Vervoer Honduras

Vervoer Honduras

Wat zijn de vervoersmiddelen in Honduras?

In Honduras zijn er vele vormen van vervoersmiddelen. Net als in andere Midden-Amerikaanse landen reizen de meeste mensen per bus. De wegen zijn over het algemeen in goede staan, behalve als je naar heel afgelegen plekken gaat.

Vliegtuig

Vliegen in Honduras is vooral een goede optie als je wat minder tijd hebt tijdens de reis. Je vliegt gemakkelijk van La Ceiba naar de Bay Islands. Ook vanaf de steden Tegucigalpa en San Pedro Sula gaan veel vluchten naar de eilanden. Daarnaast gaan er ook veel vluchten richting het afgelegen Mosquitia gebied.

ZELF NAAR Honduras?

Bekijk alle 3 reizen naar Honduras

Trein

Er rijdt één trein in Honduras. Deze gaat twee keer per week van Puerto Cortés naar Tela en weer terug.

Bus

De goedkoopste manier om door Honduras te reizen is per bus. Meestal heb je de keuze tussen een directo en een gewone bus. De gewone bus stopt overal waar de passagiers en de chauffeur dat maar willen. De directo stopt minder vaak en alleen in grote steden.

Microbuses en Rapiditos zijn kleine busjes die steeds dezelfde route rijden. Deze busjes rijden vaker dan de grotere bussen.

Ejecutivo bussen of express bussen zijn de meest luxe bussen in Honduras. Ze rijden alleen tussen grote steden als San Pedro Sula en hoofdstad Tegucigalpa. Deze bussen zijn iets duurder dan de andere bussen.

Boot

In het Mosquitia gebied, in het oosten van Honduras, gaat het meeste vervoer via boten. Er zijn maar een paar wegen in dit gebied, maar des te meer rivieren. Zo vaar je over de Río Plátano naar Las Marías in een houten gemotoriseerde kano.

Naar de eilanden zoals de Bay Island en de Islas Cochinas gaan de meeste mensen per watertaxi. Deze lanchas, oftewel motorboten, brengen bezoekers van het vaste land naar de verschillende eilanden. Ook naar Isla El Tigre, in het zuiden van Honduras, reis je per boot.

Bussen in de steden kun je als reiziger beter vermijden. Ze zijn vol en het reisschema is onduidelijk. Bovendien gaan bussen soms door onveilige wijken waar bendeleden om geld vragen voordat je door 'hun wijk' mag.

Taxi's

In de steden van Honduras rijden veel goedkope taxi's. Ze hebben geen meter, dus spreek van tevoren een prijs af. Ze brengen je overal naar toe binnen de stad, maar je kunt ook een taxi nemen naar een andere stad. Vaak zijn dit collectivos, waarbij je de auto deelt met een paar andere mensen.

Huurauto

In alle grote steden en op Roátan, één van de Bay Islands, is het mogelijk om een auto te huren. Dit is een goede optie om het land op eigen tempo te bekijken. Kijk wel uit in de grote steden, aangezien niet iedereen zich daar altijd even goed aan de verkeersregels houdt.

Reizen Honduras

Specialisten Honduras

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors