Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Wat is de beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek?

Wat de beste reistijd is voor de Dominicaanse Republiek, ligt aan wat je gaat doen. Wil je windsurfen? Dan zijn de maanden januari tot oktober het beste.

Wil je walvissen zien? Dan moet je naar de Dominicaanse Republiek reizen in de maanden januari tot half maart. De walvissen komen dan naar de baai tussen Samana en het vasteland om zich voort te planten.

De meest rustige maanden zijn september tot en met december en van maart tot en met april. Het hoogseizoen is tijdens de wintermaanden, als iedereen de warmte komt opzoeken in de Dominicaanse Republiek. De prijzen van accommodaties gaan dan omhoog en het is overal een stuk drukker.

Bedenk wel dat tijdens onze zomermaanden het risico op orkanen en tropische stormen het grootst is in de Dominicaanse Republiek.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors