Vervoer Dominicaanse Republiek

Vervoer Dominicaanse Republiek

Wat zijn de vervoersmiddelen in de Dominicaanse Republiek?

Er zijn verschillende manieren om het eiland te bereizen. Per bus, per auto of per vliegtuig, alles kan.

Vliegtuig

Binnenlandse vluchten gaan tussen Santo Domingo, Samana, Punta Cana, Puerto Plata en Santiago. Je kunt ook kleine vliegtuigjes huren om je ergens heen te laten brengen.

Bus

De bus is het goedkoopste vervoersmiddel in de Dominicaanse Republiek. Vooral guaguas, oftewel minibussen, zijn goedkoop. Vooral de Dominicanen zelf reizen met deze bussen, omdat ze overal in het land heenrijden. Guaguas rijden niet op gezette tijden en als er een langs rijdt, steek dan je hand omhoog. Het busje zal stoppen als er nog plek over is.

Naast guaguas zijn er ook luxe minibussen met airconditioning. De grote bussen van bijvoorbeeld Caribe Tours zijn helemaal luxe (en een stuk duurder) en vertrekken vanuit de grotere busterminals.

Taxi's

Taxi's in de steden van de Dominicaanse Republiek rijden zonder meter. Spreek dus van tevoren een prijs af voor de plaats waar je naartoe wilt.

Públicos zijn verbouwde auto's die voor een klein bedrag tussen verschillende dorpen rijden. Ook in het centrum van Santo Domingo vind je deze públicos. Nog iets sneller dan deze públicos, maar wel gevaarlijker, zijn de motoconchos. Dit zijn een soort brommertjes die gelden als taxi. Vooral geschikt voor korte afstanden binnen de stad.

Huurauto

Een auto huren is duur in de Dominicaanse Republiek. Het beste is om van tevoren een auto te reserveren. Wees tijdens het rijden altijd alert, Dominicanen rijden niet altijd even voorzichtig en houden zich niet altijd aan de verkeersregels. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors