Religie & Tradities Honduras

Religie & Tradities Honduras

Wat zijn de belangrijkste religies in Honduras?

Iets minder dan de helft van de bevolking in Honduras is rooms-katholiek en gaat naar de kerk. Daarnaast is een kleine groep protestants.

Wat zijn belangrijke tradities in Honduras?

Familie is heel belangrijk in Honduras. In het weekend komt de hele familie bij elkaar. Ook trekken ouders op latere leeftijd vaak bij hun kinderen in, zodat ze kunnen worden verzorgd.

Verder kennen alle oorspronkelijke bewoners van Honduras nog hun eigen tradities. De Pech indianen, de Miskitos en de Lenca indianen leven in afgelegen gebieden volgens oude gebruiken.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Wanneer je foto's wilt maken van personen, vraag dan altijd eer netjes om toestemming. Niet iedereen vindt het fijn wanneer je fotografeert.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Honduras

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors