Rondreis Belize in twee weken

Rondreis Belize in twee weken

door Yldau Otter

Met zonovergoten eilanden, weelderige jungles, kleurrijke steden en het op een na grootste barrièrerif ter wereld, is Belize een van de meest geliefde plekken van de Cariben. Of je nu een zonzoeker, cultuurliefhebber of een avonturier bent, er is hier voor iedereen wat te doen.

Om het meeste uit je tweeweekse rondreis door Belize te halen, combineer je de betoverende natuur in de binnenlanden met de relaxte eilanden van de Caribische zee. Deze route begint in Belize City, en neemt je in zo’n 500 kilometer mee naar de idyllische eilanden van de Belize Cayes en de eeuwenoude Maya cultuur in San Ignacio.

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 17 reizen naar Belize

Samen met Belize Tourism Board hebben wij een tweeweekse rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden van Belize uitgestippeld. 

Bezienswaardigheden in Belize

Vanuit het vliegtuig kun je de ‘wetlands’ van Belize al zien liggen. Na een lange vlucht kom je dan eindelijk aan in Belize City. Je stapt het vliegtuig uit en een warme vlaag van wind komt je tegemoet. Na een slopende nacht in het vliegtuig en een tijdverschil van maar liefst acht uur, besluit je om een nachtje goed te slapen, voordat je jetlag toeslaat.

De volgende dag vertrek je per boot of vliegtuig naar het eiland Ambergris Caye. Vanaf het moment dat je aankomt word je overweldigd met een gezellige chaos. Overal rijden golfkarretjes rond en gekleurde restaurants en winkeltjes vormen het straatbeeld.

Een bezoek aan Ambergris Caye vul je in zoals je wil: lekker luieren aan het idyllische strand of de onderwaterwereld verkennen. Hoewel de Blue Hole de bekendste duiklocatie is, vind je vanuit Ambergris Cayes genoeg andere plekken waar je kunt duiken en snorkelen, zoals het Hol Chan Marine Reserve.

Vanuit Ambergris Caye pak je de boot naar het meest relaxte eiland ooit: Caye Caulker. Het motto van dit eiland, ‘Go slow, go slow’, zie je hier overal terug. Op dit autovrije eiland worden fietsers en golfkarretjes erop gewezen langzamer te rijden.

Nadat je helemaal tot rust bent gekomen op de Belize Cayes en de onderwaterwereld van het Belize Barrier Reef hebt ontdekt, vertrek je naar Belize City. Vanuit Belize City rijd je vervolgens landinwaarts naar San Ignacio in het Cayo-district. Tijdens de autorit van ongeveer twee uur zie je het landschap langzaam veranderen in een steeds groenere omgeving: de tropische wouden komen je tegemoet.

Laat je per opblaasband in de Macal-rivier meevoeren langs de verschillende grotten. Of bezoek de grot Actun Tunichil Muknal. Hier kom je niet per opblaasband, maar via paadjes die lang geleden werden bewandeld door de Maya’s.

Sluit je rondreis af bij Caracol, de grootste Mayastad van Belize. Klim naar de top van de Canaa, een van de hoogste gebouwen van het land. En kijk uit over de eindeloze jungle. Deze ervaring vergeet je niet meer na je terugkomst in Nederland.

Beste reistijd voor Belize

Belize heeft een subtropisch klimaat, waardoor het altijd lekker warm is. En daardoor kan je Belize het hele jaar door bezoeken. Maar de beste reistijd die wij samen met Belize Tourism Board aanraden, is de Nederlandse meivakantie. Net na april is het hoogseizoen en daarbij de grootste drukte voorbij, maar de temperatuur nog steeds aangenaam en valt er weinig regen. In juni begint het 'groene seizoen', zoals de Belizanen de regenperiode noemen. Deze houdt aan tot en met september.

Ondanks dat Belize een van de kleinste landen van Midden-Amerika is, is er genoeg te zien. Trek daarom tenminste twee weken uit voor een je rondreis door Belize.

Routebeschrijving

Reizen in Belize is gemakkelijk te doen. Je bent eigenlijk nooit erg lang onderweg. Vanaf Belize City vlieg je naar de eilanden voor de kust: Caye Caulker en Ambergris Caye. Ook kun je ervoor kiezen om de boot te nemen; binnen een uur ben je dan op een van de tropische eilanden.

Om van Belize City naar San Ignacio te komen reis je per bus of auto. Een auto huur je voor een redelijke prijs, maar de bus is het meest gangbare vervoersmiddel in Belize. Er loopt een lange weg vanuit het zuiden naar het noorden en daar rijden typische Caribische bussen op en neer. Een prima manier om je in Belize te vervoeren.

Heb jij interesse gekregen in een rondreis door Belize? Bekijk dan hier de beste deals.

Reizen Belize

Foto's & video's Rondreis Belize in twee weken

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors