Religie & Tradities Guatemala

Religie & Tradities Guatemala

Wat zijn de belangrijkste religies in Guatemala?

Meer dan de helft van de bevolking in Guatemala, ongeveer zestig procent, is rooms-katholiek. Het protestantisme is de laatste decennia echter sterk gegroeid tot wel dertig procent van de bevolking.

Wat zijn belangrijke tradities in Guatemala?

In Guatemala leven nog veel Maya's. Deze Maya's hebben het katholieke geloof samengebracht met hun oude Mayarituelen. Dit zie je goed bij de kerk van Chichicastenango. Overal wordt wierook gebrand en de sterke zoete geur dringt door tot in de kerk. Bloemen spelen ook een belangrijke rol als decoratie en bij offers.

ZELF NAAR Guatemala?

Bekijk alle 20 reizen naar Guatemala

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Veel Maya's zijn wat terughouden in hun contact met buitenlanders. Dit komt doordat er ooit een gerucht is geweest dat toeristen Maya kinderen willen kidnappen om hun organen te verkopen. Hoewel dit idee natuurlijk belachelijk is, zit de angst er bij sommige Maya's flink in. Maak dus nooit zomaar foto's van kinderen en kom niet te dichtbij zonder eerst toestemming te vragen.

Koop je mooie Guatemalteekse kleding? Bewaar dit dan voor thuis. De lokale bevolking stelt het niet op prijs als je de kleding ter plekke draagt.

Reizen Guatemala

Specialisten Guatemala

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors