Veiligheid Honduras

Veiligheid Honduras

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Honduras?

Honduras is over het algemeen een veilig land om door te reizen. Op een aantal plekken is het verstandig extra waakzaam te zijn. Vooral in grote steden en toeristische plekken als Copán en de Bay Islands komen regelmatig gewelddadige incidenten voor.

Ook wordt aangeraden alleen officiële grensovergangen tussen Honduras en Guatemala te gebruiken. Niet-officiële grensovergangen worden ontraden vanwege smokkel en andere illegale activiteiten.

Bekijk voor vertrek altijd het reisadvies voor meer actuele informatie.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Honduras?

Ga overdag niet in je eentje naar afgelegen plekken zoals stille straten en ruïnes. Het wordt afgeraden om 's nachts en 's avonds alleen te reizen.

Draag overdag geen waardevolle spullen bij je, maar laat zoveel mogelijk achter in kluisjes. Vooral op drukke plekken als markten en busterminals komt veel diefstal voor. Daarnaast komen gewapende overvallen, verkrachtingen en ontvoeringen ook steeds meer voor. Vooral rond toeristische gebieden. Bied geen verzet als je overvallen wordt, dit zet meestal juist aan tot gebruik van grof geweld.

Wat zijn de alarmnummers in Honduras?

De alarmnummers
Van brandweer: 198
Van politie: 119
Van ambulance: 195

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Honduras

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors