Reserva Antropológica Cuevas del Pomier Reserva Antropológica Cuevas del Pomier

Reserva Antropológica Cuevas del Pomier

door Willeke van Doorn

Zet een flinke stap terug in de tijd in het intrigerende grottenstelsel van het Reserva Antropológica Cuevas del Pomier. Tekeningen zo oud als tweeduizend jaar sieren de wanden van de donkere grotten van dit natuurreservaat ten noorden van San Cristobal.

Reserva Antropológica Cuevas del Pomier is een gebied dat 57 kalkstenengrotten omvat. Enkele van die grotten zijn toegankelijk voor bezoekers tijdens een rondreis door de Dominicaanse Republiek. De honderden schilderingen, tekeningen en ingravingen in de grotten laten zien dat al meer dan tweeduizend jaar geleden mensen door dezelfde grotten liepen als jij nu.

San Cristobal

Reserva Antropológica Cuevas del Pomier ligt tien kilometer ten noorden van San Cristobal. De geboortestad van de voormalige dictator Rafael Trujillo, die van 1930 tot 1961 aan de macht was in de Dominicaanse Republiek, ligt op haar beurt weer dertig kilometer ten westen van hoofdstad Santo Domingo.

De stad San Cristobal zelf kent weinig bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek, maar haar omgeving maakt dat meer dan goed. Niet ver buiten de stad vind je de fijne stranden Playa Palenque en Playa Najayo. Ook de grootste collectie aan Taíno kunstwerken ligt binnen handbereik in het Reserva Antropológica Cuevas del Pomier.

Reserva Antropológica Cuevas del Pomier tours

De Taíno waren de oorspronkelijke inwoners van de Dominicaanse Republiek en leefden op het eiland Hispaniola op het moment dat Europese kolonisten voor het eerst voet zetten op de Caraïben.

De inheemse bevolkingsgroep liet honderden tekeningen van vogels en andere dieren achter in de grotten van het Reserva Antropológica Cuevas del Pomier. De exacte leeftijd van de tekeningen is niet bekend, maar naar schatting zijn sommige kunstwerken in de grotten ruim tweeduizend jaar oud.

Foto's & video's Reserva Antropológica Cuevas del Pomier

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors