El Seibo El Seibo

El Seibo

door Willeke van Doorn

Ver weg van de drukste toeristische trekpleisters vind je in het binnenland van de Dominicaanse Republiek de stad El Seibo. Het grootste deel van het jaar is El Seibo een rustige stad. Behalve in mei. Dan tovert een tiendaags festival El Seibo om tot een levendige stad. Inclusief stierengevechten!

El Seibo is een stad in het oosten van de Dominicaanse Republiek. De stad ligt in het binnenland, in de provincie met dezelfde naam, tussen de bergketen Cordillera Oriental. De Spanjaard Juan de Esquivel stichtte El Seibo in 1507 wat het een van de oudste steden van het land maakt.

Iglesia Santa Cruz

In El Seibo bewandel je de ongebaande paden tijdens een rondreis door de Dominicaanse Republiek. De omgeving is prachtig, maar de stad zelf kent weinig toeristische trekpleisters. De Iglesia Santa Cruz is de enige echte bezienswaardigheid van El Seibo. De witte kerk met haar rode daken staat in het midden van het stadscentrum.

In de eerste week van mei schudt een uitbundig festival het anders wat slaperige El Seibo wakker. Tien dagen lang vieren de inwoners van de stad feest ter ere van de heilige Santa Cruz. Stierengevechten staan op de festivalagenda. El Seibo is de enige plek waar je stierengevechten mee kunt maken tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek.

Cordillera Oriental

Na tien dagen feesten keert de rust terug in El Seibo. Vanuit El Seibo verken je gemakkelijk de bergketen Cordillera Oriental waartussen de stad verstopt ligt. Cordillera Oriental is een tachtig kilometer lange bergketen in het oosten van het land.

Een groen heuvelachtig landschap omringt El Seibo. Cordillera Oriental is een verlenging van de Cordillera Central, de grootste bergketen van de Dominicaanse Republiek die verder naar het westen ligt.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors