Bocas del Toro

Reviews Bocas del Toro

8,5
8,8 Algemene ervaring
8,3 Locals
8,7 Interessant
8,7 Natuur
9,0 Stranden
7,7 Wildlife
8,0 Wandelingen en/of andere activiteiten
  • Aantal reviews: 12
  • Aantal waarderingen: 6

Ontspannen afsluiting van een afwisselende rondreis (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Franka Hulsen op 17 november 2019

Wij zijn na een rondreis door Panama nog een kleine week op Bocas del Toro verbleven. Een ontspannen bestemming met leuke en gevarieerde activiteiten. De stranden zijn prachtig en er is een bijzondere flora en fauna op de eilanden!

Pluspunten Bocas del Toro

  • Erg gevarieerd.
  • Bijzondere stranden.

Minpunten Bocas del Toro

  • je moet van meerdere soorten vervoer gebruik maken om de eilanden te bereiken.
Ultieme tip: Maak gebruik van locale bussen of gehuurde fietsen om op eigen gelegenheid de eilanden te verkennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bocas del Toro Paradijs (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Megan Van Veen op 13 november 2018

Wauw wat een bestemming! Ik was vrijwel meteen verkocht!!

Bocas del Toro bestaat uit verschillende eilanden met elk hun eigen kenmerk. Zo heb je Red Frog Island, een eiland waar je als je goed zoekt, de kleine rode kikkers kunt spotten. ( vaak vind je ze bij de rotswanden aan het strand ) Het volgende eiland is Sloth Island, hier kan je alleen rond het eiland varen en spot je de luiaards. Het hoofd eiland Bocas del Toro staat bekend om haar stranden vol met zeesterren. Een van de meest bekende stranden is hier Playa Estrella ( strand van de zeesterren ). Helaas vanwege het toerisme worden het er elk jaar minder.. Een van mijn favoriete tentjes op het eiland is Hungry Monkey's, de beste taco's die ik ooit gegeten heb en dat voor 3 dollar. En van de eigenaren ( Hannes, een belg die er al 9 jaar woont) is een goeie kennis inmiddels van me geworden! Dan heb je Bastimentos, het eiland waar je naar toe moet voor de natuur en boek meteen een van de jungletours die daar worden aangeboden.

Cayo Zapatilla, het onbewoonde eiland waar je de parelwitte stranden en palmbomen kan vinden. Hier kom je alleen met een excursie. Op de terugweg van de excursie is een stop bij Dolphin Bay ook zeker waard. Met een beetje geluk vindt je hier wilde dolfijnen met hun kleintjes.

Voor een leuke en betaalbare hostel is Aqua Lounge een aanrader! Een hostel gebouwd op het water door de eigenaar zelf. Elke vrijdag sluiten ze hier af met Filthy Friday, een kroegen/hosteltocht georginiseerd door een gezellige groep jongens.

Last but not least, Bocas del Toro is ook zeker een gebied voor als je van surfen houd!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Locals
10 Interessant
8 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Bocas del Toro

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • natuur

Minpunten Bocas del Toro

  • criminaliteit
Ultieme tip: Hungry Monkeys, de beste taco's vind je hier! Dit is tevens ook een surfschool!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bocas del Torro (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Sofie Tetteroo op 13 november 2018

Het is een prachtig eiland met een relaxte sfeer. We zijn hier een paar dagen geweest tijdens onze rondreis door Costa Rica afgelopen maart. Een uitstapje naar Bocas del Toro, Panama is dan makkelijk gemaakt.

Ultieme tip: Het strand Draco Beach.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Verrassend en nog redelijk ‘onontdekt’ (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Barbara de Boer op 13 november 2018

Door de orkaan in het Caraïbisch gebied last minute uitgeweken naar Panama. Wat een aangename verrassing was dat!
Van de historische binnenstad van Panama City tot het natuurschoon in Bocas del Toro en Boquete tot de adembenemende bijzondere eilandengroep van San Blas... wat een veelzijdig prachtig land om (eenvoudig) rond te reizen!

7,7
8 Algemene ervaring
8 Locals
8 Interessant
8 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Laat je in Bocas rondvaren door de vele prachtige baaitjes en inhammetjes. Spot dolfijnen, luiaards en prachtige bidden plekjes met prachtige beachhouses.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

3 days in paradise (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Melanie Osman op 11 november 2018

Bocas del toro bestaat uit verschillende eilandjes waar je per taxiboot steeds kunt eilandhoppen. Op het hoofdeiland Bocas del toro valt er het meest te beleven. Er is een centrum, veel restaurantjes en verschillende uitgaansgelegenheden. Wij hebben op dit eiland fietsen gehuurd en zijn het eiland rondgegaan. Ook hebben we een dag een tour gedaan vanaf Bocas del toro naar verschillende eilandjes, om vervolgens dolfijnen, sloths en andere dieren te spotten. Zelf verbleven we op het eiland Bastimento. Heel erg rustig en niet veel te beleven. Gelukkig was het heel makkelijk om naar de andere eilanden te gaan per taxiboot. Dit kon vanaf 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Pluspunten Bocas del Toro

  • lieve mensen
  • goed eten
  • prachtige stranden

Minpunten Bocas del Toro

  • met regen niet veel te doen
  • taxiboot niet 24 u per dag
  • op bastimento is weinig te beleven
Ultieme tip: Selena hotel op Bocas del toro. Budget hostel met leuke feesten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Paradise in Panama (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Anke Kuijpers op 29 december 2017

Bocas del Toro is een groepje eilanden in het Noorden van Panama. Je kan er het beste heen vliegen met een binnenlandse vlucht vanuit Panama city, bij aankomst op het eiland moet je toegang tot de eilanden groep betalen. Die zijn geleden in de Caraïbische zee, er zijn prachtige stranden met helder water. Je kan er makkelijk van het ene eiland naar het andere gaan met een taxiboot voor $1. 'S nachts zijn de taxi's iets duurder.
De meeste restaurantjes en bars zijn gelegen op het eiland Colon.
Er zijn veel activiteiten zoals snorkelen, boottrips, surfen,...

8,9
9 Algemene ervaring
8 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Bocas del Toro

  • betaalbaar
  • gezellig

Minpunten Bocas del Toro

  • veel toeristen
Ultieme tip: boottrip naar verschillende eilanden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

I love Bocas! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Michel Vando op 30 november 2017

Bocas del Toro is een eilandengroep aan de Caribische kust van Panama. Ideaal om te duiken en te ontspannen! Als je van de Caribbean houd dan zit je hier helemaal goed. Tropische eilanden, palmbomen en hagelwitte stranden in overvloed.

Pluspunten Bocas del Toro

  • weer
  • bezienswaardigheden

Minpunten Bocas del Toro

  • geen
Ultieme tip: Duiken bij La Buga
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Heaven (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Francis Straten op 28 november 2017

Het is onbeschrijflijk mooi! Prachtige stranden, lekker eten en natuurlijk heerlijk weer. Leuke verschillende eilanden bij elkaar waar je kan genieten van de rust, of de drukte kan opzoeken. Je kan er een avondje stappen of kiezen voor een onbewoond eiland.

8,7
9 Algemene ervaring
7 Locals
9 Interessant
9 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Bocas del Toro

  • lekker eten
  • mooie stranden
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is om met een boodje rond te gaan varen, naar verschillende eilanden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vliegensvlug bezoek aan Bocas del Toro (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Mieke van Oort op 03 augustus 2017

Prima verblijf gehad in Bocas. Vriendelijke mensen, maar vond het ook wel wat armoedig aandoen. Een aantal keer gewaarschuwd om goed op te letten voor berovingen, maar niets aan de hand. Prima plek om te verblijven en genieten van een prachtige natuurlijke omgeving.

Ultieme tip: Star beach was heel mooi
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een tropisch paradijs (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lieve Weeteling op 30 juni 2017

Aangekomen op de Bocas del Toro eilanden waan je je in een waar paradijs. Ieder eiland heeft zijn eigen charme, maar ook veel overeenkomsten: witte stranden, een helderblauwe zee en wanneer je je snorkel opzet zie je grote sterren de bodem van de zee bedekken.

Vanaf het hoofdeiland vaar je gemakkelijk met een bootje naar allerlei verschillende eilanden, je kunt een tour doen óf met de watertaxi zelf eilanden bezoeken. Een watertaxi kost ongeveer 5 dollar, dit verschilt een beetje met wel.

De gekleurde huisjes die door middel van hoge palen boven het water uitreiken zorgen voor een vrolijk beeld, net zo vrolijk als de bevolking die op de eilanden woont. De mensen zijn erg gastvrij en vriendelijk. Ze maken graag een praatje met een toerist dus als je een beetje Spaans spreekt is dit zeker een groot voordeel, dit vinden ze fantastisch!

8,4
9 Algemene ervaring
10 Locals
7 Interessant
8 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Bekijk zoveel mogelijk verschillende eilanden!

Star beach (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Elena Mariska Jauregui op 12 mei 2017

Alle stranden zijn erg leuk. Het ene is wat bekender dan de ander. Ik ben op een strand geweest waar niemand was, echt te gek! Het is leuk om de fiets te pakken en stukje te gaan fietsen naar stranden, heel goed te doen, al zijn de wegen soms wat slecht.

Pluspunten Bocas del Toro

  • Het ziet er uit als paradijs op aarde
  • mooi weer
  • chillen

Minpunten Bocas del Toro

  • Prijzig
Ultieme tip: Het is prachtig om met het busje te gaan naar star beach en dan het laatste stukje te lopen. Meeste mensen pakken de boot wat veel sneller is, maar lopen is echt een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Panama 2013 (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Jeroen van Leeuwen op 24 april 2016

Schitterende eilanden in een relaxte sfeer! Afwisselend hele rustige stranden, maar ook hele drukke stranden (Red Frog Beach bijvoorbeeld). Dat laatste vond ik jammer.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
9 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Boek zoveel mogelijk 'dagtripjes' en neem je snorkelset mee :) Ga er op uit!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Bocas del Toro

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors