Klimaat Honduras

Klimaat Honduras

Wat voor klimaat kun je verwachten in Honduras?

In Honduras heerst een tropisch klimaat. De temperatuur verandert niet veel gedurende het jaar. In de hogere gebieden ligt de temperatuur rond de 18 graden en in Tegucigalpa is het gemiddeld 29 graden.

Langs de kust is het een stukje warmer en ook vochtiger. Wel staat er vaak een verkoelend windje, waardoor de warmte goed is uit te houden. Zeker op eilanden als de Bay Islands is dat erg aangenaam.

Welke seizoenen zijn er in Honduras?

Honduras kent twee seizoenen: een droog en een regenseizoen, ook wel verano (zomer) en invierno (winter) genoemd. Het regenseizoen loopt ongeveer van mei tot november. Aan de noordkust en op de Bay Islands start het regenseizoen iets later, van september tot december. Er vallen korte en hevige regenbuien. De overige maanden vormen de droge periode.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Honduras?

Van augustus tot november kunnen er tropische stormen en orkanen voorkomen op Honduras. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de actuele weersituatie.

Daarnaast ligt Honduras vlakbij een breuklijn in de aarde en komen er aardbevingen voor. Weet wat je moet doen in het geval van een beving.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Honduras

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors