Bávaro Bávaro

Bávaro

door Willeke van Doorn

Kilometers aan wit zand. Een azuurblauwe zee tot ver voorbij de horizon. Wuivende palmbomen die deinen op het ritme van een rustig briesje. Welkom in Bávaro: een paradijselijke vakantiebestemming in de Dominicaanse Republiek!

Bávaro en Punta Cana worden vaak in één adem genoemd. Samen vormen ze het epicentrum van het toerisme aan de oostkust van het land. Echte steden of dorpjes vind je hier bijna niet. El Cortecito is een klein vissersdorp in Bávaro. Verder is het strand, strand en strand wat in Bávaro en Punta Cana de klok slaat.

Playa Bávaro

Ontelbaar veel hotels sieren de oostkust van de Dominicaanse Republiek tussen Bávaro en Punta Cana. In totaal tellen de hotels in Bávaro en Punta Cana meer dan 40.000 kamers en dat aantal groeit nog altijd.

Een groot deel van de hotels, vaak all-inclusive resorts die van alle gemakken voorzien zijn, ligt aan Playa Bávaro. Tientallen hotels, restaurants en winkels sieren het 48 kilometer lange witte zandstrand. Palmbomen zorgen voor een een beetje schaduw. Koraalrif vult het helderblauwe water dat aan Playa Bávaro grenst.

El Cortecito

Iets ten noorden van Playa Bávaro vind je El Cortecito, een klein vissersdorp dat in trek is bij backpackers. Hier vind je geen grote all-inclusive resorts. Het openbare strand is voor iedereen toegankelijk.

Wanneer je budget een overnachting in een van de prijzige all-inclusive resorts van Bávaro niet toestaat, vormt El Cortecito de oplossing. In dit dorp vind je betaalbaardere accommodaties en geniet je net zoals aan de rest van de oostkust van het heerlijke warme klimaat, het eindeloze strand met haar wuivende palmbomen en de azuurblauwe zee. Hier wil je nooit meer weg!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors