlakbij de ingang van Tikal kan wel. 's Ochtends vroeg sta je voor dag en dauw op om het park te betreden. Vanaf tempel IV heb je een prachtig uitzicht over het gebied. Langzaam trekt de mist weg en verschijnen de toppen van de andere tempels.

Wat is een typische accommodatie in Guatemala?

In San Marcos la Laguna aan het Atitlánmeer ligt Las Pirámidas. In dit meditatiecentrum kun je een maand verblijven. Je doet dan een zogenaamde maancursus, waarbij je de laatste week niet mag spreken of eten. De dagen vul je met mediteren, yoga en het leren over spirituele zaken. Je slaapt in piramidevormige huisjes.

Reizen Guatemala

Specialisten Guatemala

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors