Geld, Koers & Kosten Dominicaanse Republiek

Geld, Koers & Kosten Dominicaanse Republiek

Wat is de munteenheid in de Dominicaanse Republiek?

De officiële munteenheid van de Dominicaanse Republiek is de peso. Er zijn bankbiljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 500, 1.000 en 5.000 pesos.

Is de Dominicaanse Republiek een duur of goedkoop land?

In vergelijking met de rest van de Caribische eilanden is de Dominicaanse Republiek geen dure bestemming. Vervoer over het eiland, vooral per bus, is heel goedkoop. Accommodaties zijn wel aan de prijzige kant. Uit eten gaan is goedkoper dan zelf boodschappen doen.

Hoe kan ik het beste betalen in de de Dominicaanse Republiek?

Je kunt niet overal pinnen in de Dominicaanse Republiek. In sommige steden accepteren de geldautomaten Nederlandse pinpassen, maar niet overal. Het is dus verstandig je creditcard mee te nemen, daarmee haal je op ieder moment geld uit de muur. Ook accepteren de meeste hotels, restaurants en grote winkels een creditcard als betaalmiddel.

Geld wisselen kan bij banken en bij casas de cambio, oftewel wisselkantoren. Je kunt euro's en dollars wisselen. Pesos mogen niet in- of uitgevoerd worden. Ga je dus weg uit de Dominicaanse Republiek, wissel dan voor vertrek al je laatste pesos weer in voor euro's of dollars.

Uitgave Voorbeeld Kosten
Accommodatie

hotel

pensión

2900 pesos

1100 pesos

Vervoer taxirit 100 pesos
Alcohol Mama Juana (rum, kruiden, wijn) 80 pesos
Drank koffie 60 pesos
Eten la bandera dominica 370 pesos
Museum museo de las Atarazanas, Santo Domingo 15 pesos
Mobiele telefoon sim kaart -
Internet half uur internet 20 pesos
Souvenir lime-kleipopje 300 pesos

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors