Op deze cacaoboerderij in Toledo leer je alles over traditionele Maya-chocolade

Op deze cacaoboerderij in Toledo leer je alles over traditionele Maya-chocolade

door Emma van Kampen

“Op de Agouti Cacao Farm maakte ik de lekkerste chocolade samen met Eladio, de allerliefste cacaoboer van Belize.”  

Een aantal dagen geleden raakte ik in Punta Gorda aan de praat met een local. Hij vertelde dat de Maya’s cacao als eersten omtoverden tot chocolademelk. Ze zagen chocolade als ‘voedsel voor de goden’. Als echte zoetekauw kan ik daar wel in komen. Nieuwsgierig als ik ben, stapte ik in de auto. Ik wilde die Maya-chocolade zelf wel eens proeven… 

Midden in de Belizaanse jungle zag ik een boerderij liggen, dat moest de Agouti Cacao Farm zijn. Toen ik aankwam bij de ingang, werd ik met open armen ontvangen door de vrouw des huizes: Virginia Choco. Ze vertelde dat zij samen met Eladio en hun vijftien kinderen de cacaoboerderij runnen. Ze leidde me rond over de boerderij, die ruim dertig hectare groot is. Eladio nam me vervolgens mee naar de cacoabomen. Hij vertelde over het authentieke Mayaproces van chocolade maken. Aan zijn manier van praten merkte ik hoe gepassioneerd hij is over zijn werk. 

ZELF NAAR Belize?

Bekijk alle 21 reizen naar Belize

Eerst oogstten we de bonen, daarna braadden we ze. Tot slot persten we de bonen uit tot chocolade. Toen de reep klaar was, nam ik een hapje... En dat was écht de beste chocolade ooit. Bedankt Maya’s!  

Reizen Belize

Specialisten Belize

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors